18.11.05

Lisää kankaita

Jippii, oli ihan unelmainen päivä. Takana on tosi onnettomat ja lyhyet yöunet, närästää, lonkkaa särkee ja on paha olokin väsymyksen vuoksi. Mutta päivä korjaantui kummasti kun pääsin ihan yksikseni kangaskauppaan ja kävinkin varmaan koko Petikon Eurokankaan kaikki kankaat läpi!! Tarkoituksena oli lähinnä ostaa jotain peruskankaita tulevalle Aino-vauvalle, joita voi sitten ommella tässä seuraavien kuukausien aikana, sekä makuupussikankaat. Ja kuinka sitä nyt pääsisikään ilman heräteostoja!!! Löytyi niin ihanainen karvakangas, että se suorastaan huuti pakalta mukaani. Se huuteli, että hänestä tulee taaperoikäisen Ainon juhlatakki, sellainen A-linjainen jonka helmoista näkyy suikale tuota pörröä, samoin mahdollisesti myös saumojen välistä. Ja niin se hyppäsi koriini;


Ja löytyi ihan perusnätit makuupussikankaatkin. Ottobre-lehden kaavaa ajattelin hyödyntää, päälle vakosamettia ja ohjeen mukaan sisälle teddyä, mutta päädyin kuitenkin fleecevuoreen. Väliin laitan ehkä vielä jotain lämmikettä, katsotaan nyt, mutta kankaat ovat tällaiset:

Ja peruskankaiden valikoimat vaatetuksen suhteen tuolla on aika pliisut, lapsille on lähinnä verhokankaita tai muita joustamattomia ohuita puuvillakankaita, fleeceä tai flanelia, mutta eiköhän yksivärisistä trikoista ja resorikankaista saa jotain ideoitua kunhan saan ne pesukoneesta ulos:

Aikast simppeli värimaailma tällä kertaa, ehkä ensikerralla laajennan muihinkin väreihin, ettei nyt aivan tule samaa syndroomaa kuin tähän mennessä on pojan kanssa: Kaikkialla on vain tumman sinisiä reisitaskuhousuja!!! Toki olemme parhaamme mukaan yrittäneet verhota pojan muihinkin sävyihin, samoin tulemme pukemaan Ainollekin muutakin kuin mitä näiden kankaiden sävymaailmat edustavat =D.

Lisäksi Eurokankaasta tarttui mukaan langat em. kankaille sekä hakaset tuota takkia varten ja pari kynää, toinen veden kestävä tekstiilimerkkauskynä ja toinen vedellä häviävä merkkauskynä... sekä hiukan tarranauhaa jotta pääsen viimeistelemään aikaisemmin mainitun toppapuvun huivin.

Neulonnan saralla luonnonvalkoinen Kevät-huivi on nyt puolessa välissä; kahdesta kerästä toinen lähti juuri neulontaan. Pinkki on edistynyt muutaman puikollisen verran ja onkin kohta jo valmis.

4 kommenttia:

Marita kirjoitti...

Ihanan väriset nuo kankaat. Varmasti hienoja käsitöitä tulossa. Mukavii ompeluhetkii!

Susanna kirjoitti...

Tosi ihania kankaita, ja aivan mielettömän suloinen se vauvan haalarisetti! Mä sitä kanssa ajattelin kokeilla, mutta melinda on jo 1v niin.... voi voi... niin ne kasvaa.

mursuliina kirjoitti...

heips! onkohan joku jo ehtinyt kysymään... mutta mistä löytyisi malli kevät-huiviin?? ihana lehtikuvio :)

Sia kirjoitti...

Poimin ohjeen Ziinan Blogista :-) http://ziina.vuodatus.net/

Minäkin pidän tosi paljon siitä kuviosta ja se on ihan mielettömän helppo, oppii ulkoa jo ennen ensimmäistäkään kokonaista mallikuviota ;-)