10.9.06

Säärystimet

Kuvan lanka lukeutuu niihin, jotka eivät tänäpäivänä enää ilmestyisi minun ostoskoriini.
Ensinnäkin nykyään tiedän, että vaikka kerä tai vyyhti sellaisenaan on nätin näköistä, se ei välttämättä ole sitä neulottuna pintana. Tuossa langassa on aivan ihania värisävyjä jotka vaihtuvat sujuvasti liukuen sävystä toiseen. Lisäksi siinä on ihania eripaksuisia kohtia ja yksisäikeisenä varsinkin paksummat kohdat ovat ihanan pehmeän näköisiä. Neulottuna pintana värit kuitenkin näyttävät siltä kuin ne olisi roiskaistu tai pumpattu hiukan vikaantuneella kukkien sumutuspullolla (tasaisen sumun sijasta nestettä lentää pisaroita sinne tänne). Tuon värisekamelskan lisäksi vaihteleva paksuus vain pahentaa tilannetta.
Toiseksekin arvostukseni laatua kohtaan on noussut niin paljon, etten viitsisi tuhlata rahaani tai aikaani muovin työstämiseen. Tästäkin langasta 80% on muovia joka on höystetty villalla. Ja se laatu yleensäkin on hyvin moniulotteinen asia ja minulle hyvin tärkeä!
Kaikesta huolimatta langasta tuli ihan kivat säärystimet, ne menevät tämän paidan kaveriksi. Blogipojan jalat toimivat mannekiininä ja hän ihastuikin säärystimiin niin paljon että haluaa samanlaiset sinisinä mutta niin että niissä on kantapää ja jalkaterätkin. Ihana mukula, ehkäpä minä voisin tehdä hänelle omat sukat ;-)

Säärystimet
Lanka: Novita Hippy
Puikot: 5 mm bambuiset sukkapuikot (käsialani on löysä!)
"Ohje": mallineule: oikein-nurinneulos; 22 silmukkaa; aloituskerros, 42 kerrosta ja päättely.

Ja kylläpä nuo säärystimet lämmittivät mukavasti kipeytyneitä ranteitanikin. Voisinkin itseasiassa tehdä itselleni jotkin kivat ja huippustylet ranteenlämmittimet (vai miksi niitä nyt kutsutaankaan), joita aivan vilisee joka puolella. Tartteiskohan hommata ihan reumalankaa sitä varten, jos sillä saisi tehokkaimmin tuon kivun ja pakotuksen ranteista veke.Jasso, taas voisinpa-tehdä -listani jatkui parilla työllä. Mistä lisää tunteja vuorokauteen tai lisää minuutteja tuntiin?

7 kommenttia:

tikru kirjoitti...

Mullaki ois tota Hippya.. Mitkäköhän kääryleet siitä tekis..Riittikö kerällinen kuin pitkälle?

Tiina kirjoitti...

Kyllä alpakkakin käy ranteenlämmittimiin, paremman väristä jo heti aluksi ellei reumalangan värjäys kiinnosta.
Krooninen aikapula on täälläkin, ei siihen tepsi oikein mikään, pitää vaan tehdä aina sitä mikä kiinnostaa, niin kyllä joku sitten valmistuukin.

Tuulia kirjoitti...

Mie tein viime jouluks mun anopille rannikkaat reumalangasta (jossain syksyn posteissa on ehkä kuvakin) ja kuulemma ovat olleet erittäin hyvät. Anopilla on reuma ja ranteissa pahana, ja on tykänny niistä hirmuisesti. Reumalanka on tosi ohutta ja tikuttelu vie aikaa, mutta ne on hirmu lämpimät ja yhtä pehmeet kun alpakka. Ja toki sen voi värjätä jos se lanka ei ole sievän väristä :) Alpakkaa suosittelisin toiseksi vaihtoehdoksi minäkin, tai ihan perusmerinoa.

jonskulainen kirjoitti...

Mulla on sama ongelma noiden pätkävärjättyjen kanssa. Keksisköhän sitä jotain kokonaisista keristä? Tekis vaikka jonkun taideteoksen ;)
Hienot säärystimet silti, mullakin on Hippyä tuolla pari kerää, pitäis kai niistäkin jotain kehitellä..

Anonyymi kirjoitti...

Heips. Olinkin 40000 kävijä sivuillasi.
Onnea kivoille sivuille.
T. Anitta (siili-ihminen)

Sia kirjoitti...

Kiitos kaikille. Taidankin siis tehdä rannettimet (?) alpakasta. Se on muutenkin niin ihanaa lankaa että kyllä sellaisilla rannettimilla kelpaisi taas neuloa. Toivottavasti tämä ei ole mitään jännetupin tulehdusta tai jotain. Vaiva alkoi raksalla parin viikon maalaamisen jälkeen, sen jälkeen neulominenkaan ei ole ollut niin kivaa. Tuntuu että kädet puutuu ja koko ajan hiukan kolottaa. Vanhuus...?

Tikru, tein noita säärystimiä jostain jämäkeristä, ne painaa yhteensä 38 grammaa. Kerällinen siis riittää kyllä aika pitkälle. Aloita pari säärystintä kerralla ja jatka niin kauan kuin lankaa riittää ;-)

Onnea Anittalle (siili-ihmiselle)!! Onnea Kädentaidoille vilkkaasta kävijämäärästä! Olen ihan imarreltu tämän blogin suosiosta! Hmmm. Pitäisköhän viiskyttonnisille järkätä jotain?

Lotta kirjoitti...

Ihana, haluaa samanlaiset paitsi eriväriset ja kantapäällä ja jalkaterällä varustetut! :) Mulla ei kanssa nuo sekovärjätyt oikein nappaa ja lankakaupassa saaki olla varuillaan, kun ne näyttää kerällä niin herkuilta. Mutta neulejälki on tosiaan mitä on... Pätkävärjätty on ok, jos on ajatuksella tehty ja värit on hyvin lähellä toisiaan.