6.9.06

Tästä ette sitten puhu...

...kellekään, että ootte päässeet vilkaisemaan meidän romuhuoneeseen, mutta katsokaa:Kiitos Niina!! Häkkyrä toimii taivaallisesti ja illan pimetessä ohutta Finoa pyörähteli ihan hetkessä kerälle (Babyalpaca/silk, 100g/800m).

Ainoa ongelma häkkyrän käytössä oli sama kuin itse kerimäkoneenkin käytössä; lähes jokaisessa pöydässä tässä talossa on jollain tapaa pyöristetty tai viistottu pöydän reuna tai reuna törröttää rungosta ulos vain niin vähän ettei kiinnityssysteemiä saa siihen tukevasti kiinni. Mutta se ongelmahan ratkeaa helposti uudella pöydällä, eikö? Kyllähän aktiivisella neulojalla tulee olla kerimis/vyyhteämispöytä. No okei, ehkä seuraavassa elämässä; toimihan tuo perusjakkaran kera ;-)

Tästä sitten tuli sellainen henkinen kriisi: Laitetta olisi tosi kiva käytellä ja lankaakin olisi vyyhdellä jonkin verran, mutta minusta jotenkin tuntuu että lanka on minulle jotenkin arvokkaampaa alkuperäisessä "asennossa". Mielestäni sen voisi keriä pois vyyhdeltä vasta sitten kun se oikeasti aiotaan käyttää, joten en sitten viitsinyt uhmata omaa tuntumaani vastaan enkä kerinyt lankoja sen enempää. Eikä tietty tarvikaan nyt kun minulla on oma keritsinpuu, mutta miten te muut koette langat; Pidättekö langat ennemmin vyyhdellä vai kerällä jos ne on kaupasta tullessa vyyhdellä?

Ja vielä tuota samaa kriisiä sivuten... kuten tuli jo sanottua ettei minun pienen ja ehkä typeränkin ajatuksen mukaan saisi lankaa keriä ennen kuin sen meinaa käyttää, niin ... öh, tuota... kai mun sitten täytyy aloittaa tuosta Finostakin huivi? Eikö? Joohan?!!

PS. Muistattehan tämän?

11 kommenttia:

isrik kirjoitti...

Ehkä langat mielummin olisivat vyyhdellä, mutta mummolassa 6 vee halusi keriä kaiken mahdollisen eli ovat nyt kerillä odottamassa inspistä... en uskalla ajatella noin syvällisesti, ettei vain tule neulestressiä :)

meemu kirjoitti...

Mä varmaan pitäisin vyyhdellä käyttöönottoon saakka. Mutta vaikea sanoa, en ole koskaan vyyhtejä omistanut (muuten kuin koolausta varten itse vyyhtimäni)...

golden kirjoitti...

Heh, luulin että olen yksin ongelmani kanssa. En myöskään yleensä keri vyyhtejä etukäteen, minustakin vyyhti on jotenkin arvokkaamman tuntuinen ja ennen kaikkea kauniimpi. Olen myös siinä käsityksessä, että lanka olisi oikeasti parempi säilyttää vyyhtinä tai löyhästi kerittynä; tiukalle kerittynä lanka venyy turhaan. Kerijälaitteella saakin ihan sopivan löyhiä keriä.

Hanna kirjoitti...

Kaupan vyyhdit ovat kauniita ja niitä en ole kerinyt ennen työn aloitusta. Mutta omatekoiset vyyhdit ovat sen verran kamalia, että olen kerinyt ne valmiiksi. Tuon pöytäongelman olen ratkaissut kiinnittämällä kerintälaitteen ja vyyhdinpitimen silityslautaan =)

villasukka kirjoitti...

Täälläkin käytetään silityslautaa! Vyyhdet ovat kauniita, mutta tykkään myös kerijälaitteen tekemistä kauniista keristä, varsinkin itse koolatuista langoista tulee tosi kauniita keriä.

Jaana kirjoitti...

Minäkin tykkään pitää langat vyyhdeillä, mutta koska en omista "häkkyrää" (lainailen vaan) niin silloin kun sen ääreen pääsen saatan keriä samalla isomman satsin...

Sia kirjoitti...

Kiitos kommenteista =D

Maud kirjoitti...

Mummoni sanoi aina kun olin nuori että lanka lepää paremmin vyyhdissä, joten en keri kun ennen käyttöönottoa, osittain sen takia että mummon jutussa voi olla jotain perääkin, osittain tradition takia, ja osittain koska vyyhti on niin kaunis. Lanka joka on värjatty monella eri sävyillä, niin että värit vaihtelevat hitaasti, voi olla niiiiin kaunis vuuhdillä, ja neulottu pinta on sitten pari kertaakin ollut paha pettymys vyyhtiin verrattuna.

Stricker kirjoitti...

Mä ostan harvoin vyyhdeissä olevaa lankaa, ja kun hankin laitteet, taisin keriä melkein kaikki vyyhdit keriksi. Mäkin tykkään kerijälaitteen keristä ja niitä on mukava laittaa pinoihin säilytyslaatikkoon.

Altocumulus kirjoitti...

Minustakin vyydet on kauniimpia, mutta toisaalta olen laiska aloittamaan langasta neuletta, kun lanka on vyydellä. Taaperon kanssa kerimistä ei voi harrastaa milloin tahansa, joten siinä mielin on hyvä, että lanka on kerällä kun inspiraatio iskee. Tuommoinen vyyhdinpuu olisi kyllä ihana, samoin se kerijälaite.

Susanna kirjoitti...

Mä tykkään kans et lanka on nätimpää vyyhdillä. nytkin Rogueta tehdessäni olen kerinyt vaan vyyhti kerrallaan tarpeen mukaan. Ja onhan siinä sekin, että jospa joskus haluaakin myydä ko langat, niin onhan se kivempi myydä korkkaamattomat vyyhdit.