7.2.06

kolmas BiBo

Lanka: Novita Isoveli 93 g.
Puikot: 3,5 mm
Silmukoita: 99
Malli: Lauran Bibo, modifoitu; mm. eri lanka+puikot, oikeat silmukat on "välikierroksen" aikana nostettu neulomatta ja kavennukset olen tehnyt sooloilemalla ohjetta lukematta, joten ne eivät välttämättä ole ohjeen mukaiset, kukkanen on virkattu "omasta päästä".


Noin, nyt siis Bibokin sujuu jo ilman ohjetta, tosin hiukan sooloilemalla, mutta eiköhän tuosta tullut vähintäänkin ihan pidettävä versio. Mallikappaletta tehdessä huomasin, että saan tehtyä nuo oikeat silmukat paljon siistimmiksi kun otan ne joka toinen kierros neulomatta puikolle. Tuossa kuvassa bibo on täysin käsittelemättä ja höyryttämättä ym. silmukat täysin siinä jamassa kuin ne bibon päättelyn jäljiltä jäi, joten ovat mielestäni huomattavasti siistimmät kuin edellisessä bibossani. Ja silmukoiden vähentäminen onnistui myös hyvin, vaikken ohjetta jaksanutkaan lukea.

Kuulkaas siskot (ja veljet?), minä olen vielä ns. ponchoton!! Siis minulla ei lapsuusvuosieni jälkeen ole ollut vielä ainoatakaan ponchoa vaikka nythän ne ovat kuuminta hottia. Noh, asia korjautunee pian, sillä kohta puikolle (ja koukulle) lähtee Novitan ohjeen mukainen verkkoponcho Novitan Hippystä (monivärinen violetti). Paltaanpa asiaan sitten lähitulevaisuudessa ;-)

7 kommenttia:

Lankakomero kirjoitti...

Mulla ei ole koskaan ollut ponchoa, kaksi olen viime vuoden lopulla neulonut, mutta en itselle. Ei oikein noi ponchot itselle nappaa.

Sia kirjoitti...

Minäkään en vielä oikein tiedä, että tuleeko tästä mun juttu vai meneekö "lahjoitukseen". Let see!!

Meri kirjoitti...

Täällä kans erilainen vanha (ei enää nuori): biboton ja ponchoton :-)
Vauvan peitto (aiempi postaus) on tosi nätti !

Krista kirjoitti...

Oletpa saanut tehtyä kavennukset todella kauniisti!! Kavensitko vähitellen (esim. 8 kavennusta per kerros, muutama kerros väliin ja sitten taas kavennukset samoilla kohdilla) vai kerralla enemmän (esim.2n, 2n yht, 2n).

Sia kirjoitti...

Kiitos kehuista, mieltä lämmittää =D!!

Krista, tein kavennukset osin sen mukaan mitä muistelin Lauran ohjeessa olleen, osin soveltaen, eli ensin joka toisesta välistä yks nurja pois (välikierroksen aikana) ,sitten taas joka toisesta (välikierroksen aikana), samat uudelleen ja nyt jäljellä olikin enää nurin-oikein neulos. Tästä kavensin kai joka toisen nurjan pois ja sitten loputkin nurjat pois. Lopuista oikeista kavensin joka kolmannen ja sitten lopuista puolet... kunnes jäljellä oli 8-9 silmukkaa joiden läpi vedin langan ja päättelin. Pipo on lähtenyt koristamaan tuttuni päätä, enkä valitettavasti muista tarkkaan että missä välissä tein kaventamattomia kerroksia, mutta kyllä sitä pystyy aika hyvin katsomaan ihan näppituntumalla, ettei kapene liian nopeasti ja ettei kuitenkaan tulee "poimuja ja aaltoja" kun kaventaa liian hitaasti. Minä oon hiukan sellainen sooloilija ja sovellan lähes kaikkia ohjeita mitä käytän. Ja kavennuksiin asti nuo kaikki oikeat on nostettu neulomatta välikierroksen aikana, jossain vaiheessa se alkoi olla hankalaa joten lopussa ne on neulottu joka kieroksella. =D

Jonna kirjoitti...

Moi!
Julkaisin Johannan vastauksen siellä omassa blogissani, tässä suora lnkki siihen ja tämän kommentista löytyy seuraaja :)
http://jonnan.vuodatus.net/blog/69903?showcomments=yes

Terkuin; Jonna

Sia kirjoitti...

Kiitos Jonna, jostain syystä tuolta linkistä tulee vastaan vain teksti: "Kirjoituksia ei löytynyt (tunnus: Jonnan kirjoitus 69903). Eli en vielä päässyt puusta pitkälle =DDD

Addiktoivaa tuo meemin jahtaaminen ;-)