20.6.06

Ei kahta ilman kolmatta...

...tai kuudetta ilman seitsemättä. Kun nyt olen päässyt alkuun tässä huivien aloittelussa, niin aloitetaan nyt sitten vielä yksi; Flower Basket Shawl, jonka ohje oli taannoin tarjolla Interweave Knits -sivuilla.

Katsokaa tuota puikkoa. Revin varmasti vielä hiukset päästäni kun taiteilen kevyttä lankaa tuollaisella sykkyrällä. Minä vain en saanut sitä millään keinoin suoraksi ja se oli ainoa vitosen pyörö. Se tuli kylkiäisinä jonkun neulelehden mukana ja se oli pakattu sellaiselle solmulle ettei ole ihme ettei se enää muuhun asentoon sopeudukaan.

Huivin aloittaminen oli hiukan sellaista luomisen ja ymmärtämisen tuskaa. Keskittymiskyvyn vei tuo kolmivuotiaani, ja muuten vain kutistuneet aivoni (4 kk:n imeväinen) eivät oikein tahtoneet ymmärtää enklantialaisia ohjeita. Mutta loppujenlopuksi huivin aloitus sujui ihan hyvin ja olen nyt neulonut ensimmäisen kaavion silmukat. Tällähetkellä yritän saada tolkkua että kuinka huivia jatketaan tuon ensimmäisen kaavion jälkeen (55 silmukkaa puikolla). Ilmeisesti nelotaan toinen kaavio ainakin kerran? Entäs sitten, jatketaanko toisella kaaviolla vai toistetaanko ekasta jotain osuutta ja tokasta jotain... Mustavalkoisella tulostimella printattua ohjetta on hiukan hankala lukea kun värit ovat jääneet matkan varrelle, eikä mm. toistettavia alueita pysty näkemään kaaviosta. Jos joku osais hiukan jeesittää minua, niin pääsisin varmasti paljon helpommalla eteenpäin ;-)

9 kommenttia:

Satu U kirjoitti...

Hei! Kokeile laittaa pyöröpuikko HETKEKSI KUUMAAN VETEEN. Ei kiehuvaan, ettei sula mutta niin kuumaan kuin sielu sietää. Ja sitten oikaiset sen vetämällä päistä lujaa. Ja sitten suorana kylmään veteen..... Mulla ainakin toi auttaa sykkyrään menneisiin pyöröpuikkoihin.

mennahuu kirjoitti...

Tuo lehti oli varmaan Simply Knitting... sain siitä 5 mm pyöröpuikon jonka päät ovat mahtavan kevyet ja kohtalaisen liukkaat, mutta se kaapeli ihan kiharalla. Käytin sitä hanan alla ja jätin pingotukseen, mutta se ryökäle kihartuu uudestaan. Pitänee upottaa se tosiaan kattilaan.

Sia kirjoitti...

Satu u, sitä kokeilinkin jo, muttei auttanut :´(

mennahuu, juuri siitä lehdestä oli kyse. Taidan itsekin kokeilla surutta kiehuvaa vettä!!

zeska kirjoitti...

Hei, toistat pystysuunnassa sitä toista kaaviota kunnes shaali on mieleisen kokoinen, itse toistin kymmenen kertaa. Toisto alkaa kohdasta 15s oikealta ja on 10s leveä. Se reunakuvio ennen sitä neulotaan aina reunassa. Toisto siis alkaa oikea, lk, 2oyhteen, lk, oikea, lk, ssk, lk eli tuon ensimmäisen kavennuksen missä kaventuu kaksi kerralla jälkeen. Samoin toisessa shaalinpuolikkaassa on sama toisto. Näethän ne keskiharmaan silmukat reuna- ja keskisilmukoiden vierellä? niissä kun ei ole kaikilla kerroksilla silmukoita kuten ensimmäisessä kaaviossa. Reunuksen kaavion toisto alkaa siitä kahden silmukan kavennuksesta ja päätty langankierron jälkeiseen oikeaan, korkeussuunnassa toistetaan kerran. Jos on lisäkysyttävää, ota yhteyttä :)

KatjaL kirjoitti...

Sinun huivilankasi ovat aivan taivaallisen ihania...saanen udella mitä tämä viimeisin on?

Sia kirjoitti...

zeska, KIITOS, nyt kun tiedän mitä etsiä kuvasta, niin näin kuin näinkin toisessa kaaviossa tosi himmeän harmaat viivat millä toisettava kuvio on rajattu. Eiköhän se tästä suttaannu ;-) Palaan vielä jos joudun pulaan!

Katjal, tuo lanka on italialaista lankaa jonka tilasin ameroikoista asti, pöh. Vyötteessä lukee Feza Kid Mohair, se on aika pinkkiä siihen nähden että nettisivulla se näytti vaaleanpunaiselta.... se on kuitenkin kivaa siksi, että siinä on pitkät värivaihdot melkein valkoisesta pinkkiin.

Maud kirjoitti...

Kokeile pitää puikot hetkeksi kuumassa uunissa, ja yritä suoristaa niitä siellä (nIin kauan kun kädet kestävät kuumuuden, silloin siima ei pääse sulamaan). On onnistunut minulle sellaisille puikoille joita en saanut suoriksi kuumassa vedessä.

eusu kirjoitti...

Kiva tuo on:) Niinkuin muutkin huvivisi!! Itsellesikö ajattelit? Entä nuo aiemmat? Missä säilytät kaikki huivisi:D ??

Sia kirjoitti...

Voitin puikot. Ajattelin etten menetä mitään jos ne sulavat, käytin kiehuvassa vedessä ja nyt voin taas puikottaa... laitan kohta oman postauksen.

Eusu, tuo Icarus olis menossa minun tädilleni, muut on itselle. Ja tykkään tuosta icaruksesta ja tuosta väristä niin paljon, että kai mun täytyy tehdä sellainen itsellenikin ;-) Me rakennetaan omaa taloa näiden huivien säilytystä varten!! =DDDD