10.2.07

Oma pipo

Pipo
Malli: Oma
Lanka: Drops Symphony - a touch of softness - 85 g.
Puikot: 4,5 mm bambupyörö
Muuta: 2o, 2n joustinneulosta, kavennukset 4. kohdassa, pituutta reilusti korvia peittämään. Tämän hetken lempipiponi.

No nyt on minullakin uusi pipo. Se on ihana! Kiitos Helmikselle langasta, jonka sain maskottikisan voittona! Lanka on merinovillan ja polyamidin seosta (65/35%) ja ainakin näin pikaisten koekäyttöjen perusteella se ei ole sisälläkään liian kuuma mutta suojaa silti hyvin pään - ja korvat - lähes parinkymmenen asteen pakkasissakin. Valkoinen väri käy hyvin Project Spectrumin henkeen! Neuloin pipon 4,5 mm bambuilla (käsialani on edelleen löysä ja halusin napakan pipon, en mitään "neulepaidanväljää" neulosta, suositus puikkokoko on 7mm), lanka oli työlästä ja tahmeaa neulottavaa ja pipon valmistumiseen meni aikaa jopa kaksi päivää. Huh. Enpä kyllä tainnut silti joutaa neulomaan läheskään kokoaikaa ;-)
Se kovanonnenhuivi, josta lanka on loppunut jo kahdesti, on nyt valmis. Jeah! Siitä sitten myöhemmin... Huivin jälkeen aloitin uuden Trelliksen violetista ruotsalaisesta yksisäikeisestä käsinliukuvärjätystä villalangasta. Lanka on ihanaa, mutta toivottavasti se (yksisäikeisenä) kestää edes jonkinlaista käyttöä, olisi harmi jos se hajoaisi käsiin - tai kaulaan... Punertavasta vastaavasta tehtyä FifiIII:sta en ole käyttänyt montaa kertaa, joten jää tulevan nähtäväksi!
Kirjoneuletumput Project Spectrum 2 -väreissä kiinnostaisi kovin (tai pikemminkin harmaa-valkoisena sillä sininen ei ole minun juttuni), mutta en vieläkään ole keksinyt sopivaa mallia niihin. Langaksi ajattelin Regia Silk -lankaa, onko jollain vinkata suuntaa-antavia silmukkamääriä tai jopa valmiita ohjeita edes perustumppuihin? Taidankin lähteä mallitilkkujen tekoon!

2 kommenttia:

juuli kirjoitti...

Myssy näyttää ihanan pörröiseltä!
Mutta mitä tarkoittaa, että jotain tehdään "PS2007-väreissä"? Mitä ne sellaiset värit on?

Sia kirjoitti...

Kiitos Juuli. No kuule, ihan ajatusmoka ja kirjovirhe on tullut tuohon, olin ajatellut viksusti lyhentää aiemmin tekstissämainitun Project Spectrum 2:sen PS2:ksi... tosin sekin olisi kyllä sitten meillä nykyään lähes käyttämättömäksi jäänyt pelikonsoli. No, harmaa ja valkoinen oli project spectrumin väreistä mielessäni ;-)