13.2.07

Rintsessan alusmekko


Äipän silmäterän ensimmäinen vuosijuhla lähenee. Rrrrakastan nykyään kaikkea söpöstelyä, joten päätin ommella itse omalle rintsessalleni asun. Tässä siitä jo alusmekko, malli löytyy Ottobrestä (tarkemmat tiedot myöhemmin). Ompelu on vaihteeksi ihan kivaa vaikkakin hamsterikuun neulomiset polttelevat kovasti mieltäni... Trellis ei ole vielä edes puolessa välissä, täytyy skarpata että ehdin sen saada hamsteriprojektina valmiiksi.
Kivoja nimiä olette tuohon huivipostaukseen ehdotelleet, taisin tosin ihan itse sekoilla... En nimittäin enää löytänytkään mistään muistelemaani Iltarusko -huivia, joten olkoot omani sitten toistaiseksi se mikä siitä alunperin tuli mieleenikin :) Nyt saa älähtää jos jossain kuitenkin on se ainoa ja oikea iltarusko -huivi!

12.2.07

Huivi


Iltarusko -huivi
Malli omasta päästä. Lankaa yht n. 410 g, josta reilut 150g Novitan seiskaveikkaa (reunat) ja pääosa Pirtin kehräämön meleerattua lankaa. Mitat 115/210 cm.

Huivi on aloitettu niskasta keskeltä, jolloin liukuvärjätty lanka muodostaa kauniin V-kuvion. Huivin palmikkoreunus on neulottu samanaikaisesti pitkälle sivulle, molemmat lyhyiden sivujen reunukset on neulottu jälkikäteen niin ettei huivin silmukoita tarvinnut päätellä. Perusosaa on huovutettu hyvin kevyesti, sen jälkeen huivi on pingoitettu mittoihinsa kuivumaan.





PS. Mikä huiville nimeksi? Itselleni tuli mieleen iltarusko, mutta se taitaa olla jo varattu...

10.2.07

Oma pipo

Pipo
Malli: Oma
Lanka: Drops Symphony - a touch of softness - 85 g.
Puikot: 4,5 mm bambupyörö
Muuta: 2o, 2n joustinneulosta, kavennukset 4. kohdassa, pituutta reilusti korvia peittämään. Tämän hetken lempipiponi.

No nyt on minullakin uusi pipo. Se on ihana! Kiitos Helmikselle langasta, jonka sain maskottikisan voittona! Lanka on merinovillan ja polyamidin seosta (65/35%) ja ainakin näin pikaisten koekäyttöjen perusteella se ei ole sisälläkään liian kuuma mutta suojaa silti hyvin pään - ja korvat - lähes parinkymmenen asteen pakkasissakin. Valkoinen väri käy hyvin Project Spectrumin henkeen! Neuloin pipon 4,5 mm bambuilla (käsialani on edelleen löysä ja halusin napakan pipon, en mitään "neulepaidanväljää" neulosta, suositus puikkokoko on 7mm), lanka oli työlästä ja tahmeaa neulottavaa ja pipon valmistumiseen meni aikaa jopa kaksi päivää. Huh. Enpä kyllä tainnut silti joutaa neulomaan läheskään kokoaikaa ;-)
Se kovanonnenhuivi, josta lanka on loppunut jo kahdesti, on nyt valmis. Jeah! Siitä sitten myöhemmin... Huivin jälkeen aloitin uuden Trelliksen violetista ruotsalaisesta yksisäikeisestä käsinliukuvärjätystä villalangasta. Lanka on ihanaa, mutta toivottavasti se (yksisäikeisenä) kestää edes jonkinlaista käyttöä, olisi harmi jos se hajoaisi käsiin - tai kaulaan... Punertavasta vastaavasta tehtyä FifiIII:sta en ole käyttänyt montaa kertaa, joten jää tulevan nähtäväksi!
Kirjoneuletumput Project Spectrum 2 -väreissä kiinnostaisi kovin (tai pikemminkin harmaa-valkoisena sillä sininen ei ole minun juttuni), mutta en vieläkään ole keksinyt sopivaa mallia niihin. Langaksi ajattelin Regia Silk -lankaa, onko jollain vinkata suuntaa-antavia silmukkamääriä tai jopa valmiita ohjeita edes perustumppuihin? Taidankin lähteä mallitilkkujen tekoon!

