22.4.06

Siljan pipo


Siljan pipo
Koko: pienelle vauvalle, kuvan vauva on n. 2kk
Lanka: Drops Alpaca rosa ja luonnonvalkoinen yhteensä noin 20 g.
Puikot: sukkapuikot 2 mm ja 2,5 mm tai käsialan mukaan
Raidallinen mallineule: 25 s / 10 cm

Luo rosalla pienemmille puikoille 88 silmukkaa. Neulo *2 o, 2 n* joustinneulosta suljettuna noin 3,5 cm (jos haluat käännettävän resorin, neulo käänteen verran enemmän). Vaihda suuremmat puikot ja aloita sileä kirjoneule *2 silmukkaa rosalla, 2 silmukkaa luonnonvalkoisella*. Kuljeta lankajuoksut nurjalla ja pyri jättämään ne niin löysälle etteivät ne kiristä. Aloita kavennukset kun pipon korkeus on noin 12 cm.
1. Neulo joka toisesta luonnonvalkoisesta raidasta 2 oikein yhteen.
2. Välikerros, neulo edellisen kierroksen silmukoiden värien mukaisesti.
3. Neulo joka toisesta luonnonvalkoisesta raidasta 2 oikein yhteen, nyt työssä on 2 rosaa ja 1 l.valk -silmukoista koostuva raidoitus.
4. Välikerros.
5. Neulo joka toisesta rosasta raidasta 2 oikein yhteen.
6. Neulo joka toisesta rosasta raidasta 2 oikein yhteen, nyt työssä on 1 rosa ja 1 l.valk -silmukoista koostuva raidoitus.
7. Kavenna joka toinen valkoinen silmukka pois (= 2 rosa, 1 l.valk)
8. Neulo "tupla rosat" silmukat yhteen
9. Kavenna joka toinen silmukka pois vuorotellen rosalla ja luonnonvalkoisella.
10. Kavenna joka toinen silmukka pois vuorotellen rosalla ja luonnonvalkoisella.
Kavenna loput pelkällä rosalla 2 yhteen kunnes työssä on jäljellä enää 4 silmukkaa. Neulo näillä neljällä silmukalla putkineulosta noin 2 cm. Päättele kaikki langanpäät hyvin, Dropsin alpaca on hyvin liukasta lankaa ja solmut aukeavat helposti.

Putkineulos:
neulo sukkapuikon silmukat, älä käännä työtä vaan siirrä silmukat takaisin puikon alkupäähän, pidä lanka yhä työn takana ja jatka neulomista siirtäen silmukat aina takaisin puikon alkuun (kääntämättä työtä). Syntyy nyörimäinen putkineulos.

Copyright Sia; www.kadentaidot.blogspot.com

Pahoittelut mahdollisista virheistä, tämä on ensimmäinen kerta kun kirjoitan minkään tekeleeni ohjeita ylös. Jos huomaat jotain mokaa, niin olethan ystävällinen ja kerrot niin yritän korjailla ;-). Muutoinkin autan mielelläni jos ohjeessa on jotain epäselvää. Olisi minun iloni, jos saisin sinulta viestin kommenttilaatikkoon jos kokeilit ohjetta, mahdollisesti jopa linkin tekemäsi pipon kuvaan!

Ja jos joku olisi erittäin ystävällinen ja auttaisi minua sekä ohjeen ilmaisujen "oikeinkirjoituksessa" että tämän ohjeen kääntämisessä englanniksi, minulta se ei kyllä onnistu. Kiitos ja kumarrus!Here I have a free pattern for Siljas cap; baby cap for about two months old baby. I'm afraid my english is not good enough to translate the pattern, I hope someone could help me.

7 kommenttia:

Cairbre kirjoitti...

Ihan loistavaa ja tuhannet kiitokset! Just pähkäilin että mitä kutoisin ystäväni vauvalle ja mulla on sitä vaaleanpunaista dropsiakin olemassa!

Anonyymi kirjoitti...

Ohje on tulostettu, koitan joskus väsätä tuommoisen:) Mutta tällä hetkellä keskityn ompelukoneen rääkkäämiseen..

Anonyymi kirjoitti...

Ihana ja helppo ohje, kiitos. Tein ystävän vauvalle ja he pitivät siitä hurjasti : )

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on aivan ihana malli!
Ajattelin ilahduttaa ystävääni, jolla on n. 4kk ikäinen poika, tekemällä tämän pipan.

Lankana olisi Nalle ja puikot 3½, osaatko sanoa pitäisikö silmukkamäärää lisätä ja kuinka paljon?

Arteeni kirjoitti...

Empä kyllä varmaksi osaa sanoa mitään, kun minun oma käsialanikin on vähän normista poikkeava. Noin pienissä neuleissa ei onneksi mene hirveästi aikaa hukkaan jos kokeilee ja tekee uudestaan tarvittaessa. Sorry, etten osaa enempää neuvoa.

Kinuski kirjoitti...

Ihana malli. Itse tein juuri pipon tällä ohjeella kaverille. Talvivauvalle sopiva ohje ;) Ajattelin käyttää tuota mallineuletta ja tehdä sukat ja tumput myös samaa sarjaa. Sopiihan se?

Arteeni kirjoitti...

Kiitos kiitos!
Toki voit tehdä muutkin asusteet samalla tyylillä!!