13.8.06

Neuleideat -kisa 2006

Photobucket - Video and Image Hosting

linkki osallistuvien töiden listaan:
Kisan satoa

Mitä neulottua veisit tupaantuliaislahjaksi tai pikkuviemisiksi? Mitä laittaisit pukinkonttiin, mitä lähettäisit piristykseksi ystävälle jolla on siipi maassa? Mitä neuloisit kotiin koristeeksi, hyötykäyttöön, leluksi...? Kilpailuun osallistuvat työt voivat olla esim. nalleja, patalappuja, verhoja, liinoja, rintakoruja, tyynyjä, lehtitelineitä tai vaikka neulottuja nappeja tai hedelmäkulhoja...tai työn ei varsinaisesti tarvitse esittää mitään, se voi olla vaikka taidetta!! Tällä kertaa ei siis oteta vastaan paitoja, toppeja, huiveja, laukkuja, sukkia tai muita vaatteita ja asusteita. Ideoi ja keksi rohkeasti jotain muuta!!

Töiden on tarkoitus olla pääosin neulottuja, mutta mukana voi olla myös mitä tahansa muita lankatekniikoita tai lisähöysteitä. Lisähöysteet voivat olla vaikka kulkusia, käpyjä, muttereita... Kilpailuun ei kuitenkaan pääse työllä jossa ompelee nuken vaatteineen ja neuloo sille pikkaiset sukat jalkaan; neulonnan tulisi olla pääroolissa.

Kilpailutöiden tulee olla omaa työtä aina ideoinnista lähtien, toisen ideoimia töitä ei nyt kilpailuteta. Ideoita voi vapaasti kerätä ympäröivästä maailmasta tekijänoikeuslakien mukaisesti. Älä kloonaa toisen tekemää työtä vaan keksi ja tee omasi.

Kilpailuun ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, riittää kun ilmoitat osallistuvasta työstä. Osallistua voit niin monta kertaa kuin ehdit/haluat. Osallistut siis jokaisella eri työllä erikseen (älä myöskään kloonaa samaa työtä vaan työn tulee olla kokonaan eri). Lisähuomiota saat myös kirjallisesta ohjeesta kyseisestä työstä.

Kilpailun diktaattorina ja ylipääjehuna pidän oikeuden hyväksyä tai hylätä kilpailutyöt oman harkintani mukaan. Pidätän myös oikeuden sääntömuutoksiin. Jos näin käy, niin toki ilmoitan niistä etukäteen tässä postauksessa. Ylipääjehuna jäävään itseni kilpailun ulkopuolelle.

Kilpailutyöt ja töiden ohjeet voit julkaista omassa blogissasi. Kirjoita osallistuvien töiden staattinen linkki (eli suora linkki kyseiseen postaukseen/kuvaan, ei pelkästään koko blogiisi) ja jätä se mahdollisten saatetietojen kera kommenttilootaan (ilmoita myös jos työstäsi on ohje!). Jos sinulla ei ole blogia tai muuta kotisivua yms. missä julkaista työ, niin minä voin julkaista sen omassa blogissani. Kirjoittele kommenttilootaan tai sähköpostilla niin sovitaan yksityiskohdista.

Minä kokoan kaikki osallistuvat työt listaksi ohjeineen päivineen (linkit osallistujien blogeihin) ja jätän listan myös myöhempää käyttöä varten nähtäville blogiini. Kivoja välityöohjeita ja ideoita ei koskaan ole liikaa, joten odotan innolla millaisen ideapankin saamme koottua!!

Palkinnot:

  • Yllätyspaketti yleisön suosikille äänestyksen perusteella.
  • Yllätyspaketti arvonnan perusteella. Jokaisesta erillisestä kilpailutyöstä saa yhden arpalipun, jokaisesta kirjallisesta ohjeesta toisen. Voit siis saada jopa kaksi arpalippua jokaisella kilpailutyöllä ja kilpailuun voit osallistua niin monesti kuin haluat!
  • Pikkuylläripaketti ylipääjehun suosikille tai muuten erityisesti esille tulevalle työlle. tässä käytän sitten kaikin mahdollisin keinoin ylipääjehun oikeuksia. ugh.
  • Oliko muuta? Haluaako joku muu luovuttaa jonkun palkinnon jollakin periaatteella??

Yllätyspalkinto ei ole moottorisaha tai lumikengät, ei myöskään juomalasi tai huulipuna. Yllätyspalkinto liittyy hyvin olennaisesti neulomiseen ;-) Osa yllätyksistä on paljastettu täällä. Yleisöäänestyksen voittaja saa valita ensin mieluisansa, arvonnan voittaja voi valita kahdesta jäljellejääneestä ja viimeinen menee ylipääjehun suosikille. Jokaiseen pakettiin tulee lisäksi ylipääjehun kädentaitojen näyte ;-)

Kilpailuaika alkaa nyt ja päättyy tiistaina 31. lokakuuta klo 23:59:59. Aikaa on reilusti, mutta älä silti jätä viime tippaan; hopihopi osallistumaan heti! Edit: Kisa-aikaa on jatkettu vuoden 2006 loppuun asti! Nyt on siis reilusti aikaa vielä osallistua ja tehdä samalla vaikka aarteita pukinkonttiin!

