23.5.06

Zephyr ja Mirelle

Zephyr huivini etenee, nyt vain täytyisi huikan punnita ja mittailla jotta tiedän muuttaa mallineuletta ideoideni suuntaan ettei vain sitten lanka pääse lopussa loppumaan kesken kaiken. Itseasiassa hapsut saan tarvittaessa tuosta edellisen postauksen tencelistä, sillä sävyt ovat niin lähellä toisiaan ja tencelistä tulisi varmasti paljon kestävämmät hapsut. Useinhan huiveissa hapsut ovatkin jotain sileää ja kiiltavää materiaalia. Mutta eipä ne hapsut silti mikään must ole, laitetaan sitten jos näyttää että huivi niitä vielä pingoituksen jälkeen kaipaa.

I have been knitting my tencel shawl. Now I should do some measurements to secure that I won't run out of yarn before the shawl is ready. I haven't toughed about fringles but if I want them I can use that tencel yarn while it is the same colour and it would look nice as a fringels. But let it see when the shawl is ready and blocked if it needs them or not.

Mirelle-laukku jäi sitten illalla kesken kun yksi kerä ei aivan riittänytkään. Käyn siis noutamassa siihen toisen kerän, puikotan sen valmiiksi ja nakkaan koneeseen. Nyt sillä on leveyttä n. 25 cm ja korkeutta vain 23 cm. Yleensähän neule huopuu enemmän korkeussuunnassa, joten en halua ottaa riskiä että tästä tulee penaali. Jatketaan tuota pikavälipalaa siis sitten kun on taas lankaa ;-)

My test bag of Mirelle is on hold while the one skein wasn't enough. I have to get a little more of the yarn, knit it and put it into washing machine. Now it is about 25 cm wide and 23 cm tall, and I don't want to take a risk for getting a pen holder.

Zeyphyrin suhteen päätin, etten tilaa sitä lisää noissa aikaisemmissa väreissä, sillä kahdestakin kerästä saa ihan kohtalaisen suuren huivin ja nyt minulla on tuota tenceliä niin mielettömän isot kartiot että niistä tekee jo jättihuivit. Pidetään siis zephyr-projektit sen verran pieninä että ne valmistuukin joskus ;-) Denisen kanssa on kuitenkin jo suunnitteilla toinenkin vaihto, joten ideoita ison meren takaisista lanka-aarteista otan mielelläni vastaan!

Now I have decided not to have any more the zephyr yarn in the same colors while I can make the huge shawl of those tencel yarns. I'm still planning an another yarn exchange with Denise, so please give me all your ideas about the yarn delicatess beyond the ocean!

Itseasiassa tuota Mirelleä neuloessani huonmasin, että se on neulepintanakin ihan kivan näköistä. Höh, uuno-minä, neulottavaksihan se neulelanka on tarkoitettukin. Mutta oikeasti, olin ajatellut tuon langan ihan muilla tavoin tehostelangaksi, siis ilman neulomista, mutta nyt minua alkoi hiukan kiinnostamaan vaikka neulottu toppi tuosta langasta. Miltäköhän tuo tuontuisi päällä? Raapivalta?

In the mattern of fact, I noticed that the Mirelle yarn is pretty nice looking as a knitted. Uh, me-moron, it is supposed to use as knitted. But anyway, I boughed it to use it as a booster yarn without knitting, but now I have got some new ideas to use it as a tank top... I just wonder how this yarn feels on the skin? Itchy?

4 kommenttia:

mursuliina kirjoitti...

paljonko tuli kustannuksia noille edellisessä päivityksessäsi esittelemille tencel-langoille??? kauhian kiinnostavaa :) mitäh huopuuko mirelle? millaseksi pinta sitten jää? toivottavasti laitat kuvan pussukasta.

Albin kirjoitti...

Hei. Minuakin kiinnostaisi nuo lankojen kustannukset. Olen itse hurahtunut ohuisiin lankoihin ja pitsineulehuiveihin ja tätä blogia on siitä syystä aivan mahtava seurata.

Sia kirjoitti...

Öh tuota, toivottavasti kukaan tuttu ei nyt lue tätä... niiden tencelien kotiuttaminen oli varsin kallista touhua. Siis ihan luvattoman kallista. Mutta mitäpä pieni hurahtanut ihminen ei tekisi harrastuksensa eteen. Itse lanka ei ollut mitenkään kohtuuttoman hintaista; se oli alennuksessa ja nuo kaksi kartiota maksoi muistaakseni jotain 23$ (US) ja ne postikulut... öh, tuota... toisen mokoman. Muuten postitus ei varmaankaan niin sikakallista olisi, mutta kun nuo kartiot ovat niin leveitä että ne menee postipakettina. Silloin siinä on tod-näk aika korkea painoraja (2kg ainakin suomessa), joten kartioita olisi varmasti mahtunut useampikin samaaan hintaluokkaan. Pienemmät lähetykset, esim vyyhdet, tulevat paljon halvemmaksi kun ne voi lähettää kirjeenä tai maksikirjeenä. Kokonaishinta tuolla langalle ei silti ollut mikään ihan järjetön, sillä siinä on kyllä neulomista piiitkäksi aikaa. Kimppatilauksessa säästäisi postikuluissa, mutta se voi sitten helposti kostautua tulli -ym. maksuina.

Sia kirjoitti...

Ja tokikin laitan kuvaa huovutetusta Mirellestä jahka saan lankaa lisää ;-) Pinnasta tulee kuulemma tosi herkullinen, kuin tweedin (?) kaltaista timantein koristeltua pintaa. Odotan itsekin innolla.