1.2.07

Pipo nro 2.


Malli: Oma
Lanka: Novita Teddy, 68 g
Puikot 4,5 mm, virkkuukoukku
Muuta: Ihan hauska malli, tällä kertaa ehkä hiukan reilu. Suojaa hyvin korvat ja myös niskan.

9 kommenttia:

Taina kirjoitti...

Kiva pipo! Taisinpa juuri keksiä mitä teen siitä yksinäisestä kerästä punaista Teddyä... sehän haluaa ihan selvästi kuopukselle pipoksi.

uhoava gnu kirjoitti...

Onpas suloinen :)
Oliko tahmeaa neuloa Teddyä noilla puikoilla? Itse olen neulonut vain seikoilla ja siinäkin takutti. Tosin neulon aika tiukkaa.

Maud kirjoitti...

Näyttää todella toimivalta pipolta! Ja söötti.

Kati E kirjoitti...

Ihania pieniä vaaleanpunaisia neulomuksia. *cuol* Tuota, voitko kirjoitella tuon pipon ohjeen? Vois olla käyttöä sille. :)

anna kirjoitti...

kiva pipo! Näyttää kyllä minun silmään ihan hyvän kokoiselta :) MEilläkin voisi olla tuon malliselle käyttöä.

Sia kirjoitti...

Kiitos kaikille!

Minulla on tosi löysä käsiala, joten veikkaan ettei puikkovalinnallani tullut paljoa normikäsialaa tiukempaa. Oli kyllä silti jonkinmoista "vääntämistä" ;-). Hiukan tiukempi käsiala oli tarkoituskin jottei pipoista tulisi ihan harakan pesää :-)

Voisin yrittää kirjoitella ohjeenkin heti kun vain ehdin tehdä vähintään yhden jalostetumman version, tuossa nimittäin tuli hiukan liian pitkä tuosta niskaosuudesta (ainakin vauvalle).

Isovelikin tilaili itselleen samanlaista pörröistä pipoa, joten voisin purkaa yhden käyttämättömän teddykaulaliinan ja tehdä siitä...

Susa kirjoitti...

ihania pipoja olet tehnyt :)

Stricker kirjoitti...

ai kun on suloisia pipoja ja erityissuloinen malli :-). Ja Fifi3 on aivan mahtava! Tuota vähän huovuttamista voisi kokeilla itsekkin! Viitsisitkö vielä kertoa, miten sen käsin huovuttamisen teit, käsin hankaamalla, rullaamalla vai miten?

Sia kirjoitti...

Kiitokset vielä :)

Stricker, huovuttelin huivia ihan vaan käsienpesualtaassa hangaten, ikäänkuin olisin pessyt sitä vähän rankemmalla kädellä. Apuna käytin saippuaa ja tehosteena vuoroin kylmää ja kuumaa vettä (villan "suomut" aukenevat ja sulkeutuvat lämpötilan vaikutuksesta minkä pitäisi nopeuttaa huopumista paljonkin ja niin olen tähän asti ollut havaitsevinanikin). Välillä levittelin huivia sen verran ja venyttelin reunaa ettei se huopunut mistään kohti väärin kiinni.

Kun huovutus oli valmis, puristin siitä kaikki mahdolliset vedet pois ja lisäsin hiusten tehohoitoainetta ja jätin sen vaikuttamaan useammaksi minuutiksi. Sen huuhtelin huolella pois ja sen jälkeen tein normaalit jälkikäsittelyt rullauskuivauksineen ja pingoituksineen. Langa oli tosiaan sen verran karheaa, että tuo hoitoainekäsittely pehmensi sitä paljon!