10.9.08

Röyhelöä ja rusettia...


Siljan kesäpaita on ommeltu mamin paidan jämäpaloista (ohuehko 100% puuvillaneulos) Ottobre 2/2005 kaavoilla, somisteena on satiininauhasta tehty rusetti.


Olen aivan ihastunut kaikenlaisiin röyhelöihin, vekkilaskoksiin ja puhveihin ja tämä paita on kyllä herkku! Tasaiset nätit laskokset kaula-aukossa on toteutettu käänteen alle ommellulla kuminauhalla ja hihansuun rypytys on ommeltu puolattavalla kuminauhalla. Sopiskohan mulle sama tyyli??Ja kuten tuolla aiemmassa postauksessa mainitsinkin, olen kuluttanut kesäiltoja sekä ommellen että ommellessa kiroillen. Tässä yksi esimerkki siitä mihin tämä ompelukoneeni pystyy ihan äkkiarvaamatta keskellä suoraa saumaa:5 kommenttia:

TiinaR kirjoitti...

Kaunis :)

Matleena kirjoitti...

Kylläpä on söpönen tyttö yllään nätti pusero!

Eipä tuota viimeistä kuvaa katsoessa yhtään kummastuta kuulla, että ärräpäitä tulee ommellessasi. On tuo sen näköistä jälkeä, huh.

Arteeni (Sia) kirjoitti...

Kiitos tiinar ja matleena :)

Kone tekee noita järkyttäviä takkuja aina välillä, yleensä ompleleen alussa mutta välillä tuollatavoin äkkiarvaamatta. Siellä ompelukoneen käyttökoulutuksessa ohjaaja sanoi noiden johtuvan siitä, ettei alu- (tai pääli)lankaa ole pidetty kiinni kun ompelua aloitetaan. Osa tapauksista saattaa toki tuostakin johtua, tai sitten mukana on ollut jokin kolmas lanka SIITÄ HUOLIMATTA että yritän olla aika tarkka noiden irrallisten langanpäiden kanssa. Ja tuossa keskellä suoraa saumaa sotkemisessa ei ole mitään yhteyttä mihinkään langanpäihin. Mystistä, mutta oli miten mystistä vaan, niin se ei vähennä yhtään sitä että miten paljon tuo "korpeaa"!

adelheid kirjoitti...

Tuo sotku näyttää siltä, että se vipu, jonka kuuluu kiepauttaa se ylälanka puolan ympäri ja sitoa alalanka, ei vedä sitä tarpeeksi pitkälle… eli kasaa sitä lankaa vaan sinne puolakotelon alle. Tätä tosiaankin tapahtuu usein sauman alussa ellei pidä lankaa kireällä, mutta kesken sauman noin ei todellakaan pidä käydä. – Vaatisin kyllä koneen vaihtoa, koska tuossahan on ihan selvä vika.

Miia-Rebekka kirjoitti...

Kaunis tyttö ja nätti paita :) .
Sun ompelukoneella on vissiin sama tauti kuin mun omalla. Tekee just samanlaista jälkeä aika ajoin, vaikka yritän sitä huoltaa ja tarkistaa langat ja neulat ja kaikki nippelit.