31.12.06

Muistutus

Neuleideat 2006 -kisa alkaa olla loppusuoralla, mutta odotan vielä muutaman päivän viimeisiä ilmoittautumisia (tiedän ainakin yhden joka on aikonut osallistua, mutta ei ole vielä mukana!) Nyt on siis vielä pieni hetki aikaa ilmoitella kisaan mukaan viimeisetkin pukinkonttiin tehdyt omat neuletyöt!

Säännöt löytyvät täältä!
Jo osallistuneet työt täältä!
Ja osa tulevista palkinnoista on täällä!

Hopihopi mukaan vaan ja onnea matkaan jo ilmoittautuneille!

JYV 2006


Ihana jouluyllätysvaihto! Villasatu lähetti minulle aivan ihanan joululahjan! Rowanin KidSilk Hazea herkullisen herkän vaaleanpunaisena. Olen aivan mykistyneen onnellinen ja liikuttunut tästä lahjasta (joka ylittää annetun budjetin mennen tullen ja palatessa)! Hirmuisesti kiitoksia sinulle Satu, oikein ihanaa uuden vuoden aattoiltaa ja oikein lämmintä ja antoisaa tulevaa vuotta! Samaa tahdon toivottaa myös kaikille blogini lukijoille!

12.12.06

Kiitos Vanilla!!

Edit: Pahoitteluni haamupäivityksistä. Säädän ulkoasua kohdalleen... saattaa paukkua vielä tämän illan ajan.... anteeksi! Ja muutoksia saa kommentoida rakentavassa hengessä!





Sain ison, pehmeän ja hyväntuoksuisen kirjeen! Ihanaa! Siellä oli houkutteva joulupaketti ja kortti! Tuoksu oli tosi tuttu mutta en saanut kaivettua muistojen lokeroista tarkempaa lähdettä.

Kortin mukaan lahja oli kiitokseksi Vanillalta, minun salaiselta SNY uhriltani =) Päätin pitää itseäni jännityksessä ja avata paketin vasta jouluna - kestin jännityksessä yli 7 tuntia kunnes pistin jouluradion soimaan ja päätin avata paketin joka tapauksessa! Olemme nimittäin joulun reissussa enkä varmaan viitsi ottaa mukaan ylimääräistä kannettavaa; joutuisin joka tapauksessa avaamaan sen ennen joulua sillä joulunpyhien yli pihtaaminen olisi jo vastoin minun kaikkia kykyjäni. Paketista löytyi ihanaa vaaleanpunaista Maija lankaa, Liljan tuoksuisia tuikkuja ja herkullista vadelma-karpalo maitosuklaata. Nami, tosi ihana paketti, päivän piristys ja pelastus (suklaa saa kummasti mielen rennommaksi kun on juuri saanut yli puolet lapsista nukkumaan ihan täydellisen yksinhuoltajapäivän jälkeen (siis se isompi ja vilkkaampi on nukkumassa, pienempi seuraa kohta perässä)! Vanilla, sinun ei olisi tarvinnut laittaa mitään kiitokseksi, jo koko SNY kampanja oli tosi mukava piristys ajen keskelle, olen tosi iloinen ja otettu kiitoksestasi. Kiitos siitä sinulle!

11.12.06

Postin tuomaa!

Muistakaa tämä: Photobucket - Video and Image Hosting neuleideat kisa, aika sen kuin vain vähenee!!! Hopi hopi kaikki mukaan vaan! Jo julkaistuja kilpailutöitä voi vilkuilla täällä!


Sain viimein viimeisen Salainen neuleystävä 2006 pakettini, kiitos siitä Anu! Paketista löytyi Dylonilla värjättyä Novitan Floricaa hiukan reilu 200g, kyseinen lanka on minun lempparini Novitan langoista ja Anu oli (liuku?)värjännyt ne ihanan pirtsakan viininpunaisiksi. Aikaisemmat ystäväpostit löytyvät täältä ja täältä.


Tässä lähimenneisyydessä olin onnettaren suosikki Katin Blogin lemmikkikisassa. Arvasin oikein muiden ohella, että Kati haaveilee fretistä, tästä hyvästä Kati lähetti minulle kortin, ihanan huopaheijastimen, ihanan pikku sydänkoristeen, sydäntarroja ja pikkukortteja - sekä Roope Ankan -lantit namupussin, mitä ei kyllä enää kuvaushetkellä ollut! Kiitos kovasti, paketti piristi päivääni ja namut pelastivat kyseisen illan!!


Olen ihan laiskuri ja retkupelle: Aloitin uudet baijerilaiset, tällä kertaa Maudn innostamana Regian ohuesta silkkisukkalangasta. Sukista tuleekin ihQut, mutta olen niin tuskastunut hituhituhitaisiin neuleisiin että päätin tehdä kierrettyjen oikeiden silmukoiden sijasta normaaleja. Niin, vaikka pilaan koko neulojakunnan maineen tällä oikaisulla, niin en aio perääntyä vaan nautin siitä että saan edes puoli senttiä lisää sukan vartta päivässä. Ruskea on kauden sana!


