5.6.06

Puoliväli

Hiukan salamyhkäisiä kuvia tuosta huivista on tullut laitettua ... laitan sitten kunnon kuvia kun huivi on kokonaan valmis.


Puolet langasta on käytetty ja huivilla on nyt korkeutta n. 80 cm ja leveyttä about 130 cm. Toisen kerän myötä valmiiksi mitoiksi (ennen pingotusta) tullenee jotain 95/180 cm... edellyttäen että laskin oikein. Ekalla kertaa en ainakaan laskenut oikein, sillä keittiövaa'alla lankaa punniten ja mittanauhalla mittaillen epämääräisyystekijä on liian suuressa roolissa. Onneksi kuitenkin omaa mallia väsätessä muutoksia mallikuvioonkin on helppo tehdä. Ja onhan se kivempi suurentaa tekelettä kuin pienentää kesken kaiken, joten onneksi mittavirhe on käynyt näin päin. Siksi muuten pidänkin kovasti huivien tekemisestä, kun mitotus ole niin tärkeässä roolissa!

Lanka tuntuu tosiaan olevan aikamoinen riittävyys ihme, se vaan jatkuu ja jatkuu eikä kerä pienene vaikka kuinka neuloo. Huivi vain suurenee, mutta kerä ei pienene. Olen varautunut jättämään mieluummin pienen haaskiokerän kuin mitoittamaan mallineuleen liian tiukalle ja sitten itkemään kesken loppuneen langan perään... ja jos yhä olen laskenut väärin, niin sitä jämälankaakin jää vielä niin paljon että teen siitäkin jonkin pikku projektin.

Ahaa, voisikohan muuten Kristelin mainitsema madonreikä olla asialla ja neulon tuota huivia itseasiassa jonkun toisen lankakerältä??? Joku muu manailee jossain sitä, että langan piti riittää vaikka mihin, mutta loppuikin kesken ja minä vaan kummasteleen kun lanka ei vähene laisinkaan. Pahoitteluni jos näin on käynyt, tutkimattomat ovat madonreikien tiet!

Mutta kuulkaas hyvät sisaret (ja veljet?), nyt olisi todellakin tarpeen jokin Hiplaattori versio 1.0 tai SqueezeMe versio 7.2 jolla netin välityksellä voisi hypistellä ja tuntea materiaalia (tai jotain antimateriaa), sillä tämä lanka (Jaeger Zephyr) ja siitä neulottu pinta on todellakin hiplauksen ja tunnustelun arvoista. Se on aivan ihanan pehmeää ja kevyttä! Se on kuohkeaa ja myttyyn puristettaessa se rutistuu pikkiriikkiseksi kuin hattara suussa. Kuvien perusteella tiedän että pingotus tekee sille vielä aivan ihmeitä, joten pikapikaa vaan puikot taas heilumaan jotta joskus tulee valmistakin.

Nyt on siis eka kerä käytetty ja toinen otettu puikoille. Ekan kerran jaksoin värkätä langanvaihdoskohdankin oikein kunnialla. Kaksisäikeisen langan kierre on avattu lyhyeltä matkalta,ensin toinen säie on solmittu merimiessolmulla, säikeet on kieputeltu takaisin puneelle ja sitten toinen säie on solmittu merimiessolmulla. Tuo pehmeä ja aavistuksen verran pörröinen lanka takertuu hiukan, joten muutamien "vetotestien jälkeen" uskalsin katkaista langanpäät vain parin - kolmen millin mittaisiksi. Käytännössä liitoskohta on lähes huomaamaton ja vaikka toinen (tai molemmatkin) solmut aukeaisivat, on lanka kuitenkin vielä sen kierteen varassa aika kestävä.


Ja tuo edellisen postauksen oranssi (+ vihreä ja punainen) lanka odottelee yhä haluajaa... Vaikka laitoinkin mukaan vanhan hintatiedon, niin lanka olisi lähdössä pois todella halvalla, kokeilepas vaikka tarjota jotain ;-). Niitä on yhteensä naisten M kokoisen paidan verran ja lanka on todella pehmeää. Oranssi ei vain ole enää minun juttuni, kuten varmaan blogissakin esiintyvistä sävyistä voitte arvailla... =DDD

12 kommenttia:

marja kirjoitti...

Noniin... olipas vaikeeta tänään päästä tänne kommentoimaan, tais mennä läpi viidennellä kerralla.
Juu, siis upeeta huivia teet ja tulin kiittämään kehuista :-) Kiitos kehuista.

Jatta kirjoitti...

Katselin kuolaten jo kun sait Zephyrit, mutta viimeistään nyt oon ihan myyty. Huivista on tulossa superkaunis! Olen totaalisen vihreä kateudesta. Siis voi että!!

Hanne kirjoitti...

Kukahan osaisi koodata tuon hiplaattorin? Ylistyspuheesi sai haluamaan myös samaista lankaa.

Ja kun on kyllin ihana lanka, ei huolellisuuskaan ole hankalaa!

Soile kirjoitti...

Onko oranssi vieläkin vapaana? Mulle on jäänyt sitä muutaman kerä, joka ei riitä mihinkään järkevään, joten muutama kerä lisää tekisi terää. Voisin ottaa vaiks ne kaikki oranssit. Mitens suhun saa yhteyden sähkiksellä?

Johanna kirjoitti...

Heips,
millainen se knitting on the edge kirja on?

Sia kirjoitti...

=DDDD

Soilen kanssa on menossa kirjeenvaihto oransseista langoista.

Johanna, Knitting on the egde -kirja on myöskin ihan huippu, lähes yhtä hyvä kuin Knitting over the edge -kirja. Siinä on paljon mallineuleita ja muutama projektikin, on erilaisia neulottuja tekstuureja, hapsuja, palmikoita, reunuksia, pitsiä, kukkia ja lehtiä, ... En edes oikein osaa erotella noita kirjoja toisistaan, molemmat on hyviä, mutta ehkäpä tuossa ON kirjassa on hiukan tavanomaisempia juttuja kuin OVER kirjassa... ehkä.

Johanna kirjoitti...

Kiitti! :)

hili kirjoitti...

Sinut on haastettu..ks. mun blogi

Mermaid kirjoitti...

Huivi näyttää ihanalta!

Luojan kiitos, ettei tuota "Hiplaattoria" ole vielä keksitty, muuten tulisin hulluksi kun kaikki aika menisi vain hiplaillessa ja rahat loppuisivat tilauksia lähetellessä... ;-)

Nyt on sentään pieni kynnys tilailla lankaa kun ei pääse hiplaamaan, usein hiplaaminen aiheuttaa ylitsepääsemättömän ostohimon :D

Susanna L-A kirjoitti...

Onpas ihana huivi ja jaksat (ja ehdit) kyllä väkertää kaikkea kivaa. Ihailen myös tuota langanjatkoa, pitäisi varmaan itsekin opetella.

hili kirjoitti...

Varmasti tulee juu hyötykäyttöön..ei epäilystäkään=) Tuo sun huivis on aika ihana..mistä mahtaisin löytää ohjeen siihen..kun tahtoisin itsekkin tuollaisen..mulla on verkkovirkkaus huivi kesken mutta kun noita ponchoja tullu tehtyä sen verran ettei oikee nappaa enää verkkojutut=)

Sia kirjoitti...

Hili, ohje on "omasta päästä", katsotaan saisinko tehtyä siitä ohjeen jahka huivi on valmis...

Ja sorgen, mutta nyt skippaan haasteesi, kuten saman aikaisemmankin mikä tuli hiukan aikaisemmin.