16.5.06

Novita Florica

Posti toi kauden ensimmäiset vaaleanpunaiset langat; Novitan Floricaa
hempeässä sävyssä, tästä se pink period alkaa. Näistä tulee huivia ja
hattua, tumppua ja ehkä Siljallekin jotain ;-) Tämä oli siis aikaisemman
viestin mukaisesti Myrtsin Anttilasta loppu kun siellä kävin, Novitan
tehtaanmyymälästä tilaamalla tuli silti järjettömine postikuluineenkin
halvemmaksi. Tyytyväinen olen.
Here are the first ones of my pink period yarns. I ordered them
from Novita and I was satisfied with the price compared to
Myyrmäki Anttila. I have been waiting for these yarns to make
a shawl, mittens and cap for my self and perhaps something little
for Silja as well.


Kristel huuteli neulontalistalla pitsiä neulovien halukkaiden perään, josko telkkarisarjan kuvauksia varten löytyisi sopivia uhreja. Minä piippasin pienellä äänellä ja vinkkasin että voisin ehkä lähteä jos ei porukkaa löydy tarpeeksi. Noh, huomenna sitten olen menossa filmattavaksi. Mukaan tulisi ottaa pitsihuivi harteille ja puikoille pitsineule. Ajattelin jatkaa siellä jo melkein fufoksi muodostunutta the Frost and Ice Shawl projektiani, mutta pingoittamattomana se on varsinaisen ryttyrievun näköinen. Ajattelin pelastaa tilanteen tekemällä pienen mallitilkun jonka kostuttaisin ja pingoittaisin esimeksiksi kuinka ihmeitä saadaan aikaan, ja kuinka ryttyisestä huivin rääpäleestä saadaan kuoriutumaan varsinainen kaunotar. Tätä siis neuloin koko tämän päivän. Huoh. Minusta on tullut hidas. Vaikutusta voi tietysti olla 3kk ja 3v pomoillani!


Kristel asked in the neulontalista if someone would be interested in being a lace knitting quest in filming a TV series. I said to be available if there won't be enough others ... and tomorrow I'll be in the front of camera. I'm going to knit the Frost and Ice Shawl but I decided to make an extra lace strip to show the change after blocking.

Idean toteuttaminen edistyy hiukan ja nyt kun tuo oranssi ja keltainen vaihe on tullut vastaan, niin tuo Novita ei tunnu niin pahalta valinnalta enää tuon pirtin kehräämön langan kanssa. Hitaasti silti edistyy, varsinkin kun tein tuon mallitilkun välissä, mutta voitte kyllä arvata että tuon hönkäyksen ohuen merinosilkin jälkeen seiskaveikka ja pirtin meleerattu villa tuntui kuin olisi pölkkyä kiertänyt koukun ympärille.

I have continued with my idea and now the Novita yarn does feel the right choice after I started the orange-yellow stripe. I hope the result will be good and wearable. It was really fast to knit this thick yarn after the really thin merinosilk strip. Still I'm progressing really slowly, I wonder if my three-month-old and three-year-old bosses have nothing to do with it!?!

9 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Kivan näköistä pitsineuletta. Mukavia filmaushetkiä!

Sari kirjoitti...

Pingottaminen kyllä tekee ihmeitä. Huivistasi tulee upea!!

derea kirjoitti...

Tuleeko tosta lila-oranssi-moniväri-jutusta huppu? Hauskaa kuvausta!

Sia kirjoitti...

Kiitos kehuista =D

Derea, ei tule huppua vaikka itseasiassa sitä eilen tälläilinkin jo "huppuasentoon" ;-) Hyvä arvaus silti. Totuus on vain vielä yksinkertaisempi (LOL)

isrik kirjoitti...

Jos on aivan pakko saada hempeän vaaleanpunaista Palmaa niin multa löytyy about 400g. En enää keksi mitä tekisin. Hamstrasin Menitasta 1e/kerä.

joko kirjoitti...

onko tuo florican uusi sävy? minä en ole aiemmin nähnyt kuin sellaisia tummempia murrettuja sävyjä. ja lapsilla tosiaan on taipumus haitata harrastuksia ;)

joko kirjoitti...

onko siitä tulossa huivi?

Sia kirjoitti...

isrik. Ei ole pakko saada vaaleanpunaista. Ei oikeasti ole. Ei tosiaankaan. Ne vaaleanpunaiset itse ovat tulleet meille; en tiedä kuka/mikä on vastarintaliikkeen johdossa, mutta näin ne vaaleanpunaiset vaan ovat päättäneet tulvia meille ovista ja ikkunoista... Hhmmm. Palmaa. Eiköse se ole se untuvaisen pehmeän näköinen lanka, joka kuitenkin litistyy ihan littanaksi esim. pidettäessä? Olen siitä joskus tehnyt esikoiselleni neuletakin ja hamstratuista langoista sitten vauvan peiton. En oikein keksi Palmalle mitään käyttökohdetta. Ainoa mihin voisin sen kuvitella, on jokin nalle tms. pehmolelu joka menee hyllyn päälle koristeeksi (ei siis käyttölelu), joten taidan jättää tarjouksen väliin. Kiitos silti kauniista ajatuksesta ;-)

Ja joko: *rumpujen päristystä* Dadaa!! Oikeaan osuit. Ei ollut mitenkään paha pähkinä, ehkä vastaus oli liiankin lähellä jotta kaikki miettivät vain jotan erikoisempaa vastausta. Nyt jokainen varmaan miettii että "hitsit, no sehän mullakin tuli eka mieleen, miksen sanonut mitään!" Mutta koska tästä pähkinästä ei ollut jaossa muuta voittoa kuin mainetta ja kunniaa, niin jokainen jokon lisäksi voivat olla voittajia omilla tahoillaan!

Joulu on muuten jotenkin kummasti siirtynyt toukokuulle ja meille tulvi paketteja ilmastointikanavistakin... Mites muilla, näkyikö eilinen joulu teidän postilaatikoissanne?? Taidan alkaa kohta raapustelemaan postausta toukokuisesta joulusta!

Sia kirjoitti...

Niin ja vielä joko, ei tuo kai mikään uusi sävy ole, päin vastoin vanha. Tai sitten vain jokin erikoiserä, jota saa Novitan tehtaanmyymälöistä ja mm. Anttilasta, mutta ei kuulu edes Novitan värikartalle (kuten ei koko Florica taida enää kuulua?). Minusta tuo on aika kiva sävy, kun en tykkää sellaisesta räikeästä vaaleanpunaisesta, niin tuo on hyvin pehmeä roosamainen.