23.4.06

Siljan lapaset


Siljan lapaset (peukalottomat)

Koko: pienelle vauvalle ~ 0-3 kk

Lanka: Drops Alpaca Rosa ~12 g

Sukkapuikot: 2 mm ja 2,5 mm

Luo ohuemmille puikoille 36 silmukkaa, neulo *1 oikein, 1 nurin* resoria suljettuna neuleena n. 2 cm. Vaihda paksummat puikot ja jatka sileänä neuleena kunnes lapasen korkeus on noin 6 cm. Kavenna joka kolmas silmukka pois (*1 s, 2 oikein yhteen*) ja vaihda työhön samalla ohuemmat puikot. Neulo *1 oikein, 1 nurin* resoria n. 2 cm. Vaihda isommat puikot takaisin ja neulo sileää neulosta 4 cm. Aloita kavennukset:

Neulo ensimmäisen puikon kaksi viimeistä silmukkaa oikein yhteen, ja tee toisen puikon alkuun ylivetokavennus (nosta toisen puikon ensimmäinen silmukka neulomatta, neulo yksi ja nosta neulomaton silmukka neulotun yli), tee samoin 3 puikon lopussa (oikein yhteen) ja neljännen puikon alussa (yliveto). Neulo välikierros ja toista taas kavennukset ja vielä yksi välikierros. Tee tämän jälkeen kavennukset joka kierroksella kunnes silmukoita on enää 4, päättele vetämällä lanka silmukoiden läpi, muista päätellä alpakkalangan pää hyvin, sillä se on hyvin luikasta ja solmut saattavat auta helposti.

Halutessasi voit vielä koristella lapasten selkämykset "ketjusilmukkapistoilla" tehdyillä kuvioilla tai linnunsilmäpistoilla tehdyillä kukkasilla, kts. kuvat alla.

Lapasten kokoa on helppo muokata lisäämällä silmukoita tai valitsemalla paksumman langan ja tekemällä lapasista vain hiukan pidemmät. Tämän koon lapasiin sopii hyvin pienen vauvan nyrkissä oleva käsi, isompi vauva tarvitsee jo huomattavasti enemmän tilaa sormilleen (vielä myöhemmin myös peukalo tulee tarpeeseen).

Copyright Sia; www.kadentaidot.blogspot.com

Pahoittelut mahdollisista virheistä, nämä ovat ensimmäisiä kirjoittamiani ohjeita. Jos huomaat jotain mokaa, niin olethan ystävällinen ja laitat palautetta ;-). Muutoinkin autan mielelläni jos ohjeessa on jotain epäselvää. Olisi minun iloni, jos saisin sinulta viestin kommenttilaatikkoon jos kokeilit ohjetta!

***

This is a free pattern for Siljas mittens; baby mittens without a thumb for about 0-3 months old baby. I'm afraid my english is not good enough to translate the pattern, I hope someone could help me.

7 kommenttia:

Tuulia kirjoitti...

mie voin jeesata, paa sahkopostia jos kiinnostaa :)

Cairbre kirjoitti...

Joo ihan loistavaa tuo lapasohjekin, tuli kuin tilauksesta sekin! Kiitoksia kovasti!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset mukavavasta tumppuohjeesta! Hiukan muuttelin, mutta käytin perustana ohjettasi.

t. Kutoja

Irjaleena kirjoitti...

Hei, kiitos sydämen pohjasta Siljan lapasohjeesta! Olen koko ikäni neulonut, mutta silti tuntuu kivalta, kun ei itse tarvitse miettiä silmukoita... minulla kun sattuu olemaan vielä juuri samaa lankaakin, sama värikin!
Kertoilen sitten lisää, kun saan tumput valmiiksi tulevalle lapsenlapselleni.
Hyvää kesää
Irjaleena

Arteeni kirjoitti...

Kiitokset kommentista <3

Varauduthan siihen, että minun käsialani on normaalia löysempi :)

Riikka kirjoitti...

Kiitos kivasta ohjeesta! Pikku muutoskia jouduin tekemään eri langan vuoksi. Lopputuloksen voit käydä katsomassa blogistani. :)

Anonyymi kirjoitti...

hei kiitos ihanasta ohjeesta. en ohjeessa olevaa kavennusta ymmärtänyt voisitko kertoa minulle miten se tapahtuu. oisin siitä kiitollinen.jos voisit laittaa minulle sähköpostia kyseisestä ohjeesta.eija.rantanen@ppc.inet.fi