8.9.06

Swallowtail Shawl

Malli: Swallowtail Shawl by Evelyn A. Clark, Interweave Knits Fall 06
Lanka: Løve Kido Multi (71% mohairia, 29% polyamidia, 25g/240m). Yhteensä 44 g.
Puikot: 5 mm
Mitat: 85 cm / 177 cm
Saatesanat:

  • Ei siitä nyt niin kovin pieni tullutkaan.
  • Huivin kuvaaminen on hankalaa kun ulkona tuulee, salamavalo jättää varjon huivin taakse tai kyseessä on monivärinen lanka.
  • Ei enää pätkävärjättyjä lankoja minun huiveihin. Pitkät luikuvärjätyt värivaihdot on ok, mutta pätkärääkätyt ei. Nih.

31 kommenttia:

Jatta kirjoitti...

Hieno on :) Tää on kyllä mun uus lempparimalli, ehdottomasti! Ja tosi kivat kuvat, kuinkahan sitä itse kuvais kun ulkona tulee kaatamalla vettä..

Ultsi kirjoitti...

Voi, siitä tuli ihana! Minulla se on vasta ajattelun asteella. Teen luultavasti jostain vähemmän mohairisesta.

Stricker kirjoitti...

Oi kuinka kaunis huivi ja musta tuo värikin sopii oikein hyvin! Lähettäppäs mullekkin vähän huivi-innostusta, kun mulla ei ole vieläkään yhtään kolmiohuivia tehtynä itselleni, vaikka suunnitelmissa on ollut jo kauan :-).

hili kirjoitti...

Todella hieno huivi=)

villasatu kirjoitti...

Minusta tuo nimenomainen langansävy on aika rauhallinen ja mukava, ollakseen pätkävärjätty. Aina ei ole yhtä hyvä tuuri.Tosi kaunis huivi, teitkös sinne yhtään lisämallikertoja sittenkään?

Jonna kirjoitti...

Ihana!! Ja värikin on tosi kaunis, vaikka onkin pätkävärjättyä :))

Katja kirjoitti...

Ihanan kevyen näköinen on huivisi ja oih miten kaunis!

Tuossa mielestäni tuo pätkävärjäyskin näyttää ihan kivalta, mutta muuten olen samaa mieltä kanssasi, ei pätkävärjätylle pitsille! Tosin taidan joutua pyörtämään sanani kuitenkin kun ohuen ohuita pätkärääkättyjä lankoja löytyy kotoa aika monta...

Marita kirjoitti...

IHANA!! Just tuollainen pitsimäinen ja kevyt.

Outi kirjoitti...

Onpas kaunis huivi, sulta näitä ihanuuksia tuntuu syntyvän joka viikko :-) Hauska tuo ensimmäinen kuva!

Villapallo kirjoitti...

Todella upea ja ihanan kevyen ilmava, kuin tuulen henkäys (ja hauska tuo eka kuva jossa tosiaan tuulee aika kovaa!)!

KatjaL kirjoitti...

Kaunis! Minusta tuo väri on aivan ihana,pätkävärjäys ei haittaa ollenkaan, huivi on aivan unelma:D

laplero kirjoitti...

Siis tuo huivi jos mikä on moharunelma. Paljonko yhdessä kerässä oli lankaa, metreissä siis? Tarvitsen vähän apuja, kun ostin itsekin Tallinnasta moharireja ja en tiedä mitä niistä teen...

Hanna kirjoitti...

Jälleen kerran aivan upea huivi on syntynyt puikoillasi!

Anonyymi kirjoitti...

Wau mikä huivi! Ja eka kuva on aika vinha. -Tuula

Sia kirjoitti...

Kiitoksia kiitoksia. Tässä langassa tosiaan on aika lempeät väriarot, siinä on violetin eri sävyjä joten lopputulos ei ole mitenkään älyttömän levoton. Mutta yksivärisenä olisi parempi. Piti kuitenkin testata, niihin kovin monisävyisiin en voisi ajatellakaan yhdistäväni pitsiä, lopputuloksesta tulee liian sekava.

Lankaa tuohon huiviin meni noin 422 metriä, ei paha. Yhdellä kerällä on noin 240 m.

Ja ulkona ei muuten edes tuullut kovin paljoa tuossa ekassa kuvassa, tuo "purje" vain tuntui heti tarttuvan vähänkin liikkuvaan ilmamassaan. Saa nähdä voiko sitä edes käyttää muualla kuin sisätiloissa ;-)

=D

JennyF kirjoitti...

