11.9.06

Empäs olekaan ennen ...

... pingottanut patalappua. Hmmm. Onko tämä normaalia?

Kuvassa on (ensimmäinen) koeversio tuplaneuleesta, eli kaksinkertaisesta neuleesta jossa molemmat puolet näyttävät "etupuolelta", värit ovat vastavärit eri puolilla.

Täydellistä ohjetta en löytänyt joten kokeilin itse hiukan sooloilla. Seuraavaan lappuun teen hiukan muutoksia.

Lanka on Novitan seiskaveikka (graffitin harmaa ja vaaleanpunainen), se saa kelvata patalappulangaksi kun en ole niin mahdoton kodin hengetär että viettäisin kaiket päivät hellan edessä patalaput kourissa. Jos näin olisi, niin tekisin laput varmaan jostain luksuspehmeästä ja ihanasta langasta. Jos alpakan lämpöarvot ovat seitsenkertaiset (muistinkohan oikein?) lampaan villaan nähden, niin ehkä se toimii toisinkin päin ja se pitää sen lämmön uunipellillä eikä peukaloissa. Pöh, nyt eksyin aiheesta... takaisin tuohon lankaan; toivottavasti muovipitoisuus ei haittaa. Ajattelin neuloskella näitä nyt sen verran että voin sitten surutta hankkiutua lopuista seiskaveikoista eroon. Katsotaan kuinka kauan intoni säilyy yhdessä aiheessa kun itseni tuntien olen hiukan ...hhhmmmm. ...pursuileva näiden intojen ja ideoiden suhteen.

Nykyiset patalaput ovat virkatut (kiinteistä silmukoista ja piparkakkureunuksesta) puuvillasta ja jostain sekoitelangasta. Ne ovat ihan perusnätit laput mutta ne ovat auttamatta aikansa eläneet. Tässä uudessa on etuna se, ettei keskellä ole reikää mistä voisi polttaa sormenpäänsä ;-)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ompas kiva patalappu!
-Tuija

Miia kirjoitti...

Kiva patalappu. Olen itsekin kokeillut joskus neuloa jotain niin, että kumpikin puolin näyttää oikealta. Kaulahuivi piti muistaakseni tehdä, mutta kesken jäi =) se on taidettu jo purkaa aikaa sitten. Patalapuissa tekniikka voisi hyvinkin toimia.

Helmis kirjoitti...

Muistin muuten tuon neuleen nimenkin, eli se on onteloneuletta. Sain oman pannulappuni myös valmiiksi ja nyt mietin, viitsiikö tuolla systeemillä kokeilla jotain isompaa... hitaahkoa on.

Olisin muuten ilmoittanut sniikkerit sun kisaan, mutta huomasin sitten, että asusteet ei käy. Täytyy kai sitten keksiä jotain muuta :).

Paranemisia sille sun ranteelle - ota nyt tosissaan se kipu, ettei se pitkity. Mulla kipeytyi joskus olkapää ja äityi vaivaksi hirmu pitkäksi ajaksi, autsch!