7.2.07

Neuleideat 2006

Neuleideat 2006 -kilpailu ja yleisöäänestys ovat päättyneet, kiitokset kaikille osallistuneille! Pääkategoriaan (säännöt) osallistui 18 työtä, joista 8:sta oli myös ohje muiden iloksi. Sivukatekoriaankin pääsi mukaan 7 kädentaitojen näytettä!

Kisaan osallistuneet työt:


  1. Adelheid: Romuruusu (ohje)
  2. Tinutski: Wc-paperiteline (ohje)
  3. Mennahuu: Kännykkäpussi (ohje)
  4. Mennahuu: Penaali
  5. Tikru: Nti B.Bunny ja T-Frog
  6. Tellu: Kynttilälyhty (ohje)
  7. Stitchy Fingers: Knitted bookmark
  8. Vattumato: Tunnelmalamppu
  9. Wilmuska: neulotut avaimenperäsukat
  10. Helminalle: Joulusukka
  11. Tellu: Joulukuusi (ohje)
  12. Famu: Patalappu
  13. Taina: Tiikeri (ohje)
  14. Adelheid: Käsiraudat (ohje)
  15. Taiska: Vierassukkapussukka
  16. Maud: Nallen vaatteet
  17. Vattumato: Paperinarukulho
  18. HannaG: Neulekori (ohje)

Ja sivuosumat:

Yleisöäänestys

Yleisöäänestyksessä mukana olivat kaikki pääkategorian työt. Äänestäjät saivat valita henkilökohtaisen voittajaehdokkaansa virallisen epävirallisessa pollissa, jossa annettiinkin yhteensä 311 ääntä. Taistelu kahden suosituimman työn välillä oli kova, toiseksi tullut Adelheid (käsiraudat, 56 ääntä) jäi vain piirun verran voittajan jälkeen *suunnattoman suuret aplodit hänelle!*. Ja voittajaksi selviytyi 61 äänellä: *rummutusta!!!* Tikru hurmaavilla kaiutinsuojuksilla Nti. B.Bunnylla ja T-frogilla!! Hurjasti onnea, ONNEA, onnea ihanasta autoilevasta pariskunnasta!

Arvonta

Äänestyksen lisäksi palkittiin myös onnettaren suosikki! Onnettarena toimi 3,5 vuotias poikani ja tähän osallistui mukaan kilpailutyöt ja sivuosumat sekä pääkategorian ohjeet! Arpaonni suosi Mennahuuta ja hänen penaaliaan! Suuret onnittelut myös sinulle!

Ylidiktaattorin erityismaininta

Jo ennen kisaa arvasin, että olisi jotenkin harmi lahjoa upeiden töiden joukosta vain kaksi, joten päätin silloin antaa vielä yhden ylimääräisen palkinnon ennaltamääräämättömillä perusteilla, ylidiktaattorin (Se oon mä!!) erityissuosikille. Tikrun ja Mennahuun jätin tämän ulkopuolelle, sillä he olivat jo omat kategoriansa voittaneet. Mutta huhhuh sentään, että olikin vaikeaa osoittaa sormella vain yhtä työtä, joka pääsisi jotenkin erityisasemaan kuin muut.

Mietin kisatöitä kovin monelta eri kantilta... Yritin ajatella töiden viimeistelyä, monikäyttöisyyttä, idean luovuutta ja jokaisesta työstä löytyi jotain ainutlaatuista ja hienoa! Muutamia mielestän erityismaininan arvoisia juttuja: Adelheidin käsiraudat ovat kerrassaan hurmaavat ja miten kova näpertäminen niisä onkaan ollut. Tainan tiikeri on ihana, se varmasti hurmaa jonkun pienen (tai miksei isommankin) sydämen ihan täysin! Maud:n nallen vaatteet olisivat kelvanneet minullekin pikkutyttönä, olisi ollut aivan ylivetoa pukea oma nalle suloisiin vaatekertoihin. Tinutskin WC-paperirullateline on sievä, se kaunistaa kyllä vessan kuin vessan ja on myös todella kätevä! Taiskan vierassukkapussukalla olisi käyttöä meidänkin huushollissa, sellaisen aionkin jossain vaiheessa tehdä.

