31.10.06

Pöyt(i)ä

Edit. Lisäsin tekstiin hiukan materiaalitietoja.

Minulla menee kohta usko koko Bloggeriin. Se venkoilee ihan jatkuvasti, milloin se tekee omia tempauksiaan ja vääristelee mm. listoja ja hävittää tekstiä jo olemassaolevista kirjoituksista, milloin tilttaa kuvien julkaisuvaiheessa ja taas julkaisee tilttauksen jälkeen milloin sattuu... ja tuon tuostaankin on ongelmia kuvien lisäyksen kanssa; nytkään en ole useampaan päivään saanut taas lisättyä ainoatakaan kuvaa kuvanlisäystoiminnon kautta. Täytyy siis taas turvautua Phtobuckettiin...

Tämä väliaikaisasunto ahdistaa aika paljon. Siksi olenkin viimeaikoina ollut jonkun verran mukeloiden kanssa raksalla joten neulominen on jäänyt tosi vähiin.

Raksalla nikkaroin pojan kanssa jotain pientä, ensinnä tein työtason meidän keittiöön apk:n kohdalta otetun kaapin päälle. Materiaalina on höylätty mänty, joka on käsitelty ruokaöljyllä. Taidonnäytteenä se ei ole häävi, mutta toimii varsin hyvin väliaikaisratkaisuna tässä läävässä. Itseasiassa se kyllä taitaa olla lähes parasta mitä tässä läävässä onkaan, joten ehkä sitä voisi kuvailla hiukan hääviä paremmaksi (ja uskokaa tai älkää, mutta tuo pöytätaso jotakuinkin kaksinkertaistaa keittiön laskutilan!!):

Photobucket - Video and Image Hosting

Tuon pöytätason jälkeen tuhlasin loput höylätyt mäntylaudat (mitä olin tuonut aikaisempaa kenkähyllyä varten) pieneen lasten pöytään:

Photobucket - Video and Image Hosting

Siitä tuli ihan kiva, vaikka harjoitteluversio onkin. Olen ajatellut tehdä toisen samantyylisen sitten joskus olkkarin pöydäksi hiukan huolellisemmin ja kasata sen puutapeilla ja liimalla ilman ruuveja.

Tein pöydästä valmiiksi kuluneen ja kärsineen näköisen, jottei sitten tarvi varoa sen kolhimista (mänty on niin pehmeä puu, että se ottaa helposti siipeensä melkein mistä vaan). Hinkkasin lautoja hiekkaista betonilattiaa vasten, jotta sain pintaan "madonreikiä" ja kolhin sekä pintaa että reunoja vasaralla... Pintaan levitin tumman petsilakan joka imeytyi selvästi enemmän rikkonaisiin kohtiin. Hauskaa oli ja jäljestäkin tuli ihan kiva! Pöytä on juuri niin mieluisa kuin se vain noiden näkösällä olevien ruuvinkantojen vuoksi voi olla. Poikakin on tykännyt pöydästä kovasti.

Photobucket - Video and Image Hosting
Petsilakka imeytyi enemmän kolhuihin ja "madonreikiniin"

Photobucket - Video and Image Hosting
kolhitut reunat

5 kommenttia:

Tuulia kirjoitti...

mulla menee kans järki tän kans, betaversion (tms) blogeissa en voi kommentoida jonkun aivan ihmeellisen header-virheen takia. grr. menivät muuttamaan hyvää systeemiä.

tota kuvanlisäystoimintoa en ees käytä, flickr on toistaiseksi toiminut ihan ok, myös yahooseen siirtymisen jälkeen...

Anonyymi kirjoitti...

Mulla katosivat kaikki ongelmat kun siirryin käyttämän Blogger betaa. Kuvat hyppäävät sivuille hetkessä ja kaikki toimii kuin unelma, ainakin nopeuden puolesta. Ja tekstiäkään ei ole enää kadottanut.

Petra kirjoitti...

Hih!
Kun halusin naulakostamme "vanhan" näköisen, M ehdotti että hakkaa ketjuilla ja vasaralla. Niin Aku Ankkakin kuulemma tekee taviskalusteista "antiikkia" sillain.
Mä vaan nauroin sille, mutta toihan on hyvännäköistä! Pitäs varmaan kokeilla itsekin... :)

Katri kirjoitti...

Onpa hauska tuo "kärsinyt pöytä". Oletko käsitellyt pinnan jollain, kun se näyttää tummemmalta?

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.