Pääsin vihdoin ja viimein päivittämään blogini beta-blogiksi, anteeksi jos innostuksestani ja mm. eri luokkien lisäämisestä aiheutuu haamupäivityksiä. Lupaan taas rauhottua jatkossa!

7.12.06

Kärpäshärpätin


Outo taivaallinen valoilmiö loi hetkellisesti kirkkaita juovia kuvun päälle,
oikeasti se on tasavärinen ;-)



Pohjustukseksi tähän kuvaan voit lukea edellisen postaukseni piposta. Tärkkäsin pipon ohratärkkelyksellä ja pingotin sen kakkukuvun päälle. Kuivattuaan "kupu" kestää käsittelyä ja toimii varmasti ihan hyvin kärpässuojana kesäisen kattauksen päällä. Täytyy vielä kehitellä kuvulle jonkinlainen kahva.

Hiukan myös käväisi mielessä koristella kupua helmillä tai jollain vastaavalla, ne saisi nätisti aseteltua vaikka tuon tähtikuvion mukaisesti, mutta epäilemättä itse neulottu kaunis kuvio häviäisi silloin helmien peittoon .... kaunis se on noinkin (Jenna W on suunnitellut kyllä äärettömän kauniin päähineen!) ... ja iso (se ei tietenkään ole Jennan suunnittelua...)!




Kesäisen kattauksen kärpässuoja
Malli: Shedir -pipo Knittystä
Lanka: Austermann Bambou soft
Puikot: 3,5 mm
Muuta: Tärkätty ohratärkkelyksellä, pingotettu kakkukuvun päälle.
Mitat pingotettuna: halkaisija n. 32 cm, korkeus reunoilta n. 10 cm ja keskeltä n. 15 cm.

Itseäni koko pipohässäkkä naurattaa ihan tolkuttomasti. Pitäisiköhän aloittaa kolmas Shedir, sillä tahtoisin tosiaankin kyseisen pipon itselleni! Huom. Ixu, jos sitä vaaleanpunaista alpakkaa olisi vielä tarjolla, niin ostaisin mielelläni edes pienenkin nöttösen, voisin kokeilla saada ekan pipon valmiiksi :). Siitähän vois tehdä toisen kärpäshärpättimen, jos sekin venyy kostuttaessa liian isoksi :DDDD

6.12.06

Shedir?



Oho, hupsista. Tulipas siitä reilu.
Kuviot ovat kyllä mielettömän sievät!!

Aloitin itselleni pipon Merino-Bambu -seoksesta ja laskin tilkun perusteella silmukkamäärän. Se sattui suoraan niin lähelle Shedirin silmukkamäärää, että päätinkin tehdä sen. Neuloessa huomasin että mallikertoja on vähennettävä jottei piposta tule aivan liian korkeaa, mutta en arvannut että kolmekin olisi liikaa (alunperin ohjeessa on 5 mallikertaa, tein 4, purin yhden pois ja jätin kolme, vilkutuksia Tikrulle).

Mitäs nyt sitte? Purkuun vai? Onko kellään mitään haisu(li)a että kuinka Austermannin Bambou Soft reagoi rääkkäämiseen (vyötteen tiedot: 65% Merino, 35% Bambu, hellä pesu 30'C, silitys yhdellä pisamalla ja lähes kaikki muu kielletty). Saisinko kutistettua pipoa hiukan jos vähän rääkkäisin sitä? Värikin on outo, voisikohan tuon värjätä?? Voihan mörvelön mörvelö...

Vanilla (ja muutkin bambulangoista kiinnostuneet), Bambulanka on tosi ihanaa neuloa ja ainakin minun käsissäni neulepinta näyttää yllättävänkin näitille jo ennen minkäänlaista jälkikäsittelyä! Lopputulos on myös pehmeä ja ainakin toistaiseksi kutittamaton. Pidän langasta ja voisin kyllä joskus kokeilla sitä uudemmankin kerran. Tähän pipoon meni melkein 2 kerää lankaa, tähteistä ei kovin kummoista enää synny. Ja tässä näet sen värin, heh, ruskeaa luulin tilaavani, mutta tummaa luumunviolettia sieltä tuli.

EDIT * EDIT * EDIT * EDIT * EDIT * EDIT

Ojasta allikkoon - tai allikon taakse!

