6.9.06

Elämyksiä

Edit: vaihdoin kuvan


Kuvassa positiivinen elämys: Swallowtail huivin Lily of the Valley border -kuvio ja sen "nypylät". En ensin ollut oikein innostunut niistä, mutta nyt täytyy myöntää että pidän niistä kovasti.

Negatiivinen elämys: uusin SK. Siinä ei ollut mitään. Oikeasti. Eikä tämä ollut ensimmäinen kerta. Etsin puhelimeni soittaakseni ja keskeyttääkseni koko lehden tilauksen. Akku oli loppunut. Laitoin lataukseen ja käynnistin puhelimen, mutta se meni jumiin; en saanut sitä päälle enkä pois, näytössä näkyi vain kapea valorivi. En saanut takakantta irti jotta olisin voinut irroittaa akun. Tähän väliin voisi tulla jo jokin tehokas kirosana. Luovutin tällä erää, mutten kokonaan. Myöhemmin puhelin lähti taas toimintaan ja ensimmäinen soitto puhelimella oli kyseisen lehden toimitukseen ja peruutin tilauksen. Edes syytä ei kysytty. Olin kyllä varautunut selittämään ettei lehti kertakaikkiaan enää palvele minua eikä anna minulle ideoita. Tämän jälkeen kyllä kirjoitin tähän oikeasti PITKÄN pätkän kyseisestä lehdestä, mutta ehkäpä tuo kursivoitu lauseenpätkä kuitenkin pitää sen kaiken jo sisällään. Harmittaa. Harmittaa koko lehti ja sen taso. Ja se, että sitä löyty kaapistani monen vuoden tilauksen verran. Kotimaisuus on minulle yksi arvo, mutta valitettavasti ainakaan tämän lehden osalta se arvo ei pysty nostamaan koko lehden arvoa niin korkealle että viitsisin siihen rahani tuhlata ja täyttää sillä harrasteilleni varattua tilaa.

Elämys: Toinen kotimainen käsityölehti Moda tuli edellämainitun jälkeen. Se ei ollut mikään väristyksiä aiheuttava numero (ei positiivisia eikä negatiivisia), mutta edellämainitun lehden selaamisen jälkeen tämä tuntui varsin idearikkaalta ja hyvältä lehdeltä. Kotimaisista lehdistä tyydyn siis jatkossa nauttimaan Modan ja Ottobren malleista. Jälkimmäinen näistä saa minulta paljon suosituksia ja kehuja!

Herkullinen elämys: Paistijauhelihaa + mausteet, purkillinen valkosipuliyrtti creme fraichea, vettä, suurustetaan ohratärkkelyksellä. Seuraksi perunaa ja salaattia. Tämä on enemmän kuin perusmättöä - ja silti tehty vain jauhelihasta. Nami!


7 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Huivi näyttää tosi kauniilta!

Mä lopetin SK-tilaukseni viime vuoden puolella ihan samoista syistä. Ja tosiaan harmittaa, ihan siksi että olisi kuitenkin kiva tukea kotimaista. Mun mielestä uusi moda oli aika tylsä, mutta olet kyllä ihan oikeassa, että siinä oli kuitenkin sellaista yritystä ja uusia juttuja. Ottobre on kyllä enemmän kuin hintansa väärti.

KirsiÄr kirjoitti...

Suuri osa SK:n malleista on peräisin konsernin Hollannin sisarlehdestä. Siksi esimerkiksi samoja tai edes samantyylisiä kankaita on ihan toivotonta yrittää Suomesta metsästää.

Olihan tässä uudessa uusiokäytetty keinutuolinmattoa siinä Paolan rouvamekossa. Hyvin suomalaista. Toivottavasti en koskaan tule noin rouvaksi.

jonskulainen kirjoitti...

Niinpä. Tuntuu, että SK vaan kierrättää samoja kaavoja ja malleja, eri materiaaleista tehtynä. Eikä siellä ole edes netissä pyörivälle uusia juttuja ja töiden toteutuskin on välillä ihan mitä sattuu.. Mulla loppuu tilaus vuoden loppuun, siihen asti katson, onko sillä lehdellä enää minulle mitään tarjottavaa.

mursuliina kirjoitti...

äiti tilasi modan tuossa keväällä, sk hälle on tullut vuosikausia. tänään hän sanoi selattuaan ensin sk:n ja sitten modan (joka ei kummiskaan tällä kertaa ollu mikään huippunumero...), että sk ei ole modaan verrattuna mitään, sen tilaus loppuu ny. modassa on enemmän toteuttamiskelposia juttuja. tosin mä alotin heti ne pitsilahjevillahousut itelleni siitä sk:sta... :D

ihan mielettömän näköistä pitsipintaa! ihania pallukoita :)

Soile kirjoitti...

Samaa tulin sanomaan kuin Kirsi, SK:n malleista todella moni on ulkolaista alkuperää, eli täysin suomalaiseksi lehteä ei voi sanoa. Itse olen lopettanut vuosia sitten sekä Modan (tai silloin se oli vielä Novita) että SK:n tilaamisen kun tajusin etten ollut yli vuoteen tehnyt yhtään mitään mallia. Innokkaan puhelinmyyjänkin olen saannut lopettamaan SK:n tyrkyttämisen kun on sanonut sille etten tilaa kun on niin huono lehti. Tai huono ja huono, kuitenki minulle huono.

Ottobre taitaa olla suomalaisista paras, vaikka kyllä nekin kierrätystä harrastaa... :)

derea kirjoitti...

Heh, mä luulin että meidän perhe on ainoa joka sanoo perusmättö, muihin en oo törmännyt kuin nyt :D

isrik kirjoitti...

Samat fiilikset SK:n syhteen. Ottobre on hyvä, mutten koskaan jaksa ommella. NEkin harrastaa kierrätystä. Lehti on tullut mulle alusta asti...