19.6.06

Icarus shawl

Aloitin sitten toisenkin projektin. Interweave Knits summer 2006 lehdestä Icarus shawl:in. Tämä toimii hyvin edellisessä postauksessa mainittuna yksinkertaisena työnä jota voi neuloa myös lasten kanssa. Tai ainakin tämä alku on hyvin simppeliä.

Jännä juttu muuten noista tencel langoista ja niiden neulottavuudesta, niissä tuntuu olevan samanlaisia värieräkohtaisia eroja kuin esim. Novitalla on usein. Tämä kanervan värinen lanka (gray mauve) on paljon helpompaa neulottavaa kuin se vaaleanpunainen (pale pink). Voi tietysti johtua paljon puikoistakin, mutta kyllä neulontajäljestäkin tulee paljon "taipuisampaa". Yhtäkaikki, molemmat ovat todella ihanan tuntuisia hipelöitynä, joten kyllä näistä molemmista vielä tulee ihanat huivit kunhan ne vain tässä pikkuhiljaa valmistuvat ;-)Pahoitteluni kamalasta kuvasta, huivinalku on hiukan ujo eikä olisi mitenkään tahtonut levittäytyä täyteen mittaansa kuvausta varten. Lanka on luikasta ja se meinasi karkailla jatkuvasti puikoilta ja pyöröt sinällään ovat liian lyhyet (ja siima liian mutkainen) jotta huivin olisi saanut levitettyä. Tässä siis puolikas huivinalku ;-)

3 kommenttia:

Vilma kirjoitti...

Hyvältä näyttää Icaruksen alku! Mä kuvittelin, että se on kauheen hankala tehdä, kun ne mallikertakaaviot näytti tosi yksityiskohtaisilta. Ehkä mä van oon helposti peloteltavissa, hih! :)

Seuraan siis mielenkiinnolla projektin etenemistä, ehkä itekin uskallan tarttua työhön käsiks sitten joskus... ;)

TiinaV kirjoitti...

Minun IK ei vieläkään ole tullut. Olen lähettänyt varmaan kymmeniä sähköpostiviestejä, viimeksi tänään kohteliaan tulikivenkatkuisen viestin. Raivostuttavaa, pitää varmaan kohta ostaa irtonumero nettikaupasta! (Ongelmat alkoivat, kun muutimme ja maksoin taas uuden tilausjakson..)

Sia kirjoitti...

vilma, aloita vaan neulominen, kysele sitten jeesiä tarvittaessa ;-) Autan mielelläni jos osaan.

tiinav, tuo icarus löytyy tästä kuvasta http://www.interweave.com/images/imagesknit/img_knit_backissue/toc_sum06/1icarusshawl.jpg ja muutkin lehden mallit tältä sivulta http://www.interweave.com/knit/interweave_knits/preview/2006_summer.asp. Harmi ettet ole saanut lehteäsi. Minä missasin ensimmäisen numeroni, he lähettivät sen sitten uudelleen ja se tuli perille muistaakseni noin 4-6 viikon päästä. Yksi todennäköinen lehtienkatoamissyy taitaa olla siinä, että lehtien osoitelaput on laitettu kiinni tosi heikolla liimalla. Osoitelaput irtoaa ja lehdet jäävät kummittelemaan johonkin postitoimistoon matkan varrelle. Itse olen hiukan epäröinyt jatkotilauksen tekemistä, sillä mekin muutamme toivon mukaan jossain vaiheessa... jos uskaltaisin sitten muuton jälkeen tilata uudelleen. Ehkä. Tai sitten otan riskin ja tilaan heti ;-)