Kostutin pipon - olisi ehkä pitänyt kostuttaa jo mallitilkkukin - ja pipo suorastaan levähti käsiin. Järkyttävää. Tästähän tulee tällä menolla kauppakassi! Pipo leveni ja löystyi niin paljon ettei mikään aikaisemmin ja koska lähtökohdatkin olivat aika masentavat, niin ajattelin samalla kokeilla huovutusta. Ja vaikka kuinka vatkasin pesuaineiden kera kuumassa ja kylmässä vedessä, niin mitään ei tapahtunut (ellei sitten pipo plörähtänyt rääkkäyksessä lisää...). Hmmm. Mitäs nyt sitten? Ehkä keksin vielä jotain... =DDDD

Katsokaas miten sitten kävikään!!! =DDD

5.12.06

Takkuja

Tuosta edellisen postauksen kuvasarjasta sen verran, että kuvat ovat väliaikaisesta läävästämme jossa asumme olosuhteiden pakosta niin kauan että saamme oman kotimme valmiiksi. Koen tämän asunnon ahdistavaksi ja ahtaaksi, edes läheskään kaikki tavaramme eivät sovi tänne vaikka tämän ei pitäisi olla kuin pari neliötä pienempi kuin edellinen. Täällä millekään tavaroille ei ole omaa paikkaa ja siksi kaikki laskutasot täyttyvätkin tavaroista ja ryöhnästä, kun johonkinhan ne on käsistään laskettava. Mutta kyllä sitten tulevassa kelpaa... siellä on niin paljon säilytystilaa, että riittäisi isommallekin perheelle... Odotan tulevaa kotiamme niin paljon, ettei sanat riitä sitä kertomaan.

***

Kylläpäs olikin niin maan vaikea saada julkaistua nuo edellisen postauksen kuvat. Ensinnäkin kuvien koostaminen koneella on ollut yhtä tuskaa omien kiireiden ja hektisen arjen vuoksi. Sen jälkeen alkoi takkuaminen Bloggerin kanssa. Pah. En saanut kuvia julkaistua kuin muutaman ja sitten tilttas kuvienlisäyssysteemi. Pitkän takkuamisen jälkeen sain ladattua kuvia yks kerrallaan - kunnes koko blogger kaatui ja yli puolet ladatuista kuvista siirtyi bittien taivaaseen. Sadattelua. Noh, ei auttanut muuta kuin keksiä jokin toinen keino. Photobucketista tai vastaavasta jokaisen kuvan siirtäminen bloggeriin on työlästä ja -öh- minä en osaa muuttaa niitten kokoa blogissa vaan ne tulevat esille juuri niin suurina kuin olen ne kuvahotelliin laittanut noloa. Päätin sitten kokeilla Slideä ja taas vetelin herneitä nenään ainakin yhden sopan verran kun en saanut annettua koodia toimimaan postauksessa. Loppujen lopuksi homma toimi kun käytin "automaattista kuvasarjan julkaisutoimintoa", mutta nyt en enää uskaltanut lisätä tekstiä edes jälkikäteen tuohon samaiseen postaukseen. Hhmmm. Eikai tätä olis tarvinnut edes kirjoittaa tai julkaista, mutta sapettaa niin paljon että tulipas nyt kuitenkin purettua mieltäni teille.

Virtuaalitirkistelykierros

2.12.06

Käpypipo

Ekkana muistutus neulekisasta!! Vielä ehtii, kaikki mukaan!!
Photobucket - Video and Image Hosting
Valmiita kisatöitä voi katsella täältä. Onnea matkaan kaikille!



Halusin paksusta langasta tehdyn ruskean resoripipon, Vanilla sattui vähän aikaa sitten sopivasti myymään ruskeaa Jannea, joten tartuin tilaisuuteen. Aloitinkin pipon reippaasti, mutta jo heti alussa puikot alkoivat tehdä ihan omiaan ja resorin tilalle alkoikin muodostua kivaa pintaneuletta. Päälaelle ilmaantui vielä pieni "kanta" ja näin resoripiposta tulikin ihan selvä Käpypipo. Nämä sooloilut ja kokeilut onnistuvat välillä ihan hyvin :)


Käpypipo
Malli
: Oma, lankana kaksinkertainen Janne (Asa Gjestal Spinneri) n. 100 g.
Neulottu 6 mm puikoilla (käsialani on löysä)
Kommentit: Tää on hyvä! Tulee varmasti käyttöön (ellei sitten villa ala kutittamaan, pikakäytössä ei vielä kutinaa ilmennyt).

SNY - ANU

Postipoika kävi soittamassa ovikelloa perjantaina ja toi ison kotipaketin suoraan eteiseen, minäkin sain viimein yllätyksen omalta SNY:ltäni. Paketista löytyi suklaakahvia ja maitosuklaata, sekä Stitch n Bitch - Virkkaajan käsikirja - Koukussa. Kortissa ilmoitettiin että vielä yksi yllätys olisi tulossa sillä se ei ollut ehtinyt mukaan tähän lähetykseen. Kiitos Anu.


Kuvameemin kuvat ovat yhä koneella - en ole ehtinyt niitä järjestelemään ja valikoimaan onnistuneimpia otoksia, mutta eiköhän nekin vielä tämän vuoden puolella ilmaannu kaikkien tirkisteltäviksi ;-)