7.9.06

Värjäyksestä...

Mitä ainetta kannattais käyttää puuvillan värjäämiseen?Eikös olekin ällöjä värejä noissa kotiväkilangoissa, brrrr kun oikein puistattaa. Onneksi persikan värinen aika on mennyt menojaan jo... jo, jo vaikka kuinka kauan sitten. Mites se menikään; kivikausi, persikkakausi, rauta-aika....

Mutta väreistä siis, nappasin nuo jo valmiiksi vyyhdelle tuolla maan mainiolla häkkyrällä, voisin heittää ne pataan tai pesukoneeseen heti kun vain keksin että millä värillä. Ainakaan Nitor viininpunaisena ei antanut kovin kestävää tulosta kun värjäilin harsoja... ne haalistuivat todella pian auringossa. Kokemuksia?


Tässä blogivauva lueskelee SNY:n lähettämien lankojen tietoja. Lueskelun jälkeen hän nyökytti hyväksyvästi päätään; sekä materiaali että sävy käy hyvin! Kiitos vielä!

8 kommenttia:

tikru kirjoitti...

Mä värjäilin Dylonin keittoväreillä, eli niillä napeilla ja vielä ainakin on väri pysyny. Keittelin kyllä aika rehvakkaasti, annoin suorastaan porista.
Nitoritkin on pesukoneversiona pysyny ihan hyvin, käsivärjäystä niissä en oo testiny. Persikka on kyllä aika.. persikka.

Marja kirjoitti...

Oiii miten suloinen vauva! Tekisi mieli napata syliin nuuskuteltavaksi :).

Vilma kirjoitti...

Hmm, mun Nitoroidut ei ainakaan toistaiseks oo kärsiny haalistumisesta. Dylonin pesukonevärit on ainakin helppo vaihtoehto, ja värisävyjä löytyy paljon (ainakin Hesan Stockalta).

Mulla oli joskus 1990-luvun alkupuolella persikkainen teinikausi. Mä taisin saada silloin yliannostuksen, koska nyt toi väri ei kyllä uppoo enää yhtään. ;)

joko kirjoitti...

puuvillaa en ole lankana värjännyt mutta kankaaseen on kyllä dylonit tarttuneet (ja pysyneet) hyvin.

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin olen värjännyt Dyloneilla (kattilassa keitettävillä) puuvillaisia äitiyspakkausvaatteita ja hyvin on väri pysynyt. Ei valittamista. Pia

Sia kirjoitti...

Dylonkauppaan suuntaan siis ja heitän hyvästit noille viime vuosituhannen persikoille. Brrr -gkjöh. Kiitos kommenteista!

Tuulia kirjoitti...

Juu, miekin tekisin tolle persikalle.. jotain. Värjääminen on yks lempeimmistä vaihtoehdoista :) Sen verran vinkiksi, että värjäilin itte Kotiväkeä paikallisilla tekstiiliväreillä, ja paremman lopputuloksen sain kun lanka oli kattilassa suht kuumassa verraten lyhyen aikaa. Ne värit on aika happamia, ja tuntuvat syövän Kotiväestä sen pinnan, jolloin se todennäköisesti haurastuu, ja tulevaisuudessa nyppyyntyykin vielä. Ehkä konepesu on just hyvä. Laita kuvia kun saat Kotiväkeen uutta väriä! :)

Tellu kirjoitti...

Samoin, kuinka sitä on joskus voinutkaan käyttää persikan värisiä vaatteita.