2.9.06

Räpätystä Fufotempauksesta

Tässä pitkähkö raportointi fufotempauksesta, raportilla osallistun tempauksen kolmanteen sarjaan.


Ufoilua ja Fufoilua

Todelliset UFOt tempauksen alussa:
  • Harmaa neuletakki. Hihat puuttuu. Valmiiksi?
  • Virkattu toppi. Hiukan purkautunut, kasaus ja olkaimet puuttuu. Purkuun/hävitykseen?
  • Neulottu toppi. Olkaimet kiinnittämättä ja langat päättelemättä. Valmiiksi?
  • Olanlämmitin (?). Kiinnitysmekanismi kehittelemättä, reunat viimeistelemättä. Mysteeri, tee valmiiksi?
  • Paita. Erikoinen takakappale valmis, kaikki muut puuttuu. Purkuun/hävitykseen?
  • Rastapipo. Osa rastoista valmiina. Purkuun/hävitykseen?
  • Virkattu sängynpeitto. Valmiina pari kourallisia palasia. Kassiksi?
Tällaiselta näytti listani toukokuun ensimmäisenä päivänä. Ei paha, ei paha laisinkaan. Itseasiassa tämähän on helppoa kuin heinän teko - tuumasin listaa kasatessani. Päätin käydä heti töiden hävitykseen kiinni. Öh, en siis hävitykseen vaan keskeneräisten töiden muuttamiseen ei-keskeneräiseksi. Ensimmäisenä päästin kärsimyksestään yhden neuloen aloitetun topin tai paidan (Itseasiassa kaksikin (1, 2) , Novita kotiväki, jostain syystä puuttuu noilta alkuperäisiltä listoilta joten en niitä sinne nytkään merkitse). Purin työt ja palautin langat kerille. Sain samalla kauan kaivatut puikot irti muuhun käyttöön. Tämä on tosiaan helppoa - mieleni on yhä positiivinen kaikkien keskeneräisten töiden selättämisestä.

Osa keskeneräisistä töistä oli saanut jo pienen inhon mieleeni enkä voi kuvitellakaan tekeväni niitä valmiiksi - tai jos tekisinkin niin en voisi kuvitellakaan käyttäväni valmista luomusta. Olen aina ollut kova sooloilemaan ja soveltamaan, joten noissa keskeneräisissä töissäkin oli monia sellaisia minkä ajatus on jo kadonnut tai sovellukseni ei oikein toiminut (siksi ne ehkä ovatkin jääneet kesken). Ninni kaipaili jossain vaiheessa lankoja hyväntekeväisyyteen, joten annoinkin muutamien muiden lankojen ohella rastapipon ja erikoisen puuvillapaidan langat (keskeneräisine töineen päivineen) hyväntekeväisyyteen. Hähää, tosi helppoa, lista sen kuin vain lyhenee.

Nautin aivan suunnattomasti uusien töiden ideoinnista ja aloittamisesta, sekä materiaalien hommaamisesta. Olen aika spontaani ideoideni suhteen ja kun saan jotain uutta mieleeni, en yleensä mahda itselleni mitään vaan kokeilen ainakin hiukan aloittaa uutta ideaa. Ja muutenkin minulle on ominainen tapa työskennellä niin, että voin kulloisenkin inspiraation mukaan vaihtaa tekeillä olevaa työtä enkä (kai) pääse niin helpolla kyllästymään; vaihtelu virkistää. Vaikka töitä valmistuukin säännöllisesti, välillä jopa oikein pyrähdyksinä, niin varjopuolena on kuitenkin se, että aina osa töistä jää kesken. Näin on.

Siksipä fufotempauksenkaan aikana en pystynyt ihan yksiselitteisesti keskittymään pelkkiin fufoihin vaan kaikenlaista muuta kivaa piti tehdä välillä. Aika raksutti eteenpäin ja yllättäen ruhtinaallinen neljän kuukauden töidenviimeistelyaika alkoi valua sormieni välistä. Jestas, yhtäkkiä jäljellä oli enää KAKSI PÄIVÄÄ. Kukas se nyt laulelee, että wanhojen töiden viimeistely on helppoa kuin heinän..., kuin, kuin tervan juonti. Hönkh. Nyt äkkiä vauhtia tähän hommaan tai olen ihan luuseri. Pusersin kasaan Tennessee topin. Ei vaatinut paljoakaan paukkuja. Iskin rutinalla kiinni päiväpeiton tekeleeseen ja tein siitä kassin. Siihenkään ei mennyt kuin yksi ilta. Tämähän on kuitenkin helppoa.

Fakta oli kuitenki se, että tähän se aika päättyi. Kunpa olisin aloittanut töiden viimeistelyn oikeasti heti tai aloittanut edes loppukirin vaikka viikkoa aikaisemmin. Mutta ei - aika oli nyt päättynyt.

Todelliset UFOt, jotka ovat jäljellä vielä tempauksen jälkeenkin.


Yli puolet töistä sain kuitenkin pois listalta (ja lisäksi vielä ne listalta puuttumattomat topintekeleet). Noistakin virkattu toppi on kadonnut... mietin jo että purinkohan sitten senkin. Kuka tietää... Olan lämmitintä olen miettinyt sen verran, ettei sitä enää neulomalla voi saada päätökseen vaan se tarvitsee avuksi ompelukonetta. Tai ehkä kaikkein järkevintä olisi heittää työ ihan raakasti roskikseen (keinokuitulankaa kun ei voi edes laittaa kompostiin!!). Harmaan neuletakin teen kyllä varmasti jossain vaiheessa valmiiksi. Minun täytyy vain pudottaa muutama kilo jotta voin sitä sovittaa ja tehdä sen itselleni täysin sopivaksi. Ei siis paha tilanne laisinkaan - ehkä tää sittenkin on sitä heinän tekoa ;-)

Tapahtumia Back Stagella

Fufotempauksen alussa minulla oli UFOjen lisäksi seuraavia keskeneräisiä töitä (siis ei ufoja vaan aktiivisemmin puikoilla olevia töitä):

Touko-kesä-heinä-elokuun aikana minulta on valmistunut seuraavat työt (uusimmat ylimpänä):
Lisäksi valmistui muutamia ompelustöitä. Joitakin töitä on myös aloitettu ja kadotettu ilman sen suurempia suruja... niistä ei sen enempää.

Tällä hetkellä minulla on kesken seuraavat työt (uusimmat ylimpänä):

Loppulause:
Olenkohan oppinut fufotempauksesta mitään? Ehkä, ehkä en; saattaa olla että ensivuoden tempausta varten minulla on entistä pidempi lista!!!

1 kommentti:

Kangaskasa kirjoitti...

Upea lista sulla tehtyjä ja aloitettuja töitä. Toinen toistaan ovat komeampia!!!