16.9.06

Dadaa!!

Kas näin, kaikki langat ovat nyt ojennuksessa!! Kyllähän noihin sotkuvyyhteihin upposi monta tuntia, mutta nyt ne on kaikki järjestyksessä! Tästä kuvasta näkee hyvin, ettei merseroitu pinta juuri kärsinyt värjäyksestä (kiitos varoituksesta Tuulia), mutta langat kyllä pölisivät jonkin verran sekä keriessä että vyyhditessä (kuinka se sanotaan? Vyyhdettäessä? Vyyhdittäessä?) ja vasomotorinen nuhani ja flunssani joutui koetukselle. Lankojen väri ei toistunut enää ihan oikein näin yön pimeydessä, oikeampi sävy on edellisessä postauksessa. Värjäsin siis persikan sävyisen Novitan Kotiväki -langan Dylonin yleisvärillä (käsin ja konevärjäykseen) sävyllä Coffee.

Lankaa on noin 420 g, mihin se riittää? Voiko siitä tehdä neulepaitaa tai -takkia? Holkkihihaista ylösalaisinneuletta? Toppia, hihattimia tai boleroa? Vai riittääkö se vain laukkuun tai kenties pelkästään kukkaroon?

12 kommenttia:

Brigid kirjoitti...

Hello Sia
Thanks for visiting my blog. You've made some beautiful lace. Sorry I can't understand Finnish better (at all!).

Maud kirjoitti...

Helpotus kuulla että vyhdit on selvitetty. Se käärmeenpesää muistuttava kasa näytti aika hirvittävältä, olisin veikannut että siiheen menee enemmän kun pari tuntia aikaa.

Johanna kirjoitti...

Ihana väri.

jonskulainen kirjoitti...

Oi, kuinka syötvänä ihanan väristä lankaa!

eusu kirjoitti...

Sulla on valtavan hyvät hermot ja kaikki kun jaksoit tuollaisen sotkun selvittää! Oliko vyyhdit koneessa ihan kaikki keskenään, käytitkö pesupusseja tms?

Nuo ovat tosi kauniin värisiä nyt.

Sia kirjoitti...

Kiitos kaikille! Sävyt ovat kyllä parempia kuin uskalsin toivoakaan!

Langat oli pesukoneessa neljänä vyyhtenä (paljon haltijalankoja), lisäksi oli yksi mukaan lipsahtanut muutaman metrin mittainen irtolanka ja tuo virkattu kassi. Pesupussi "unohtui" kun nakkasin langat koneeseen niin kiireellä. Kone pyöri puolitäyttöohjelmalla, jolloin pesu on lyhyempi ja linkouskin kevyempi. Vyyhdet meni ilmeisesti eniten sekaisin sen ylimääräisen langan kanssa/vuoksi.

Lankojen selvimiseen meni arviolta noin 16 tuntia. Onneksi mies jeesasi, sillä muuten en kyllä olisi itse jaksanut. Puhti meni kyllä sen verran, etten taida ihan heti aloittaa lankojen neulomista ;-) Varsinkaan kun en tiedä että mihin tuo riittää. Johonkin lapsen mekkoon (googlaus) se riittää kyllä, mutta en sellaista ajatellut tehdä vaan haluan siitä jotain itselleni.

risulintu kirjoitti...

Upean väristä lankaa. Jännää että niin monella on nyt menossa ruskean värin kausi. Itsekin himoitsen sitä ja katselen vaatteita sillä silmällä, että mitähän voisi värjätä ruskeaksi ;)

Tuulia kirjoitti...

upean väristä lankaa! en ole itse dylonilla värjännyt koskaan, ehkä käyttämäni väri on happamampaa kuin Dylon, ja siksi söi pinnan. Taidan kokeilla Dylonia seuraavaksi kun tuloksesi ovat noin hyvät (poislukien sotkeutuminen)! Sormia syyhyttää päästä itsekin värjäämään, niin ihanaa toi ruskea on..

Kotiväki riittää yllättävän pitkälle, epäilisin 400 g:n riittävän ainakin T-paitaan. Kerässä Kotiväkeä on kumminkin yli 600 m lankaa eli mitään ihan paksuinta se ei ole. Jollain hauskalla pitsisellä pintaneuleella (ja isommalla puikolla) saatat saada jopa pitkähihaisen neuleen.

Lankakomero kirjoitti...

Juuri viikko sitten tein Kotiväestä hihattoman 67 cm pitkän 100 cm ympärysmitaltaan olevan pitsineuleen ja lankaa meni 217 grammaa eli varmasti lankasi riittää pitkähihaiseen.

Kanerva kirjoitti...

Niin kuin joku muukin jo taisi sanoa - herkullista lankaa!

Niina kirjoitti...

No jees persikalle ;-) Eli kyllä ton väristä persikkaa neuloo ihan mielellään.

Kiitos muuten lankashekistä, nyt on sitten _pakko_ mennä Menitaan :-)

Karoliina kirjoitti...

Sanoit aikaisemmassa postauksessa lankoja peruukiksi ja kun näin tuon kuvan ekan kerran tulivat ihan ruskeat hiukset mieleen. Hienoja lankoja.
Pesupussista tuli mieleen, että olisikohan tässä sukkahousuniksin paikka?