Tämän hetkisen kori/kulhomaniani puitteissa antamani erityismaininta ei varmastikaan ole kovin puolueellinen (eikä kyllä ollut tarkoituskaan käyttää muuta kuin minun sananvaltaani), mutta joukon kärkipäähän nousivat HannG:n kori ja Vattumaton paperinarukulho. Näiden väliltä mietin monet kerrat voittajaa ja loppujen lopuksi päätin perusteiksi nopeatekoisuuden, "uuden" materiaalin, monet käyttömahdollisuudet, sievä ulkonäkö, marsin asento saturnuksen renkaisiin nähden ja jogurtin hinta. Onneksi olkoon Vattumato ja paperinarukulho:

Palkinnot

Tikru sais sitten valita ensimmäisenä mieluisimman lahjuksen alla olevasta kuvasta, hänen valintansa jälkeen Mennahuu saa valita kahdesta jäljellejääneestä omansa ja viimeinen lähtee sitten ilostuttamaan Vattumatoa. Jokaisen palkinnon mukaan tulee myös pieni omakätinen yllärini, sekä pieni korruptiolisä ;-) Laittaisitteko myös postitusosoitteitanne osoitteeseen sia ät luukku piste com, niin pääsen laittelemaan teille sen mitä olette ansainneetkin ;-)



Kuvassa on kisan palkinnot: 2 kerää Topp Mohairia, 1 vyyhti liukuvärjättyä merinovillaa ja 1 langankatkaisu terä esim. kaulanauhaan roikkumaan.

Kiitokset vielä kaikille osallistujille, olette kyllä aivan loistavan ihania keksimään omia juttuja ja käyttämään luovuutta! Katsotaan keksinkö vielä tänäkin vuonna jotain vastaavaa kisaa... se kyllä edellyttää jonkinasteista rahatilanteen toipumista tai kerjäyskierrosta muiden varastoille ;-) ... mutta sitä odotellessa; Ideoimisiin!!

6.2.07

Taas (epäonnistunut) pipo :)


Tän piti tulla mulle itselleni. Teinkin tuosta valkoisesta nurinoikeinjoustinneulepipon, mutta kun lanka loppui kesken, niin purin sen ja aloitin uuden. Tällä kertaa kokeilin tuollaisia pieniä palmikoita, mutta eipä se lanka riittänyt sen kummemmin. En vaan enää viitsinyt purkaa tuota takertuvaa lankaa, joten päätin jatkaa vaaleanpunaisella sen loppuun. Mutta PAH!!! Sekin loppui kesken! Minulla piti olla vielä ruskeaa Teddyä pieni jämäkerä kaapissa, mutta sitä ei löytynytkään mistään. Ilmeisesti olen sen jo jossain vaiheessa selättänyt. Olisin jatkanut päälaen ruskealla ja heittänyt lopuksi koko päähineen värikattilaan ja kokeillut sen värjäämistä ruskeaksi (mitäänhän ei ollut enää menetettävissä). Mutta kun ei, niin EI. Nyt alkoi jo ketuttamaan ja kovasti. Päätin kuitenkin olla luovuttamatta ja jatkoin lopun SNY:n tuomilla merinovilloilla (nelinkertaisena), se kun sattui tosi lähelle tuon vaaleanpunaisen sävyä. Sitä ei juurikaan huomaa tuolta päälaelta vaaleanpunaisen Teddyn vierestä, mutta kun lanka oli koko ajan niin "lopuillaan", niin kavennukset tuli tehtyä turhan tehokkaasti, eikä pipo enää sovi minulle. Sekin tulee siis "alamittaisten" käyttöön.

Hmph. Kyllä minä vielä itsellenikin pipon teen, olkoot ne vaikka viimeiset sanani!

Malli
: oma
Lanka: Novitan Teddy (ja hiukan merinovillaa) 83 g
Puikot: 4,5 mm

4.2.07

Vauvan kisupipo

Kas näin, nyt onnistui teddypipo hiukan paremmin. Kokeilin samalla kissankorvien tekemistä ja mielestäni näyttää ihan kivalle :-) Ja on helppoa.

