3.2.06

Helmiraporttia

Dodih, tänään en ole vielä puikoille asti ehtinyt, joten raportoimpa sitten omaksi ilokseni kahden edellisen päivän tilanteen. Se ihkuihana musta "mohair"-kietaisuneule jäi siihen vaiheeseen, että takakappale on valmis ja etukappaleesta on tehty puolet helman resorista. Siinä se nyt leväänneekin sitten jonkin aikaa, ainakin niin että olen saanut jotain hamsteriprojekteja valmiiksi.

Ensimmäisenä päivänä aloittelin sen vauvan peiton ja suunnittelinkin sille sitten loppujen lopuksi oman mallin. Eilis iltaan mennessä olin päässyt vasta toiselle kerälle, joten eipä vauhtini mitenkään häävi ole (joku toinen ehti saada jo ensimmäisen yli 120g:n painoiset työn valmiiksi ensimmäisenä päivänä!!!). Peitolle ei tulekaan leveyttä kuin reilut 70 cm, mutta eipä se taida haitata... tarkoitus on kuitenkin käyttää sitä lähinnä rattaissa ja turvakaukalossa/-istuimessa sitten kesäisemmillä keleillä, joten siihen leveys riittää varmasti. Tähän mennessä korkeutta on kertynyt noin 30 cm, mutta lupaan että jatkoa on tulossa ;-).


Lankahamstereiden dietin sääntöjä hipoen hain tänään viime kuun puolella varatut langat tuolta käsityökeskukselta (Kristeliltä on henkilökohtainen lupa, joten tästä ei tule sandaali enkä joudu tiskaukseen!). Myös haluamani ohje oli nyt saapunut ja sain siitä kopion mukaani sekä alkuperäiset mallikuvat värillisinä jotta näen katsoa mitä teen: Ihanaisia eikös (tee! -listalla on siis tuo yläreunassa oleva kietaisuneule):


Tuo ylläolevan kuvan mallilehti on siis SandnesGarnin oma mallilehti Mandarin Petit -langalle (0305 Barn 0-4). Kietaisuneuleen kokoa en ole vielä päättänyt, mutta tarjolla olisi aina 3kk iästä 2 vuotiaan kokoihin. Jos lankaa jää, niin teen neuleelle sopivan hattusen ;-)

Ja sitten se villalanka, mitä varasin myös parikerää, ei todellakaan ollut mitään sisua vaan Smarttia, raskaushuuruisella päällä ei pysty pitämään mitään tietoja enää päässään. Noh, S-kirjaimellahan ne molemmat alkavat, onhan sitä siinä jo kerrakseen yhteistä tekijää.

Mutta hei, ei ne lankavarastot tässä lörpöttelemällä katoa, nyt istun hetkeksi puikoille ja sitten muihin hommiin. Moro!

2 kommenttia:

Sia kirjoitti...

Kristel, vauhtiinhan siis sinäkin olet päässyt ;-)

Peitosta tulee kyllä kaunis, ja olenkin päässyt siinä jo reilusti yli puolen välin, korkeutta on jotain 50-60 sentin välistä. 80-90 lienee sopiva korkeus suhteutettuna leveyteen, joten eiköhän se parissa päivässä valmistu... ellei tule muita menoja ;-)

Sia kirjoitti...

Hhhmh, perin outoa. Tässä oli ekkana Kristelin kommentti, mutta jättäessäni hänelle oman vastaukseni, katosi kristelin kommentti jonnekin. Outoa...