Minua voi tavoitella myös sähköpostilla osoitteesta sia ät luukku piste com. Huom. En käytä ko. osoitetta muuhun kuin sähköpostiosoitteiden vaihtoon ym, joten ole ystävällinen ja ilmoita meilin laitoista esim. täällä blogissa. Muutoin viesti saattaa jäädä sähköpostilaatikkoon pitkäksikin aikaa notkumaan.

Edit: Yleisön yllytyksen vuoksi otan kisaan mukaan myös muita kuin neulottuja töitä, mutta näiden osallistuminen on hiukan rajatumpaa. Virkatuilla, punotuilla, nyplätyillä ym. käsitöihin liittyvillä töillä pääsee mukaan ainoastaan arvontaan yhden arpalipukkeen verran. Tämä siksi, että kisan oli alunalkaen tarkoitus olla neuleideoita koostava kisa, ei koko kädentaitojen alalta. Olette kuitenkin tehneet niin ihania muitakin aarteita, että ilolla laajennan kisaa hiukan! Nyt loputkin taitajat ideoimaan ja tekemään kisatyötä, vielä on aikaa lokakuun loppuun!!

Tää ei sit oo mikään jäykkisjuttu, humormielellä mukaan vaan!!

Kysyttävää tai kommentoitavaa??

  • Lista osallistuvista töistä löytyy täältä.
  • Osa palkinnoista löytyy esiteltynä täältä!

20 kommenttia:

brianna kirjoitti...

Tosi kiva "kilpailu", tämä kun on ajankohtainen aihe aina.. nyt vielä joulun lähestyessä :)
Nyt kun vain mielikuvitus riittäisi tähän hätään että pääsisi itsekin mukaan :D

tuitu kirjoitti...

Kiva idea! Katsotaan josko tässä keksisi jotain kiva...

Soile kirjoitti...

Hyvä idea, kunhan helle hellittää, niin katotaan löytyykö pääkopasta mitään.

Lotta kirjoitti...

Hihii, mahtava kisa! Äkkiä penkomaan lanka- sekä pääkoppaa...

Tanja kirjoitti...

Todella hauska idea - kiva että jaksat järjestää tällaista!

Lankavuori/Minna kirjoitti...

Blogistani löytyy sinun ohjeillasi tehdyt vauvan myssy ja tumput:) Kiitos ohjeista!

vikke* kirjoitti...

Kiva ja erilainen juttu :)

Pitääpäs miettiä...jos joku idea syttyis ja kirjaantuis salamana, kirkkaasti takaraivoon :D :D

adelheid kirjoitti...

Meikäläinen osallistuu heti yhdellä työllä: Romuruusu -> http://adelheid.vuodatus.net/blog/211633

mitään kunnon ohjetta ei ole, mutta olen yritänyt selittää pikkasen miten on rautalngasta väännetty... Löytyy siis kanssa kyseisestä linkistä kuvien kera.

Sia kirjoitti...

Kivakiva, adelheid on sitten virallisesti ensimmäinen osallistuja!! Hieno ruusu!!

Tinutski kirjoitti...

Heips!
Osallistuisin myös kisaan tällä http://tinutski.vuodatus.net/blog/217127
wc-paperitelineellä :)

mennahuu kirjoitti...

Osallistun kännykkäpussilla
http://mennahuu.vuodatus.net/blog/194279

ja

penaalilla

http://mennahuu.vuodatus.net/blog/category/Penaalit

marsu kirjoitti...

Miun pussipussukka on hyväksytty mukaan ja löytyy täältä http://nicefactor.vuodatus.net/blog/222384

vattumato kirjoitti...

Heips! Haluasiin osallistua mukaan kilpailuun jos virkatu työ kelpaa mukaan. Eli blogistani löytyisi kuva joulukuusesta/runsaudensarvesta.

möhönasu kirjoitti...

Miten olisi, kävisikö virkattu ja huovutettu kaulakoru kilpailuun? Tuohon virkattujen puolelle...

http://mohonasu.vuodatus.net/blog/280739

Anonyymi kirjoitti...

I would like to enter my knitted bookmark. I hope that it is OK that it is in English.
http://stitchyfingerz.blogspot.com/2006/10/knitted-bookmark.html

wilmuska kirjoitti...

vielä taidan ehtiä osallistumaan,neulotut avaimenperä minimini sukat.Kuvat löytyypi osoitteesta
http://wilmuska.vuodatus.net/blog/286099

Taina kirjoitti...

Iso murr! Viidakon valtias osallistuu kisaan.
http://tiiu.vuodatus.net/blog/318167

Tellu kirjoitti...

Hei! Tein uuden postauksen pikkujoulukuusesta ohjeen kanssa, koska ohje oli kadonnut kommenteista Vuodatuksen huollon aikana. Tässä uusi linkki http://ruokonen.vuodatus.net/blog/325396

Terv. Tellu (Tanjakin on ihan kiva nimi, mutta jos nyt pitäydyn Telluna :D )

vattumato kirjoitti...

Mulla olisi mukaan kilpailuun vielä yksi työ, neulottu paperinarukippo. Jos ei ole rajoitusta montako työtä saa osallistua yhdeltä mukaan. Mulla on siis jo tunelmalampu neulekategoriassa ja joulukuuri/runsaudensarvi arvonnassa;o)

Anonyymi kirjoitti...

Hanna G osallistuu, ohje ja kuvia blogissa: http://hannagrrr.vuodatus.net/blog/368287

Miten niin viime tingassa?