Piposta tuli jälleen ehkä hiukan reilu, mutta parempi niin kuin liian pieni (eka versio...). Myssy toimii ihan hyvin ilman nauhojakin (yläkuva), mutta vielä paremmin letitettyjen nauhojen kera (alakuva).

Tässä vielä pipon malli edestä ja sivulta:



Kisupipo
Malli: Oma
Lanka: Novita Teddy 80 g
Puikot: 4,5 mm bambu (käsialani on löysä)
Mallineulos: oikein nurin -resori
Hätäapuvinkkejä: Itse loin 78 silmukkaa. Parin suljetun neulontakieroksen jälkeen kohdat "korostin" korviea neulomalla muutaman kerran edestakaisin lyhennetyillä kerroksilla. Sen jälkeen neuloin pelkkää takaosaa lyhennetyillä kerroksilla (aina hiukan pidemmälle kuin edellisellä kerroksella), samalla kavensin muutaman "ylimääräisen" silmukan pois. Lopuksi neuloin suoraa putkea kunnes etu- ja takareuna ylsi päälaelta yhteen, päättelin kolmen puikon tekniikalla. Korvia on korostin ompelemalla (tai pikemminkin virkkaamalla) ne alareunastaan umpeen.
Värin perusteella tämä vois kyllä olla possupipokin ;-)

2.2.07

Huovutettu kulho

Huovutettu kulho
Malli omasta päästä, virkattu pylväillä.
Lankana on jonkin vaippatalon merinovillan jämäpätkät, yht. n. 12 g.
Kulho on "koristeltu" ompelemalla siihen huovutettu ketjusilmukkanauha, näin sain hyödynnettyä langan ihan viimeistä pätkää myöden.

Käyttö
Kulho on pieni, mutta löytänee paikkansa esim. teepussien tarjoiluastiana tai keksikulhona kahvipöytään tai pienten purnukoiden säilyttämiseen:



Huovutus
Huovuttaessa suurin kokomuutos tuli korkeuteen kuten neulotussa pinnassakin. Todellisuudessa kulho on vielä hiukan kostea, joten jätän sen nyt kuivamaan pienen lasipurkin päälle venytettynä. Tsau!


1.2.07

Pipo nro 2.


Malli: Oma
Lanka: Novita Teddy, 68 g
Puikot 4,5 mm, virkkuukoukku
Muuta: Ihan hauska malli, tällä kertaa ehkä hiukan reilu. Suojaa hyvin korvat ja myös niskan.

Ompas nopeaa lankaa!!

Jestas, tää lankahan neuloutuu ihan silmissä!! Edellisen pipon tein muutamassa tunnissa. Aloitin perään toisen, joskin ideoin siihen lyhennetyillä kerroksilla "pidennetyn niskan" suojaamaan paremmin korvia ja niskaa ja jotta se ei putoaisi niin helposti silmille. Sain puolet piposta tehtyä jo neidin päiväunien aikaan (1,5 h). Sen jälkeen arkikiireet ovat pitäneet puikot erillään käsistäni, mutta on ainakin toivoa, että pipo valmistuu ennen hamsterikuun loppua ;-)

Pipoa sovittaessa se tuntuu varsin istuvalle ja "aivan oikean malliselle", toivottavasti valmis pipo onnistuu hyvin!

Siljalle pipo



Malli: mukaelma Ullan Suvi-tuuli -päähineestä, siis soveltaen jotain sinnepäin ulkomuistista.
Lanka: Novita Teddy, 54 g
Puikot 4,5 mm bambupyörö
Muuta: Piti tulla melkein 1-vuotiaalle, mutta en ole vielä ihan varma, että tuliko piposta juuri sopiva vai hiukan nafti. Ei silti haittaa vaikka tekisin tilalle suuremmankin, kunkaveripiirissä on yksi vielä pienempi tyttö :)

Pääsin starttaamaan lankahamsterikuuni vasta yhdeksän jälkeen, mutta yllätin itseni kun sain pipon valmiiksi jo puolen päivän jälkeen lasten kanssa touhutessa :)