19.5.06

Zephyr


Ketuttaa, olen varmaan tunnin säätänyt ja yrittänyt löytää syytä että miksi tuo sivupalkki karkaa taas tuonne alas. Ei auta tekstin kaventaminen, kuvan pienentäminen tai mikään. Hermo menee. Mutta nyt asiaan!

Oli ihan pakko päästä hiukan kokeilemaan tuota Zephyriä ja nyt mie oon ihan koukussa. Tai puikossa. Oon siis ihan lovena. Lanka vaikuttaa niiiiin ihanalle! Siinä on villaa ja silkkiä, joten se on periaatteessa hyvin samaa kuin Wetterhoffin Silvia, mutta Zephyr on silti jotenkin pehmeämpää. Huivi/tilkkulaskeutuu kauniisti jo neulontavaiheessa toisin kuin esim. G:n merinosilkki on tosi ryttyistä tekovaiheessa, mutta kuvien perusteella tiedän että jälkikäsittely pingoituksineen tekee sille vielä ihmeitä. Nyt en oikein tiedä, että jättäisinkö tuon tilkuksi ihan vain että saisin testata sen pingoituksen tuoman muutoksen vai jatkaisinko samalla vauhdilla niin pitkälle kuin lankaa riittää.

Ja sekin on vielä hiukan auki, että pitäisikö minun kuitenkin tilata lisää tuota lankaa niin kauan kun saisin samaa värjäyserää... Lankaa on nimittäin n.1260 metriä, mutta entäs jos innostunkin tekemään ison huivin. Isohkon neliöhuivin zephyr-menekki on neljä kerää ja ISON kolmiohuivin menekki kolme, kolmiohuivin tai ison perushuivin menekki kaksi ja perushuivin menekki yksi kerä. Siis noin abauttirallaa. Minulla on kaksi kerää eli jotakuinkin 56 grammaa, joten ehkäpä olisi hyvä pelata varman päälle ja hommata lisää? Uih, pakko mennä takaisin puikolle. See ya!

Niin ja vielä, noi ruusupuiset puikot ovat myös tosi hyvät. Suoristin siiman kuumalla vedellä ja nyt niillä on niin ihana puikotella zephyriä... lanka liikkuu puikolla hyvin, muttei karkaa omille teilleen, siima ei sotke eikä lanka takerru siimaan, puikot ovat kevyet ja tosi mukavat käsissä. Päät voisivat olla ihan hiukan terävämmät mutten kyllä uskalla niitä alkaa itse hiomaan etteivät hajoa sitten käytössä. Mut noi puikot pesee mun peruspyöröt mennen tullen ja palatessa.

I just had to try knitting that brand new Zephyr yarn. And it its gorgeous! I have fallen in love with it. The yarn is so nice to knit and the lace looks nice even now while still knitting (some other yarns makes wrinkly mess until blocked). It is wool silk like Wetterhoff Silvia, but I think Zephyr might be even little softer. Now I'm wondering if i should cast off that my lace and see how the blocking affects to the lace (I know the change will be huge) or should I just knit as long as I have yarn to knit.

I'm also wondering if I should get more of that yarn as long as there is the same color part available. I have just two skeins of both colors, big square shawl takes four skeins, huge triangular three skeins and normal triangular shawl or big scarf two, normal scarf one skein. What should I do?

I have to recommend also that wooden circular needle, it is just so great. I opened the line in hot water and after that it have been so nice to use. The line doesn't get messy and the yarn doesn't stick in to the line, yarn and stitches will glide well on the needle but they wont run away. Needles are also light and nice to hold. These are many times better than my normal circular needles. Now I'll hurry to knit...

10 kommenttia:

Riia kirjoitti...

Se palkki karkaa vain IE:llä, Firefoxilla ainakin näkyy mainiosti :) IE:n kanssa suurimmalla osalla bloggerin blogeista tuntuu käyvän niin.. Mutta ie onkin huono ;)

Ja asiaan vielä sen verran, että mistä tuota Zephyriä saa? Näyttää aivan ihanalta :)

Sia kirjoitti...

Jep, mutta ff:n käytössä on taas omat ongelmansa monilla muilla sivuilla, eli ei taida olla kaiken kattavaa selainta. Harmi.

Zephyriä saa jenkkilästä varmaan jokaisesta lankakaupasta missä vain on ohuita lankoja. Valmistajan sivuilta löytyi kyllä myös tieto, että Englannissa olisi jälleenmyyjä, mutta tältä ei sitten löytynyt nettisivuja lainkaan... Ebayssa on myös ajoittain joitain myyjiä jos ei halua oikeiden kauppojen puoleen kääntyä. Suosittelen, lanka on IHQa!

isrik kirjoitti...

Kiitos kannustuksesta:). Todella ihanan näköistä lankaa vaikka en ole tänään vaaleanpunaisella päällä. Oletko kokeillut ruusupuisia suoria puikkoja? Taipuuko ne?

isrik kirjoitti...

ps. sivupalkki on nyt vasemmalla.

Maud kirjoitti...

Näyttää ihanalta!

aquama kirjoitti...

Mä olen monesti meinannut tilata tuota Zephyriä, mielummin haluaisin Merino Oroa tai tietty molempia ;). Merino Oroa myy vaan äärimmäisen harva nettikauppa.

No mun Zephyrini on kaatunut siihen että se haluais tuoda niin paljon kavereitaan mukana että pitää joko karsia tai lakata köyhtymstä. Mutta jos nyt kun joku muukin on tehnyt niin...

M

Tuulia kirjoitti...

Mie käytän netskeippii (elkää katsoko noin, ei ole mun oma valinta :D) eikä palkit ole missään hullussa paikassa. Ihan siellä missä pitääkin. Huivin alku on aivan älyttömän kivan näkönen, ja tää uus pohja on oikein kiva!

tonni kirjoitti...

Lovely lace! I would purchase more to get the colors in the same dye lot before it is no longer available. Zephyr is such a soft yarn. I'm currently knitting a lace pattern in the Zephyr in Claret color. Ordered from an ebay seller cones of aegean blue and black for future lace knitting.

Sia kirjoitti...

Kiitos - Thank you.

Vietin eilen MONTA tuntia tämän saitin kanssa ja viimein sain sivupalkin pysymään (toistaiseksi) paikallaan kun vaihdoin ulkoasun (ongelmat alkoi pohjan vaihdon jälkeen), lyhensin kaikkien aikaisempien kirjoitusten otsikot, poistin oman esittelyni ... eli meni kyllä välillä oikein tehokkaasti kiukun puolelle.

Zephyr huivin parissa olen vääntänyt sitten pari tovia illalla. Pitsin malli on oma, ja olen hakenut siihen sopivaa yhdistelmää joten olen joutunut hiukan purkuhommiinkin.

Tonni, you are right, I should get more zephyr before it is too late! Than you for visiting and commenting, now I know that I'm not wasteing my time while writeing in English =D.

Brenda kirjoitti...

The Zephyr yarn is beautiful--the color is so delicate.