3.9.06

Swallowtail Shawl

Tässäpä Swallowtail Shawl -aloitukseni. Lankana on Tukholmasta ostamani violettisävyinen Multi Kido (71% Mohair, 29% polyamidi, 25 g /240 m, Love Garn). Puikoilla (5.0 mm bambupyöröt) on nyt 12. kuviorivi, joten kolme kuvioriviä + erilaiset reunuskuviot ovat vielä tekemättä. Langan kulutus tietysti kasvaa huivin koon kasvaessa, mutta tähän mennessä lankaa on kulunut vasta 11 grammaa (!). Jäljellä olisi siis tällä hetkellä vielä 64 grammaa samaista lankaa neulottavaksi.

Huivi ei ole kovin suuri mitoiltaan, joten mieleeni tuli josko huivia voisi suurentaa vaikka tekemällä enemmän tuota aloituskuviota? Onko kellään kokemusta tai muistikuvaa että olisi nähnyt jonkun suurennelleen tätä huivia? Eri mallikuvioissa ei ole "samanlevyiset" kuviot, joten silmukkamäärä on periaatteessa aika tärkeä ja jaon täytyisi osua oikein kaikille eri kuvioille. Olen laiskahko itse laskeskelemaan joten siksi ajattelin kysyä täällä ensin muiden
tietoa ;-). Kaikki kommentit ja vinkit ovat tervetulleita!

Edit: En halua "rikkoa" suunnittelijan mallineuletta, joten laskin sitten itse että millä silmukkamäärällä kaikki kuviokerrat rimmaisivat: 120 silmukan lisäys on minun matemaattisilla taidoillani ensimmäinen lisäys, joka on jaollinen kaikkien mallikertojen silmukoilla. Alunperin ekan vaiheen jälkeen silmukoita tulisi olla 195 silmukan sijasta 315 ja neljännen vaiheen jälkeen olisi 259 silmukan sijasta 379 ja enimmillään ennen päättelyä silmukoita olisi 443! Siihen ei minunkaan kolme lankakerääni kyllä riitä ;-). Tulin siihen tulokseen että pieni on kaunista ja on ihan hyvä olla jokin pienempikin huivi. Eikä tuostakaan nyt mikään minimini tule, kunhan vain meinasin hiukan optimoida langan käyttöä ;-). Kiitos kaikille kommentoijille!

10 kommenttia:

Annika kirjoitti...

Ihanan näköistä pintaa tulossa!

Maarit kirjoitti...

Näyttää ihanan kuohkealta ja väri on herkullinen...

Katja kirjoitti...

Mun mielestä tuossa huivissa jaot eivät oikein mene tasan, vaikka ohjeen mukaan tekisikin, joten itse en stressaisi siitä niin kovasti. Tekisin sitä ensimmäistä kuviota hieman enemmän...

Tuohan ei ollut mikään iso huivi alkuperäislangastakaan, mutta sinun lankasi näyttäisi olevan sitäkin ohkaisempaa.

ihanasonja kirjoitti...

On kyllä kaunis huivi! Näyttää ihan talvelta :).

Jatta kirjoitti...

Oi että ehdin liian myöhään, oot ehtiny jo laskea. Eli mulla samat laskutulokset ja tulossa puikoilla tuo suuren suuri huivi, viimeistä kuviokarttaa mennään..

Jatta kirjoitti...

Heips! Tulin tänne sun blogiin huutelemaan että varmasti huomaat :) Kolmatta kerää tuhoan Drops Alpacaa, 180m/50g kerässä. Varauduin neljällä kerällä, ja puikoit on 4,0.

Jatta kirjoitti...

Voi prkl, NELJÄS kerä, ei kolmas :D

Sia kirjoitti...

Kiitti Jatta, neljä kerää alpakkaa tekee 720, samoin kolme kerää Kidoa, ehdin silti tosiaan jo aloittaa seuraavat mallikuviot joten enpä lähde arvailemaan langan riittävyyttä. Eiköhän pienempikin huivi paikkansa löydä ;-)

Susanna L-A kirjoitti...

Minulla myös swallowtail tekeillä. Pääsin jo melko pitkällä, huomasin että toka kerroksen nuppeissa on virhe. No eihän nyt auta kuin purkaa..... Mutta ihana huivi siitä kyllä tulee, minun makuuni juuri sopivan kokoinen!

HeliP kirjoitti...

Kaunis huivi, kuin hattaraa. Nam!