28.8.06

Lehtipitsihuivi

Aikaisemmin aloittamani neliöhuivi, jonka piti alunperinkin olla vain koetilkku, on purettu ja tilalle lähti muodostumaan lehtiä. Kyseessä on siis Leaf Lace Shawl, lankana musta (tumman harmaa?) Merinosilkki ja puikkoina kakspuoloset addit.

Tämän huivin valmistuminen tulee luultavasti kestämään kauan, sillä mustan ohuen langan neulominen vaatii tietyt olosuhteet (yleisvalaistus, oma virkeysaste...) jotka harvoin käytännössä toteutuvat. Malli on kuitenkin onneksi niin helppo, että olen pitänyt työn pienessä pussissa käsilaukussani ja kilkutellut muutaman silmukan aina tilaisuuden tullen. Käsilaukkutyöksi merinosilkki on koonsa puolesta mitä oivallisin, joskin hätäpäissään tehdyt muutamat virheelliset silmukat saattavat sitten kostautua...

Olisikohan syksyn tuntua ilmassa kun olen yhä enemmän ja enemmän haaveillut ruskeista laatulangoista... alpakkaa, merinoa tai muuta ihanaa silkillä höystettynä, sopivan ohutta pitsiksi neulottavaksi. Hmmm... *putoaa pilvilinnoista* ... eipä ole vielä tullut moisia ihanuuksia kaupoilla vastaan.

Ei kommentteja: