10.8.06

Bambuja

Nyt vilisee meilläkin bambupuikkoja. Kävin noutamassa postista 10 cm sormikaspuikkoja, 20 cm sukkapuikkoja sekä 40 cm ja 80 cm pyöröjä. EBayltahan nämä alunperin löytyivät kuten moni muukin on ehtinyt työkalujaan jo mainostaa. Näissä kuvissa esiintyvät vain 4 mm:n puikot, muut ovat sulassa sovussa omissa pusseissaan. Osan mukana tuli myös pieni pala hiomapaperia ;-)
Pyöröpuikot ovat varmasti mukavat käytössä, sillä siiman/vaijerin sijasta niissä on pehmeä ja taipuisa letku. Se myötäilee hyvin eikä vänkää vastaan. Käytössä sitten näkee, että luistaako silmukat hyvin kumista letkua vasten vai takertuvatko ne matkalle. Toivottavasti eivät tarkeru.

Ihanana plussana puikoissa on myös selkeä kokomerkintä, joka löytyy ihan jokaisesta puikosta! Kätevää! En vielä ehtinyt tarkastaa että vastaavatko nuo varmasti puikkomittarini tietoja, mutta mikseivät vastaisi... toisaalta eivät kaikki "laadukkaammatkaan" puikot ole ihan takuuvarmasti tietyn kokoisia.


Muuten kyllä tarkastelin puikkojani innoissani ja totesinpa sitten että 80 cm:n puikoissa on 2 x 3 mm eikä laisinkaan 8 mm:n puikkoja. Se ei oikeastaan haittaa, sillä 3 mm on tosi ahkerassa käytössä ja 8 mm käytän tuskin koskaan. Joten nou hätä. Ajattelin kuitenkin kokeilla että kuinka näissä eBay kaupoissa toimii reklamaatio ja myyjän vastuu -hommelit. Laitoin asiasta viestiä myyjälle, katsotaan mitä he vastaavat.

Edit: Vastaus tuli jo, aikoivat lähettää puuttuvat puikot heti tänään!! Ei paha juttu ollenkaan, en tosiaankaan arvannut etukäteen että saisin tästä ostelusta kaupan päälle yhden eniten käyttämistäni puikoista!! Hienoa!!

Neulerintamalla on ollut hiukan hiljaista. Purin aikaisemmin näytetyn neliöhuivin alun ja aloitin tilalle Leaf Lace Shawl -huivin. Se ei päässyt esiintymään kameralle, sillä se unohtui raksalle, missä sitä olenkin viimeksi neulonut ainoastaan kauppamatkoilla ja vauvaa nukuttaessa. Tuo raksa se on siis viimepäivinä vienyt totaalisesti minun neuleaikani (isompi laps on lomilla joten minäkin olen päässyt vaihteeksi ruumiilliseen työhön); olen maalannut, nikkaroinut, kantanut lautaa, siivonnut ja ostellut, enimmäkseen kuitenkin siivonnut, kantanut jotain ja MAALANNUT. Olen nyt saanut sudittua talon etuseinät osittain jo kahteenkin kertaan. Räystäslautoja ym. on maalattu minun, äitini + mieheni voimin jo maassa telineillä, toiseen kertaan ne maalataan sitten vasta paikallaan. Hartiat alkaa olla hiukan jumissa sekä maalaamisesta että kaiken maailman kantamisesta. Tämän jälkeen arvostan neulomista taas entistäkin enemmän, kunhan vaan saan sekä nakkiutuneet sormeni että kipeytyneet hartiani takaisin neulontakuntoon. Sitä odotellessa blogin pito taitanee hiukan harventua raksakiireiden vuoksi, mutta älkääs hätäilkö, minä en katoa mihinkään!

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Puikot näyttävär hyviltä, mutta kerro sitten miten reklamaatio meni. Hyvä että ongelma oli noin päin eikä että kolmoset olisivat olleet kaseja.
Milloin on takentaminen tarkoitus saada valmiiksi? Olette ilmeisesti päässeet aika pitkälle kun maalausvaihe on edessä.

Arteeni kirjoitti...

Sain juuri vastauksen kysymykseeni myyjältä ja he aikovat laittaa puuttuvat puikot postiin heti tänään. Ne jos tulevat vielä perillekin, niin minulla ei todellakaan ole mitään valitettavaa heidän toiminnastaan. Päin vastoin, en olisi etukäteen arvannut saavani ylimääräisenä yhdet eniten käyttämäni puikot! Olen tyytyväinen.

Rakentaminen on vielä aika vaiheessa. Mieheni rakentaa pääsääntöisesti yksin normaalin ansiotyön jälkeen iltaisin ja viikonloppuisin (perhekin ottaa jonkinverran aikaa), joten vauhti ei ole kova. Sisäänmuuttoa ei vieläkään uskalla kovin tarkasti ennustaa, mutta näillä näkymin ei taideta päästä kotiin edes jouluksi; menee varmaan kevään puolelle.

Julkisivu on ollut nyt yhden vajaan talven pelkällä pohjamaalilla, joten se on hyvä suojata maalamalla ihan kaiken varmuudeksi ennen toisen talven tuloa, olisi nimittäin tosi ikävä jos ulkoseinät kärsisivät sään armoilla.

Tällä hetkellä odotamme timpuria auttamaan väliseinien runkojen tekemisessä, sitten ei mene enää kovin kauaa niin pääsee jo laittelemaan pintakerroksia ;-)

Sire kirjoitti...

Itselläni on ebaysta tilattuna nuo 80cm pyöröpuikot. Kumiletku on aluksi tahmea, mutta kun olen ottanut uudet puikot käyttöön, pyyhin ne esim. talouspaperiin ja sen jälkeen neuleet ovat luistaneet ihan hyvin. Itse haaveilen sukka- ja sormikaspuikkoseteistä nuiden pyöröjen lisäksi. En neulo juuri muilla enää, kun kerran on päässyt bambusten puikkojen "makuun".

Stricker kirjoitti...

Sait minut taas innostumaan puikkotilailuista, vaikka luulin, että olen kahdessa tilauksessani jo kaiken tarvittavan hankkinut :-). Kiva juttu, kun sinne tulee koko ajan uusia tuotteita! Hyvä, että reklamaatio toimii!
Käytöstä voin sanoa vain sen verran, että kahdella pyöröllä ei kannata luoda silmukoita ainakaan kovin tiukkaan, sillä enemmän kumimaisten letkujen takia toista puikkoa pois ottaessa letkut eivät ole riittävän liukkaat ja hommasta ei tule mitään. Muuten olen tosi tyytyväinen. Yhden letkun sain juuri tuossa hommassa kiskottua irti, mutta liimasin nätisti takaisin. Puikoista tulee ihanan sileitä niitä käytettäessä, joten ei kun vain kutomaan.
Raksalle tsemppiä, on kyllä rankkaa hommaa, mutta tulos sitten kyllä palkitsee moninkertaisesti!

Anonyymi kirjoitti...

Inoxin bambuissa on myös kokomerkinnät, ja se on kyllä tosi näppärää kuin puikot on välillä milloin missäkin kun pikkumies vähän lainaa niitä rumpukapuloina tm.

Katja kirjoitti...

Puikot näyttävät hyviltä ja vaikka joillakin on ollut ongelmia noiden pyöröjen kanssa, niin ei mitään sellaista mitä ei voisi korjata...

Uskaltaisikohan sitä itsekin tilata, koskaan en ole ebaytä tai paypaliä käyttänyt - onko vaikeata?

Anonyymi kirjoitti...

Kivoilta ja käytännöllisiltä näyttävät, ja tuo kokomerkintä on ehdottomasti plussaa! Tsemppiä raksalle! :)

Cairbre kirjoitti...

Millä liimalla te ootte niitä liimailleet? Mullekin on useampi satsi tulossa niitä...

Altocumulus kirjoitti...

Katja, ei ole todellakaan vaikeaa tuo tilaaminen, hirmu kätevästi sinne rekisteröityy ja ottaa Paypalin käyttöön. Noi on niin tiiviisti toisissaan linkittyneinä, että maksussa ei tarvinnut miettiä mitään. Ja musta on käsittämätöntä, että postissa aikaa kului vaan 6 päivää noiden tuloon. Ja nyt alkaa nuo pyörötkin huudella, voi ei...

Anonyymi kirjoitti...

Vinkkinä maalaamiseen, että mahdollisimman paljon kannattaa maalata lautoja valmiiksi "maassa". Paikallaan olevien lautojen maalaaminen on huomattavasti hankalampaa ja lisäksi täytyy olla tosi varovainen ettei sotke muita pintoja. Olen itsekin parin viime vuoden aikana maalaillut ja harmitellut että miksi emme maalanneet lautoja ennen kiinni naulaamista.
Tsemppiä rakentamiseen!

Hasbu kirjoitti...

Tsemppiä raksalle! Meillä alkaa perustukset olla täyttöjä vaille valmiina ja sitten talo pistetään pakettiin joulukuuhun saakka. Syksyn aikana olisi tarkoitus saada autotalli valmiiksi ja sitten jouluna käydä talon kimppuun.

Pilar kirjoitti...

I have the same needles Sia, have used them a lot. And have just got some double pointed needles. It's really a great bargain :)