31.8.06

Virkattu kassi


Hähää, tää on kunnon loppukiri. Selätin sitten toisenkin UFOn. Tästä piti tulla alunperin virkattu päiväpeitto. Lankana on jokin kalalanka, vyöte on kadonnut jo jokin aika sitten. Aloitin tämän 2002 keväällä kun lähdimme jenkkeihin, virkkaaminen oli silloin kai sallittua lentokoneessa. Tai ainakaan minun metallista koukkuani ei takavarikoitu vaikka jotain muuta pientä sälää lähtikin. Parisängyn ... tai edes lasten sängyn päiväpeiton virkkaaminen alkoi muutaman vuoden tauon jälkeen tuntua kuitenkin hiukan liian isolta palata, joten päätin tehdä tyynynpäälisen tai kassin. Ensinmainittu päätyisi varmasti kaapinperälle homehtumaan joten kassi olisi kai hiukan parempi vaihtoehto.

Kassiin meni 33 palasta, laskuvirheen vuoksi virkkasin yhden ylimääräisen palasen tänä iltana, se jääköön sitten malliksi uutta innostusta varten. Palat on yhdistetty virkkaamalla jälkikäteen ja kuvauskiireiden vuoksi tässä on kostutetun laukun kuva (nyt olisi vielä tarkoitus etsiä sopiva pahvilaatikko työn kuivattamiseen oikeassa muodossa). Arvatkaa vaan oliko aika tuskaa virkata kahvat kiinni kasteltuun laukkuun. Halusin kuitenkin viimeistellä kassin vielä viimeistelytempauksen aikana... Tuo lanka kutistuu aika paljon kasteltaessa joten siksi en halunnut kiinnittää kahvoja ennen kastelua. Tuon jälkeen jäi aikaakin vielä tunteroinen muiden töiden viimeistelyyn. No pöh, en varmasti koske nyt vähään aikaan noihin muinaisjäännetöihin!!

Anyway, kassi on nyt periaatteessa valmis. Teen siihen kuitenkin mitätodennäköisemmin vuoren jossain vaiheessa ja mielessäni on myös pyörinyt koko laukun värjääminen vaikka ruskeaksi. Huoh, tarkat lukijat varmaan huomasivat, että tämä oli jo toinen kerta kun pohdiskelen ruskeaa väriä muutaman viime postauksen aikana; syksy on siis ihan varmasti lähellä (kalenterista voi tarkistaa jos ei minun värioppeihin usko!)! Pidän ruskeasta tosi paljon, se on ollut minun juttuni jo jonkin aikaa, jopa kauemmin kuin mitä se on ollut "muotiväri".

Faktaa tästä kassista ei ole paljon kerrottavaksi, mutta tuo virkattu pala on nimeltään Englantilainen neliö (jos nyt vain oikein muistan) ja se löytyy jostain Kauneimmat Käsityöt -lehdestä. Poimin mallin lähteen myöhemmin. Eipä tässä siitä nyt enempää tekstiä löydy vaikka kuinka yrittäisi... palataan asiaan jahka saan kassista vähän parempia kuvia.

12 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Tuli iloinen mieli kun näki tuon, itsellkin tuttu malli. Siitä liinan joskus tehnyt, vai jäikö suunnitteluasteelle vain.... ei voi muistaa. Mulla tuo on jossain virkkauskirjassa.

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa saada näitä vanhoja töitä pois kasistään! Ja kassi on kivan näköinen.

Linne kirjoitti...

Ruutu taitaa olla aika traditionelli. Kivan näköinen kassi !
Täälläkin yksi sängynpeite virkkaus kesken...

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia kommentista:) Tarkoitat vissiin sellaista crosstraineria. Katselin niitäkin, mutta sen kohdalla luulen että jäisi nurkkaan kuitenkin. Muuten kyllä näyttäisi sellaselta että toimii aika kokonaisvaltaisesti. Nää on aika henkimaailman juttuja;)

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kassi sinullakin :) Pyöreät kahvat ostin Kokkolan käsityöliike Katariinasta.

musta lammas kirjoitti...

Mulla on ollut jo hetken odottamasa mummon aikoinaan virkkaama tyynyliina ja bambukahvat, että tekisin samantyyppisen kassin. Jopa vuorikangas on ollut valmiina. Mutta nyt kun tulee syksy, ei valkoinen pitsi taas jotenkin innosta...

Huomasin, että olet tilannut noita Rowanin Miss Bea`s lehtiä. Miltä ne vaikuttaa noin päällisin puolin? Tykkäätkö niiden malleista? Haluaisin jonkun kivan lehden/kirjan antaa ystävälle, jolla on kaksi pientä tyttöä, ja nuo ovat olleet harkinnassa.

Anonyymi kirjoitti...

Hei Sia :-) Lupaan tehdä sen neulottuna ja juuri tuolla ehdottamallasi tavalla olin ajatellut tehdä. Saa nähdä mitä muuta ehtin tekemään, on nimittäin mietintämyssy aika syvällä päässä ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana kassi. Voisi muuten olla aikas kiva ruskeana.

Anonyymi kirjoitti...

Vastavierailulla. Kötsikästä ja tykötarpeista on nyt selitykset ja kuva blogissani :)

Ihana kassi! Minä en saa virkkaamalla aikaan edes pannulappua...

annika kirjoitti...

tosi kiva kassi!!! :)

tulen varmasti käymään täällä jatkossakin lueskelemassa. :)

vikke* kirjoitti...

Söpö laukku!!
Paljon kaikkea kivaa oot ehtiny tekemään, huh...mistä sä oot saanut lisää tunteja vuorokauteen? Mää haluun kans.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos , ihanalta tuo alpakka tuntuu, täytyy tehdä itselle sitten isompi huivi samasta langasta. Tuo pikkufifi menee tilaukseen...