2.10.06

Sukkakuu


Sukkakuu on virallisesti korkattu. Tässä koko tämän päivän aikaansaannos. Olen neulonut kuin pieni eläin, mutta tässä kaikki näkyvä. Kyseessä on Kristelin ohjeella tehty kärjestä aloitettu sukka kolmeveelle. Ekasta summittaisesta kokeilusta tuli liian leveä. Toisella keralla langasta löytyi heti alkupäästä solmu ja lanka jatkui ihan erivärisenä. Se ei tietenkään tule kysymykseen jos haluaa tasatut raidat. Kolmannella kerralla sukasta tuli turhan kapea. Tässä on siis neljäs kerta. Saa nähdä mitä siitä tulee; liian sopiva? Etuna on ainakin se, että nyt olen treenannut tuota kärjestä aloittamista sen verran että toisesta sukasta voi hyvällä tsägällä tulla samanlainen.

Nämä ovat ikäänkuin harjoittelusukat socktoberfestiin, seuraavaksi haluaisin tehdä polvisukat itselleni. Kenen blogissa oli hyvät ohjeet polvisukan teosta aina sen kuminauhan laittamiseen asti? Olisiko muita hyviä sukkaohjeita?

Kiriä olen neulonut eilen sen verran, että lanka on alkanut jo aavistuksen verran tummentumaan. Valitsin loppupeleissä vain 3 mm:n puikot joten huivista ei niin kovin suurta tulekaan.

3 kommenttia:

joko kirjoitti...

vilmalla oli:
http://vilman.blogspot.com/2006/09/
sdera-sukat.html

nuo kärjestä aloitetutu sukat on kyllä mukavat tehdä kunhan sen alun saa sujumaan. eikä se ole niin vaikeaa kunhan sen kerran ( tai neljä ;) ) on tehnyt.

Kanerva kirjoitti...

Nyt ainakin osaat tuon kärjestä aloittamisen! :)

Oletko tutustunut Sukkasillaan-kirjaan, siinä on ainakin minun silmiä mielyttäviä polvisukkaohjeita useammat.

Tellu kirjoitti...

Minä aloitin eilen neulomaan sukkaa tiimalasikantapäällä, meni pari kertaa purkuun ruman ulkonäön vuoksi. Meinasin aloittaa samalla kertaa kärjestäkin, mutta olisi voinut olla liikaa uutta yhdellä kertaa. Sukat ovat minulle uusi juttu. Kun sinä olet niin paljon neulonut, niin ehdotan, että aloitat vaan heti suunnittelemaan omannäköistä sukkaa.