4.1.06

Uusi vuosi, uudet kujeet

Kas näin pyörähti uusi vuosi käyntiin. Helpotusta omaan mieleen on tuonut jouluhössötyksen siirtyminen taas lähes vuoden päähän; vaikka pukinkontin neuleiden tekeminen onkin ollut suuri nautinto, on aivan ihana nyt keskittyä vain omiin (itselle tai lapsille tuleviin) neuleisiin!

The Frost and Ice shawl on edennyt omaa vauhtiaan ja on nyt ehkä puolessa välissä kerroslukujen mukaan. Neulominen on tietenkin kovin hidasta kun kyseessä on ohut lanka ja ohuet puikot, mutta kyllä se siitä joskus valmistuu. Huivissa on vain yksi pieni pulma; Minulle tuli morkkis. Tuli siis mallinvalintamorkkis, joka ei koske niinkään mallikuvion ulkoasua (päinvastoin, huivista tulee kyllä tosi sievä) eikä mallin liiallista vaikeutta vaan sitä, että mallikuvio on ihan toivottoman yksinkertainen. 18 silmukan levyisellä mallineuleella pärjää huivin alusta loppuun asti. Nurjalla aina nurjaa ja oikealla toistetaan noita 18 silmukkaa, laitellen ne 12 kierroksen välein eri kohtiin ja lisäten silmukoita välillä reunoihin. Blaaahhh, tylsistyttävää. Mallikuvio on kuitenkin sellainen, ettei siitä voi täysin silmiäänkään irroittaa ainakaan tällä kokemustasolla, sillä siinä neulotaan koko ajan joko silmukoita yhteen tai tehdään langankiertoja, eli silmät on koko ajan kiinni neuleessa, onneksi kuitenkin korvat voi olla kiinni vaikka radiossa tai tutussa telkkarisarjassa. Silmukan karkaaminen kuviosta aiheuttaa lähes paniikkia vastaavan olotilan, luikkaassa langassa pako karkaa helposti hetkessä useamman kerroksen päähän ja langankiertojen + 2-yhteen -silmukoiden tekeminen jälkikäteen on hankalaa varsinkin tuohon mallikuvioon. Vaikka nyt olenkin kerrosluvun mukaan puolessa välissä, niin jos tavoitteenani on noin 160-170 cm leveä huivi, niin silmukoita olen silti tehnyt huiviin vastan noin 20 000 ja tekemättä on vielä yli 50 000. Viimeisillä kierroksilla huivissa tulee olemaan 450 silmukkaa yhdellä kierroksella. ... ja sen jälkeen vielä pykäreunus vielä viimeistelemään huivin ilmeen... hieno siitä kyllä tulee kunhan se joskus valmistuu.

Morkkis yksinkertaista, mutta vangitsevaa mallineuletta kohtaan on siis ollut läsnä jo huivin ensimmäisestä neulontapäivästä lähtien ja apuja tähän mielitilaan kyselinkin jo neulontalistalla. Hyviä neuvoja sain ja pääpiirteittäin kaikki kehoittivatkin tekemään jotain muuta aina välillä ja jatkamaan sitten tämän huivin parissa. Näin sitten olen jo toiminutkin ja tässä välissä neuloin yhden vauvan mekon tuosta aikaisemmin kuvatusta vihreästä alpakka-langasta. Pikkuprobleemana tällä mekolla oli se, etten taaskaan käyttänyt valmista ohjetta vaan sooloilin itse. Siksi myös purinkin itse, enkä ottanut edes valokuvaa tästä välivaiheesta. Itse neulemalli on kiva lehtikuvio, mekon yläosa epäonnistui joten purin sen hameosaan asti ja aloitin uudelleen. Valmistunee muutamassa päivässä, joten kuvaa tulee tarjolle sitten myöhemmin. Alpakkaa ostin sen verran reilusti, eikä tuohon mekkoon mene kuin noin 1 kerä (50 g), joten lopuista voisin tehdä vaikka uusimmassa Modassa olleen vauvan palmikkoneuleen, se oli kerrassaan suloinen.

Ai niin, se tärkein juttu, mitä tänne tulinkin tällä kuvattomalla kirjoituksella kertomaan on se, että päätin lähteä mukaan lankahamstereiden varastonlaihdutusprojektiin helmikuun ajaksi! Kiitokset Kristelille tämän dieetin järjestämisestä!! Tuon kampanjan aikana ei siis saa ostaa uutta lankaa vaan entisiä tulisi kuluttaa mahdollisimman tehokkaasti. Suurin grammamääräinen laihduttaja palkitaan. Siitä palkinnosta en lähde skabaamaan, luotan ennemmin vaikka onnettareen joka arpoo lisäksi vielä lankaa ostamattomien kesken lisäpalkinnon, ...no vaikka onnetar ei suosisikaan niin kiva on olla mukana lankavarastoja kutistamassa. Tosin tämänhetkinen innostukseni ohuisiin lankoihin ei ole oikein eduksi tuossa painoon perustuvassa lankavaraston kadotus-talkoossa, eikä "Ainon" syntyminenkään varmasti paljon auta neulomisessa, mutta se kyllä varmasti tulee auttamaan lankojen ostamattomuudessa... Helmikuuta siis odottelen innolla, iskekääpäs kaikki muutkin kiinni tuohon dieettiin!!

2 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

Minäkin ilmoittauduin hamsteriksi :D Olin mukana myös viime kerralla, tosin silloin mulla oli paljon pienempi varasto :D

Mä neulon tuollaisia tylsiä töitä aina keittiössä, seisten pöytätason vieressa. Siinä sivussa kun odottelen että kahvi tippuu, puuro kiehuu, lapset syö tms, ehtii vallan paljon tehdä, joskus sitä ihan yllättyy kuinka paljon :D

Kristel kirjoitti...

Hmm, saisinkohan mä sitten hamsterikuukauden aikana edistettyä omaa pitkään tauolla ollutta pitsihuiviprojektiani... Mulla on näemmä kanssa tapana valita vähän heikkoja langankulutusprojekteja, viime vuonna neuloin koko kuukauden itselleni 3-millisillä puikoilla XXL-kokoista palmikkotakkia. ;)