16.9.06

Ruskeaa

Novitan kotiväestä tuli sitten tosi herkun väristä ruskeaa! Ei paljon parempaa olisi voinut olla!! Myös kahvat onnistuivat yli odotusten ja kalalankalaukustakin tuli aivan syötävän hyvän värinen! Laukku on vain vielä pingoittamatta, sillä joku oli syönyt sopivan pingoitusmuropaketin tyhjäksi ;-) Vuorikagas on kuitenkin jo odottamassa.


Ihan kaikki ei kuitenkaan mennyt putkeen. Langoista ja laukusta lähti tosiaan värjäämisen jälkeen niin paljon värillistä lientä, etten saanut sitä huuhtelemalla tai pesemällä pois joten heitin lagnat koneeseen. Jokaisessa neljässä vyyhdessä oli useampi haltijalanka. Jostain syystä (ehkä 3v ja 7kk ikäiset syyt) langat tuli viskattua kiireessä koneeseen ilman pesupussia vaikka ne sellaiseen oli tarkoitus laittaakin. Lisäksi ylimääräisenä tekijänä virkatun laukun sisällä pesukoneeseen tuli mukaan ihan ylimääräinen muutaman metrin langanpätkä. Se taisi olla viimeinen korsi tämän kamelin selälle ja vyyhdet sotkeutuivat ihan täysin. Koneesta tuli ulos majavan raatoa muistuttava möykky:

Yritin hiukan selvitellä kasaa, mutta oli selvääkin selvempää ettei niitä niin vain saisi ojennukseen:

Iltapuhteiksi olikin sitten luvassa lankojen selvittelyä ihan urakalla. Onneksi myös kultainen mieheni rakastaa tällaisia pikku pähkinöitä ja auttoi mielellään vyyhtien selvittelyssä. Kesti hyvän aikaa saada kaikki neljä vyyhteä erilleen ja tässä vaiheessa sitten selvisikin se ylimääräisen langan mukanaolo. Vyyhdet olivat nimittäin sotkeutuneet sen kanssa niin tehokkaaksi mytyksi että tuollaista ei olisi saanut tehtyä jos olisi oikeasti yrittänyt.

Yöllä ennen nukkumaanmenoa vyyhdet olivat erillään ja tänä aamuna yksi vyyhti selvitelty ja keritty, ja nyt iltapäivällä toinen vyyhti on keritty. Langat olivat kuitenkin paikoitellen yhä hiukan kosteita, joten palautin ne vielä vyyhdelle kuivumaan. Vielä olisi kaksi peruukkia selviteltävänä.

Värjätessä tuli myös ahaa -elämys. Haltijalangoiksi nappaamani Novitan Hippyt saivat saman värikylvyn kuin muutkin lagat. Langan keinokuidut eivät tietenkään ole imaisseet niin paljoa sävyä kuin luonnonkuidut, mutta lopputulos on mielestäni paljon alkuperäistä rahallisempi ja nätimpi. Värijäuhetta jäi vielä n.250 g lankamäärää varten, joten taidankin sitten sen jämäliemeen heittää nuo loput Hippyt, en ainakaan menetä mitään jos ne menevät pilalle, päin vastoin, sävyt voivat tulla hiukan paremmiksi!

4 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

voi ei mikä sotkuinen lankakasa! Mä en varmaan olis jaksanut edes setviä noita... Mutta todella hyvän väristä langasta tuli!

Roguesta: rogue-knit-along.blogspot.com siellä on meidän suomalaisten porukka neulomassa rogueta. Aika hiljaista siellä viime aikoina ollut, mutta alusta ainakin löytyy noita lankapohdiskeluja. Ohje on kyllä ihana, ja ihanaa oppia tekemään palmikoita ihan uudella tavalla.

laplero kirjoitti...

Sama juttu mulla. Värjäsin kaksi kerää Kotiväkeä Dyloneilla pesukoneessa. Haltijalankoja taisi olla lähemmäs kahtakymmentä, mutta jälkeenpäin olen löytänyt vain viisi... Äiti onneksi lupasi auttaa selvittelyssä.

Meri kirjoitti...

Aivan ihanan värisiä !!
Hippy on hyvä kanssa ! On samoja kokemuksia lankojen konevärjäyksestä.. nyt laitan joka kerän / vyyhden omaan pesupussiin ja apulankoja esim. kalastajalangasta. Valmis neule on helpompi värjättävä.

vikke* kirjoitti...

Nätti ruskea myös mun mielestä!

Hui kauhee tuota kasaa joka tuli koneesta :/

Hippyä varmaan kandeis mun myös värjätä, kiitos ideasta ;)