15.9.08

Malja lintusille

Pihatöiden vuoksi meidän pihaa koristaa muutamia tuhansia kiloja betoni- ja laastisäkkejä sekä sadoittain lecaharkkoja. Pihan muodot muuntautuvat hiljalleen suunnitelmien mukaisesti. Yhdestä "myllyllisestä" jäi taannoin ylimääräistä laastia ja voitte varmaan arvata että olin tosi iloinen ja heti valmis tarttumaan työhanskoihin. 

Tein pyöreähkön "vuoren" lasten hiekkaläjälle. Vuoren päälle läpyttelin varovasti laastin ja siloittelin sen mututuntumalla mahdollisimman tasapaksuksi kerrokseksi. "Laen" kohdalta muutin pyöreän muodon tasaiseksi, tästä oli tuleva maljan pohja. Nimenikin raapustin tasaiseen pohjaan. Raudoitukseksi olisin lisännyt jotain massan sisään - jos vain olisi ollut tarpeeksi aikaa, mutta koska aikaa ei ollut, täytyy vain toivoa että allas kesää säänvaihtelut ynnä muut kolinat.

Parin vuorokauden kuluttua kävin kaivelemassa teokseni pois hiekkakasasta ja tämä vaihe oli suunnilleen yhtä jänskä kuin pitsiliinan otto pingoituksesta tai melkein valmiin neuletakin ensimmäinen kunnon sovitus. Jänskätti tosi paljon että onko maljan muodot pysyneet alkuperäisen mukaisina tai onko johonkin tullut epäkelpoa röpelöä tai jotain... mutta ei, malja oli kauttaaltaan siisti ja tasamuotoinen ja jopa pohjakin tuli lähes oikean suuntaiseksi (malja ei siis pahemmin kallistele). Kuvan mukaisesti reunat ovat hiukan terävähköt ja röpelöiset, mutta pitäähän käsityön ja kokeilun jälki olla näkyvillä. Ensikerralla osaan ehkä työstää reunatkin siistimmiksi. 

Lintujen peseytymisaltaaksi tuon ajattelin, mutta se voi olla siihen hiukan syvä - tai onhan niitä toki isompia lintujakin, mutta näkisin altaassani ennemmin peipposia kuin harakoita. Pinnan ajattelin viimeistellä kasvattamalla siihen sammalta. 

Kokoa maljalla on melkein 50 sentin verran leveyttä ja 12-13 sentin verran korkeutta. Ja painoa on sen verran että sitä juuri jaksan nostella. Aikast rouheeta!

Ja juu, ei täällä nyt sada, vaikka kuvassa siltä näyttääkin. Kuva otin joskus viime viikolla. 

Nuo kesänaikaiset ompelukset alkaa nyt olla päivitettynä tänne - ainakin siltä osin kuin olen ottanut töistäni kuvia. Joitakin töitä on päätynyt niin suoraan käyttöön että ne ovat jääneet ikuistamatta. Ehkä silti vielä jossain vaiheessa kaivelen ne ja kuvaan in action.

7 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Vau! Tosi hieno! Haluan laastia (ja lapsia) ja hiekkalaatikon! Niin ja sen oman pihan mihin tuollaisen voi laittaa.

Jetta kirjoitti...

On kyllä tosi hieno allas! Olen blogiasi seuraillut jonkin aikaa, ei varmaan haittaa jos linkitin? (:

Hansu kirjoitti...

Allas on hieno ja jäi kommentoimatta aiemmin noita ihania ompeluksia. Takissa on aika paljon "röyhelöä",mutta se ei kuitenkaan ammu yli. Söpöä siis!

Nipsutin kirjoitti...

Rouhee on! Hieno :).

Anni kirjoitti...

Hei!
Arpa suosi sua mun blogiarvonnassa :)
Laitathan mulle tietoja tulemaan...

Arteeni (Sia) kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista! Innostuin tuosta altaasta niin että toivon että pihaprojektista jää reiluja jämäsatseja toisekin - tai sitten valmismassaa jää niin paljon yli, että saan käyttää loput omiin projekteihini :)

Ja kiitoskiitoskiitos Anni päiväni piristyksestä, jätin sulle eemailia!

Jetta kirjoitti...

Ohoh, kolme varttia! Ehkäpä sitten joskus minultakin. (: Kiitos.