Kaunis huivi, niinkuin kaikki huivit täällä! :-) En ymmärrä kuinka edes ehdit tuottaa koko ajan näin paljon näitä huiveja...

Piti kysymäni, teitkö huivin siis aivan ohjeen mukaan, ja siitä tuli silti noin iso, kun kuvassa näyttää niin pieneltä?

Sia kirjoitti...

Juu ohjeen mukaan tein. Ei olis lanka riittänyt siihen laskemaani isompaan versioon. Tuossa on vain isot puikot ja löysä käsiala, joten lopputulos on ohjeen huivia suurempi.

Jossain aikaisemmassa postauksessa on oma laskelmani huivin koon kasvattamiseksi ja Swallowtail Knitalongeista löytyy muitakin laskentoja joissa otetaan huomioon mm "tyhjät" rivit mallikuvioissa; silloin ei tarvitse jatkaa ihan niin paljon suuremmaksi kuin minun laskennoillani. Jatta (Jatta soheltaa) on ilmeisesti tekemässä juuri sitä jättiversiota, odotan innolla miten iso huivi sieltä putkahtaa ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan näköinen. Mä aloitin just tuota ekaa pallukkarivistöä, mut pitää pitää taukoa ku puikot syyhysivät päästä tekemään KILPAILUTYÖTÄ! Nih!

Hanna G
PS. Järvenpään it-ryhmä jatkossa joka kuukauden eka KESKIVIIKKO klo 18-20, ei siis enää torstaisin.

Hanna kirjoitti...

Ihana huivi jälleen kerran. Tuollainen rauhallisesti väriä vaihtava lanka on hyvännäköinen pitsihuivissakin, mutta kovin kirjavasta langasta en minäkään pitsiä tekisi. Minun FifiIII-lankani on aavistuksen kirjava, koska se ei värjäytynyt tasaiseksi koolaidilla. Miten muuten noiden ylhäältä keskeltä aloitettavien huivien kokoa voi arvioida? Minä kun en oikein osaa mitata fifiäni (ei se vielä valmis ole) ja hahmottaa minkäkokoinen siitä on tulossa.

Sia kirjoitti...

Hanna G, laitan uuden ajankohdan korvan taakse. Tällä viikolla olin melkein tulossa, mutta ilta menikin sitten opetellessa tissivauvaa pakastemaidolle. Ei onnistunut ;-) Ehkä voisin tulla hakemaan siihen vinkkejä. Oletkos tekemässä jotain tähän neuleideat -kisaan?

Hanna, jos pystyt mittaamaan jotenkuten sen keskirivin korkeuden, niin huivin leveyden voi arvioida kertomalla se kahdella. Useimmilla materiaaleilla vielä pingoitus lisää kokoja, mutta se riippuu täysin langasta, käsialasta ja pingoitusrohkeudesta. Huivin kokoon ei kannata kiinnittää kovin suurta huomiota ellei jostain syystä ole tosi tarkkaa että minkä kokoinen huivista pitäisi tulla. Tosi kiva nähdä ilmestyviä fifi kolmosia!!

golden kirjoitti...

Oi, mikä ihanuus jälleen! Kuvatkin taas niin hienoja! Ja väri ei ole mielestäni ollenkaan rääkätty, vaan tosi kaunis! :)

Jenni kirjoitti...

Ensimäinen kuva oli upea :) Ja niin on toki huivikin :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana huivi (taas)!
ja hauska toi eka kuva.
-päivii

Anonyymi kirjoitti...

Hieno on huivi ja tuo eka kuva on hauska!

Marsvin

Abi kirjoitti...

Beautiful shawl.Yummy colour .Well done

iso gnu kirjoitti...

Aivan upea huivi! Eka kuvassa näkyy se huivin keveys,harsomaisuus.

mursuliina kirjoitti...

tuossa tulee upeasti esiin pitsikuviot. vasta nyt mulle selvisi ihan tarkalleen millainen huivi tämä uusi suosittu malli onkaan :) ja ikävä kyllä se on niin ihana, että pitää jostain repiä se ohje.......

sibylla kirjoitti...

KERTAKAIKKIAAN UPEA HUIVI! KEVYEN JA ILMAVAN NÄKÖINEN!

Topperi kirjoitti...

Kaunis on huivi, mutta toi ensimmäinen kuva on siis aivan super upee. Siitä ikäänkuin voi aistia miten ihanasta kevyestä huiviunelmasta on kyse :)

AnneM kirjoitti...

upea!

Susa kirjoitti...

Taas kerran; upea huivi!