7.2.07

Neuleideat 2006

Neuleideat 2006 -kilpailu ja yleisöäänestys ovat päättyneet, kiitokset kaikille osallistuneille! Pääkategoriaan (säännöt) osallistui 18 työtä, joista 8:sta oli myös ohje muiden iloksi. Sivukatekoriaankin pääsi mukaan 7 kädentaitojen näytettä!

Kisaan osallistuneet työt:


 1. Adelheid: Romuruusu (ohje)
 2. Tinutski: Wc-paperiteline (ohje)
 3. Mennahuu: Kännykkäpussi (ohje)
 4. Mennahuu: Penaali
 5. Tikru: Nti B.Bunny ja T-Frog
 6. Tellu: Kynttilälyhty (ohje)
 7. Stitchy Fingers: Knitted bookmark
 8. Vattumato: Tunnelmalamppu
 9. Wilmuska: neulotut avaimenperäsukat
 10. Helminalle: Joulusukka
 11. Tellu: Joulukuusi (ohje)
 12. Famu: Patalappu
 13. Taina: Tiikeri (ohje)
 14. Adelheid: Käsiraudat (ohje)
 15. Taiska: Vierassukkapussukka
 16. Maud: Nallen vaatteet
 17. Vattumato: Paperinarukulho
 18. HannaG: Neulekori (ohje)

Ja sivuosumat:

Yleisöäänestys

Yleisöäänestyksessä mukana olivat kaikki pääkategorian työt. Äänestäjät saivat valita henkilökohtaisen voittajaehdokkaansa virallisen epävirallisessa pollissa, jossa annettiinkin yhteensä 311 ääntä. Taistelu kahden suosituimman työn välillä oli kova, toiseksi tullut Adelheid (käsiraudat, 56 ääntä) jäi vain piirun verran voittajan jälkeen *suunnattoman suuret aplodit hänelle!*. Ja voittajaksi selviytyi 61 äänellä: *rummutusta!!!* Tikru hurmaavilla kaiutinsuojuksilla Nti. B.Bunnylla ja T-frogilla!! Hurjasti onnea, ONNEA, onnea ihanasta autoilevasta pariskunnasta!

Arvonta

Äänestyksen lisäksi palkittiin myös onnettaren suosikki! Onnettarena toimi 3,5 vuotias poikani ja tähän osallistui mukaan kilpailutyöt ja sivuosumat sekä pääkategorian ohjeet! Arpaonni suosi Mennahuuta ja hänen penaaliaan! Suuret onnittelut myös sinulle!

Ylidiktaattorin erityismaininta

Jo ennen kisaa arvasin, että olisi jotenkin harmi lahjoa upeiden töiden joukosta vain kaksi, joten päätin silloin antaa vielä yhden ylimääräisen palkinnon ennaltamääräämättömillä perusteilla, ylidiktaattorin (Se oon mä!!) erityissuosikille. Tikrun ja Mennahuun jätin tämän ulkopuolelle, sillä he olivat jo omat kategoriansa voittaneet. Mutta huhhuh sentään, että olikin vaikeaa osoittaa sormella vain yhtä työtä, joka pääsisi jotenkin erityisasemaan kuin muut.

Mietin kisatöitä kovin monelta eri kantilta... Yritin ajatella töiden viimeistelyä, monikäyttöisyyttä, idean luovuutta ja jokaisesta työstä löytyi jotain ainutlaatuista ja hienoa! Muutamia mielestän erityismaininan arvoisia juttuja: Adelheidin käsiraudat ovat kerrassaan hurmaavat ja miten kova näpertäminen niisä onkaan ollut. Tainan tiikeri on ihana, se varmasti hurmaa jonkun pienen (tai miksei isommankin) sydämen ihan täysin! Maud:n nallen vaatteet olisivat kelvanneet minullekin pikkutyttönä, olisi ollut aivan ylivetoa pukea oma nalle suloisiin vaatekertoihin. Tinutskin WC-paperirullateline on sievä, se kaunistaa kyllä vessan kuin vessan ja on myös todella kätevä! Taiskan vierassukkapussukalla olisi käyttöä meidänkin huushollissa, sellaisen aionkin jossain vaiheessa tehdä.

Tämän hetkisen kori/kulhomaniani puitteissa antamani erityismaininta ei varmastikaan ole kovin puolueellinen (eikä kyllä ollut tarkoituskaan käyttää muuta kuin minun sananvaltaani), mutta joukon kärkipäähän nousivat HannG:n kori ja Vattumaton paperinarukulho. Näiden väliltä mietin monet kerrat voittajaa ja loppujen lopuksi päätin perusteiksi nopeatekoisuuden, "uuden" materiaalin, monet käyttömahdollisuudet, sievä ulkonäkö, marsin asento saturnuksen renkaisiin nähden ja jogurtin hinta. Onneksi olkoon Vattumato ja paperinarukulho:

Palkinnot

Tikru sais sitten valita ensimmäisenä mieluisimman lahjuksen alla olevasta kuvasta, hänen valintansa jälkeen Mennahuu saa valita kahdesta jäljellejääneestä omansa ja viimeinen lähtee sitten ilostuttamaan Vattumatoa. Jokaisen palkinnon mukaan tulee myös pieni omakätinen yllärini, sekä pieni korruptiolisä ;-) Laittaisitteko myös postitusosoitteitanne osoitteeseen sia ät luukku piste com, niin pääsen laittelemaan teille sen mitä olette ansainneetkin ;-)Kuvassa on kisan palkinnot: 2 kerää Topp Mohairia, 1 vyyhti liukuvärjättyä merinovillaa ja 1 langankatkaisu terä esim. kaulanauhaan roikkumaan.

Kiitokset vielä kaikille osallistujille, olette kyllä aivan loistavan ihania keksimään omia juttuja ja käyttämään luovuutta! Katsotaan keksinkö vielä tänäkin vuonna jotain vastaavaa kisaa... se kyllä edellyttää jonkinasteista rahatilanteen toipumista tai kerjäyskierrosta muiden varastoille ;-) ... mutta sitä odotellessa; Ideoimisiin!!

6 kommenttia:

tikru kirjoitti...

Iso Kiitos sulle kisan järjestämisestä. Oli hupaisaa.

Mä voisin haluta tuon villavyyhdin.
Laitan osoitteen tulemaan.

mennahuu kirjoitti...

Samoin kiitokset täältä, kisan tuloksena saatiin kilokaupalla uusia ideoita!

Minä sitten mohairit, sopivat kivasti Project Spectrmiinkin!

Onnea muille voittajille!

vattumato kirjoitti...

Voi, suuret kiitokset sinulle! Kiva, että idea miellytti=o) Ihailinkin tuota langankatkaisukorua kun sitä taannoin esittelit. Kivakiva!!! Kiitos sinulle muutnekin hauskan kisan järjestämisestä ja kiitokset myös kilpasiskoille monista ideoista, joista osa pääsee joskus toteutukseen täälläkin suunnassa!

Tellu kirjoitti...

Minä kiitän myös sinua kisan järjestämisestä, onnittelen kisan voittajia ja lähetän lämpimät neuleidea-terveiset kaikille "kilpasisarille" :)

helmis kirjoitti...

Onnea voittajille ja kiitos emännälle kisan järjestämisestä :)!

Tinutski kirjoitti...

Onnittelut myös täältä voittajille sekä suurkiitos kisan järjestämisestä!