22.5.06

Tencel

Ja taas tuli postia, ihanaa! Nyt postipate oli tipauttanut ne Tencel-langat ameroikoista minun postilaatikkooni. Postikulut tuollaisille kartiolle oli aika suolaiset, mutta langat olivat niin ihania että ainakin toistaiseksi pidän niitä hintansa väärtinä. Lanka on ihanan ohutta ja kiiltävää, ja se vaikuttaa ainakin noin simppelillä vetotestillä tosi kestävältä (en saanut lankaa katkaistua käsin). Tuo tummempi sävy, gray mauve, oli hiukan yllätys eikä se minusta oikein vastannut nettisivun pienen värimallin väriä, mutta on se silti ihan hyvän värinen. Vaaleampi on almond blossom ja lankojen tietoja voi vilkuilla tästä linkistä. Neulottavaa tässä on kerrakseen, sillä yhdellä kartiolla lankaa on noin 3072 metriä. Tämäkin lanka oikein tärisee ja hytkyy tuossa pöydällä jotta se pääsisi puikoille edes mallitilkun verran, mutta nyt on kullä puikot ja kädet niin varattuna että on aivan pakko odottaa sopivampaa hetkeä.

Zephyristä suunnittelemani huivi (joka alkoi pelkästä mallitilkusta) on edennyt jonkin verran. Se on aivan ihanan tuntuista lankaa neuloa, joten neuloisin sitä vaikka unissanikin jos mahdollista (hei, en oikeasti vitsaile näin vakavalla aiheella, sillä unettomuus on paha juttu ja liiankin ajankohtainen aihe itselleni!!). Viikonloppuna tuli väkisinkin neulomistaukoa, sillä olen harrastanut hiukan massiivisempia kädentaitoja... olen ollut meidän talotyömaalla tyhjentämässä yläkertaa lattiavaluja varten ja levittämässä styroxia ynnä muita naisellisia pikkuaskareita. Vaikka tuo zephyri on kuinka addiktoivaa lankaa tahansa, niin nyt pidän silti pienen tauon tuosta huivista, sillä sain Ninniltä aivan mielettömän vinkin Mirellen huopumisesta. Minun heräteosto-mirelleni muuttuu tänään pieneksi laukuksi. Katsotaan että tuleeko se minulle kesäkukkaroksi vai nuken laukuksi!

Today I got Tencel yarns. Two times 3072 meters for lace knitting. Beatiful yarn with elegance gloss. The darker yarn, gray mauve, was a little surprise for me but I still like it. The lighter one (almond blossom) is as beatiful as I toughed. Yarns game from the Webs and even the postage was high I'm really satisfied with my new yarns.

The shawl that I have been planning and knittig of Zephyr, is really nice to knit and wouldn like to let it away from my hands at all. I would knit even when sleeping if possible. Still at the weekend I couldn't knit a lot while I was building up our home with my huspand. It is also kind of harsher hand work, isn't it!

I got a nice idea from Ninni about felting a Mirelle yarn. Now I'll hurry to knit a tiny tiny bag of Mirelle to put it into washing machine!

1 kommentti:

Breien in Lansingerland kirjoitti...

The yarn looks nice indeed. I hope you'll turn it into a wonderful project soon! Have fun knitting ;-)