1.9.06

Sivupalkin päivitys

Sorry, päivitin sivupalkkia ja koska en itse pidä haamuista niin pläjäytämpäs tänne vaikka pikku kysymyksen patalapuista: villa vai puuvilla? Patalapputilanteeni alkaa olla surkea, mutta huovutuksesta en silti ole oikein innostunut. Neuloen, virkaten tai ommellen. Ehdotuksia?

17 kommenttia:

Sire kirjoitti...

Tilkkutyö ja kunnon vanu väliin, tai vaikka vanha huopunut villapaita uusiokäyttöön.

Susanna L-A kirjoitti...

Mä ehdotan villaa ja virkkuuta!

Maarit kirjoitti...

No mä teen mielellään puuvillasta ja virkaten. Toi virkattu kassi on aivan ihana !

Riikka kirjoitti...

Jotkut ovat tehneet patalappuja matonkuteista. Itse en ole vielä kokeillut, mutta suunnitelmissa on.

zeska kirjoitti...

Villasta virkaten useampaa säiettä, tiiviksi pinnaksi. Tuollaisia on ihan vain "muutama" varastossa, itsetehtyjä ja anopilta saatuja :)

Outi kirjoitti...

Villasta neuloen, esimerkiksi kolmella erivärisellä langalla ainaoikeaa + rapuvirkkauskerros ympärille huolitteluksi. Ei ainakaan sormet pala!

Maud kirjoitti...

Villa eristää paljon paremmin kun puuvilla. Villa ei syty palamaan niin helposti kun puuvilla jos patalappu vahingossa jää liian lähelle kuumaa aluetta. Joten ehdottomasti villainen. Menetelmällä ei sitten ole niin väliä, kunhan patalappu on tarpeeksi ohut että ei jää kömpelöksi, mutta ei niin ohut että siitä ei ole hyötyä.

Hanna kirjoitti...

Minä haluan pestä patalaput koneessa, joten puuvilla sopii tarkoitukseen paremmin.

villasukka kirjoitti...

Siren kanssa samoilla linjoilla - tilkkutyö ja paksut täytteet. Tai sitten villaa (huovutettu on kyllä hyvä tässä).

seijap kirjoitti...

Minulla on tehty puuvillasta, kirjovirkkauksena, joten on kaksinkertainen koko ajan. Ei pala näpit, mutta tietenkin tuo paloturvallisuus on villassa parempi.

Tuulia kirjoitti...

Mulla on puuvillaiset isoäidin patalaput (tms). Toimii ihan yhtä hyvin kuin huovutetut patalaput ja on kaunis :)

erja kirjoitti...

Villaa ja tarpeeksi paksu tai moninkertainen lanka. Myös poppanakuteesta tms. tulee ainaoikein neuleella hyvä pannulappu.

musta lammas kirjoitti...

En oikeastaan tullut sanomaan mitään patalapuista (en käytä niitä, vaan kintaita, joten minulla ei ole mitään sanottavaa) vaan niistä Miss Bea`s -lehdistä. Voisin käydä kurkkaamassa maanantaina kaupassa, mitä ne pitää sisällään, ja kertoa sitten, haluanko vapauttaa sinut niistä. :)

Anonyymi kirjoitti...

Minä olen tehnyt patalappuni ihan puuvillasta (Tennesee -lankaa). Malli on varmaan ollut isoäidin neliö. Kaksi virkkasin ja reunoista sitten kiinteillä silmukoilla vain yhteen: helppoa, nopeaa ja kestävää. Eikä ole sormet palaneet :)

Pauliina kirjoitti...

Villasta virkaten mä tekisin. Ja teenkin kunhan tarve kasvaa isommaksi.

Olisi kysyttävää tuosta Fifi III:sta. Ihan vain että minkä takia siinä alussa neulotaan kaksinkertaisella langalla? Tyhmä kysyy niin joskus hokaakin jotain :D

isrik kirjoitti...

Olit oikeassa :) Fifi alkaa jo kolmannella kerralla vähän väsyttää, mutten ole vielä varma jaksanko alkaa vahtia langan kulutusta... haluan siitä viimeisestä nimittäin niin suuren kuin mahdollista. Fifi 3. on siis ollut harkinnassa.

Sia kirjoitti...

Kiitos kaikille vastauksistanne.

Materiaaliksi olen valinnut villan. Voisin käyttää näihin vaikka seiskaveikkaa ja sitten hankkiutua lopuista eroon vaikka testaamalla että miten hyvin se palaa lisätyn muovin vuoksi ;-) Tai lahjoittamalla mummulleni kun hän yhä kunnioittaa novitan lankoja vaikkakin on huomannut nykyisen laadun.

Kokeilen ensin neuloa patalappuja, mutta jos ei minun löpölöysällä käsialallani tule tarpeeksi tiukkaa, niin sitten virkkaan.

Saas nyt vaan nähdä koska ehdin aloittaa... laadin juuri tuon fuforaportin ja hiukan nolottaa nykyinen neuletilanne ;-) Ehkä yritän saada noita aloitettuja ensin alta pois.

Pauliina: Lisäsin Fifi III:n ohjeeseen ajatuksia siitä kaksinkertaisesta langasta kun muutkin ovat sitä kyselleet. Se ei ole must, mutta ainakin pörröisellä langalla se toimii jo osin langan päättelynä, ja yleensäkin se tekee reunasta hiukan tuhdimman jolloin se ei niin helposti erotu muusta ainaoikein reunuksesta. Voi itse kokeilla sopiiko se itselle vai ei ;-)