6.12.06

Shedir?Oho, hupsista. Tulipas siitä reilu.
Kuviot ovat kyllä mielettömän sievät!!

Aloitin itselleni pipon Merino-Bambu -seoksesta ja laskin tilkun perusteella silmukkamäärän. Se sattui suoraan niin lähelle Shedirin silmukkamäärää, että päätinkin tehdä sen. Neuloessa huomasin että mallikertoja on vähennettävä jottei piposta tule aivan liian korkeaa, mutta en arvannut että kolmekin olisi liikaa (alunperin ohjeessa on 5 mallikertaa, tein 4, purin yhden pois ja jätin kolme, vilkutuksia Tikrulle).

Mitäs nyt sitte? Purkuun vai? Onko kellään mitään haisu(li)a että kuinka Austermannin Bambou Soft reagoi rääkkäämiseen (vyötteen tiedot: 65% Merino, 35% Bambu, hellä pesu 30'C, silitys yhdellä pisamalla ja lähes kaikki muu kielletty). Saisinko kutistettua pipoa hiukan jos vähän rääkkäisin sitä? Värikin on outo, voisikohan tuon värjätä?? Voihan mörvelön mörvelö...

Vanilla (ja muutkin bambulangoista kiinnostuneet), Bambulanka on tosi ihanaa neuloa ja ainakin minun käsissäni neulepinta näyttää yllättävänkin näitille jo ennen minkäänlaista jälkikäsittelyä! Lopputulos on myös pehmeä ja ainakin toistaiseksi kutittamaton. Pidän langasta ja voisin kyllä joskus kokeilla sitä uudemmankin kerran. Tähän pipoon meni melkein 2 kerää lankaa, tähteistä ei kovin kummoista enää synny. Ja tässä näet sen värin, heh, ruskeaa luulin tilaavani, mutta tummaa luumunviolettia sieltä tuli.

EDIT * EDIT * EDIT * EDIT * EDIT * EDIT

Ojasta allikkoon - tai allikon taakse!

Kostutin pipon - olisi ehkä pitänyt kostuttaa jo mallitilkkukin - ja pipo suorastaan levähti käsiin. Järkyttävää. Tästähän tulee tällä menolla kauppakassi! Pipo leveni ja löystyi niin paljon ettei mikään aikaisemmin ja koska lähtökohdatkin olivat aika masentavat, niin ajattelin samalla kokeilla huovutusta. Ja vaikka kuinka vatkasin pesuaineiden kera kuumassa ja kylmässä vedessä, niin mitään ei tapahtunut (ellei sitten pipo plörähtänyt rääkkäyksessä lisää...). Hmmm. Mitäs nyt sitten? Ehkä keksin vielä jotain... =DDDD

Katsokaas miten sitten kävikään!!! =DDD

18 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Mun oma Shedirkin tippuu pahasti silmille; täydellinen pipo silloin kuin maailma murjoo ja tahtoo piiloon... Muuten malli on ihan älyttömän ihana ja kaunis!

Sia kirjoitti...

Heh, suunnittelijalla taitaa olla aika piiiitkä pää. Minun pipon saa vedettyä ylähuulelle asti ilman että edes kummemmin venyttää sitä. Että voihan mörvelö vaan.

Vanilla kirjoitti...

Voi ihanuus tuota sun pipaa:) Hih!
Mulla on nyt puikoilla sen toisen saksalaisen lankavalmistajan merinolankaa ja tämä ainakin on tosi ihanaa neuloa ja mun mielestä ainakin hiplaillessa se bambumerino tuntuu hyvin samalta. Nyt kun vain pääsisi suunnitelmajonossa bambulankoihin asti..

tikru kirjoitti...

*nauraa*

Anonyymi kirjoitti...

Voi KÄÄK ;-D

Siitä kyllä sais kivan pikkukassin, vuori sisään ja tyyliin sopivat kahvat...

villaa ylle kirjoitti...

Mulla on 2 kerää tuota lankaa tummanruskeana ja aloitin juuri Sherdirin. Taidan vaihtaa pienemmät puikot:)

muoriska kirjoitti...

Anteeksi, mutta *REPS*

Lankavuori kirjoitti...

Voi ei :D

Anne kirjoitti...

Nyt en kyllä tiedä mitä sanoa - toisaalta naurattaa, mutta kun panee omalle kohdalle, niin itkua kai sitä jo vääntäis ;) Tsemppiä!

Meri kirjoitti...

:-D voihan vitsi .... no jos päätät lyhentää niin tiedät ottaa pois reilusti..

Lappis kirjoitti...

Jestas!

Hmm, tuliskohan mun bambuistani sittenkin huivi tai jotain mikä saa löpsähtää rauhassa...

Ja Shedir sit näemmä ohkasemmasta langasta. Merkitään muistiin.

Hienoa että sinä ehdit testailla kaikki nämä meidän hitaampien puolesta ;-)

tikru kirjoitti...

yks vaihtoehto on tietty kasvattaa päätä..
:)
Lanett muuten venähti kastelussa kans vähän, mut ei noin pahasti. Pipo on kuvattu kastelun jälkeen.

Tuulia kirjoitti...

ratkesin nauramaan, anteeksi vaan :D Mulle kävi vähän samalla tavalla. Tein Shedirin alpakasta 2,25 millin puikoilla, ja se istui aika kivasti ennen kuin kostutin. (Mitään mallitilkkuja en tietenkään...) No, ehkä systeri voi sitä pitää :D Ens kerralla en tee alpakasta enkä noin isoilla puikoilla :D

Toivottavasti pipalle löytyy käyttöä - vaikka kauppakassina :))

Maud kirjoitti...

Oho, kauppakassin kokoinen, tpdellakin. Kun luin alun ajattelin ettänäin voi käydä, koska erittäin tiukka nallepusero samasta langasta venyi aika reippaasti, mutta en kyllä olisi voinut kuvitella että noin paljon. Mutta vielä pehmeämmäksi se tuli, eikös vaan.

akka kirjoitti...

Voin kuvitella, että pattiin ottaa kun menee pieleen tekele, mutta hersyvän naurun täällä sain :D ... joten kiitos tämän jakamisesta :)

Anonyymi kirjoitti...

Eipä voi muuta kuin hymyillä! :)

Itsekin suunnittelin neulovani tuon Shedirin (Regia silkistä) joulun jälkeen, mutta meneepä vielä harkintaan, kun muillakin on ollut hieman ongelmia.

Mutta neulominenhan tunnetusti kasvattaa luonnetta ja pidentää pinnaa.

Tämä oli kyllä aamun piristys. :)

Taija kirjoitti...

Voi ei! Väkisinkin naurattaa, mutta harmillistahan tuo on. Ei kellään tuttavallasi ole megalomaaanisen kokoisia hiuksia, rastoja tms? Rastapipana voisi ehkä toimia...

Tui kirjoitti...

Hih! Pakko nauraa melkein ääneen, joku on saanut aikaan samaa jälkeä kuin minä! Pipon johon mahtuisi melkein kaksi ihmistä! :D