13.5.06

Huovutettu laukku

Jiihaa!! Tämä on minun sadas postaukseni! Tämän lisäksi huomenna on ensimmäinen äitienpäiväni tuplaäitinä, ihanaa! Hyvää äitienpäivää kaikille äideille!

Sain hiukan tuunattua tuota huopalaukun tekelettäni. En vieläkään ole tyytyväinen ja tuon kuvan oton jäljiltä yritin sitä vielä hiukan huovutella käsin jotta nuo ompelun jäljet katoaisivat (jep, huovutin kahvoineen päivineen!).

Miten kummassa te olette kiinnitelleet noita tuollaisia bambukahvoja?? Minä nyt vaan sitten virkkasin ensinnä kahvaan kiinni ...öh... jotain, ja sitten neuloin kahvan kiinni laukun yläreunaan siitä ...öh, siitä jostain. Yritin ensinnä kiinnittää kahvoja alemmas, mutta siitä tuli jotain ihan hassua joten purkuun meni. Noi ruusukkeet syntyi laukun yläreunasta leikatusta "lieputtavasta" suikaleesta, ne on vain pistelty muutamilla pistoilla rullalle ja rulla kiinni laukkuun. Laukun yläreuna on lisäksi käännetty nurjalle ja ommeltu muutamilla pistoilla kiinni, jotta reunasta tulisi hiukan jämäkämpi. Reunoille on tehty "muotolaskokset" hiukan korjaamaan laukun omituista ulkonäköä. Noh, katsotaan jos antais sille antivalohoitoa hiukan, niin jos siitä tulisi vielä ihan käyttökapine. Ai mitä antivalohoitoa? No valohoitohan on sitä että avataan esim. konepelti tai printterin etulevy ja päästetään laitteen sisään hiukan valoa, näin se saa jostain elinvoimaa ja alkaa taas toimia. Antivalohoito on tuosta käänteinen versio; hoidettava kappale piilotetaan komeron syvimpään nurkkaan, sinne missä on vuosiin käyttämättömät minisukset ja ne "ylimääräiseksi jääneet häälahjat", eli siis sinne minne päivä todellakaan ei paista. Ennalta määrittämättömän ajan jälkeen hoidettava voi tuntua ihan uudelta esineeltä, joltain sellaiselta mitä ei ole ennen nähnytkään: "Hei, mikä toi on, ompas makee!?!"

Felted Bag is ready. I wonder how those bamboo thing should be fastened into the bag. Anyway, I crocheted them and I managed somehow on the second time. In generally the bag needed quite a lot pimping. I cutted the upper side away (and made those roses from that faste piece), bended the upperside and sewed it, made some folding to both of the sides and triet to felt it again (yes, with the handles on it!) to loose the sewings... I'm not satisfied but I hope time will help me to accept the bag.

Ja sitten päivän pähkinä... mikäs se tuossa alemmassa kuvassa esiintyykään? Minulla on ollut idea tuohon jo jonkin aikaa ja olen oikeasti valvonut monia monia tunteja öisin miettiessäni että koska sen teen ja miten. Ei näytä vielä kovin hääville, mutta ehkäpä se siitä kehkeytyy, mikä sitten lieneekään...

What's in the picture? I had an idea and I have been spending several hours during several nights on thinkig how and when do ... what ever I'm doing... It doesn't look so nice yet, but let's hope it will egt better ;-)

3 kommenttia:

Meri kirjoitti...

Laukusta tuli tosi hyvännäköinen, sivussa olevat ruusut muuttaa ilmettä tosi paljon ! Hyvä tuunaus !
Ompelitko ruusut huovuttuneista suikaleista, vai huovutitko neulottuna muotoon ?
Arvaus: tossun kanta. Muuhun ei 1/2 t heräämisen jälkeen pää vielä veny.
Viimeksi vaan ei vähimmäksi: Oikein hyvää äitienpäivää !!

Sia kirjoitti...

Kiitos Meri! Laukun reuna repsotti ja näytti rumalta, joten leikkasin siitä pahimmat pois. Niistä suikaleista pyörittelin nuo ruusut ja ompelin muutamalla pistolla kiinni. Eli alkuperäisestä laukunrungosta käytin kyllä kaiken hyödyksi.

Hyvä arvaus pähkinän suhteen, ei silti osunut oikeaan ;-)

Soile kirjoitti...

Minä oon tehnyt laukkuihin "kääntövaran" reunaan. Huovutuksen jälkeen taitan sen pärmeeksi kahvan ympärille ja ompelen vahvalla langalla reunasta kiinni.