4.10.06

Ensimmäiset sukkakuusukat

Tässä minun ekat socktoberfest sukat. Ne ovat sopivat meidän kolmeveelle, sopivat varmasti koko talvenkin. Malli on Kristelin Ullaan kirjoittamasta kärjestä aloitettavien sukkien ohjeesta. Kiitos Kristel tosi hyvästä ohjeesta, kärjestä aloittaminen oli helpompaa kuin uskoinkaan.

Sukat: Kärjestä aloitettavat sukat, Kristel (Ullaneule)
Lanka: Opal Magic, 32 g
Puikot: 2,5 mm bambut
Koko: Noin 28, sopivat kolmevuotiaalle, hiukan kasvunvaraa talvea ajatellen.
Muita tietoja: 11 s/puikko, kärjen lisäykset joka kerroksella kunnes silmukoita 7, sen jälkeen joka toisella krs. Kantapäässä 22 s ja 22 krs. Kantakavennukset aloitettu kun puikolla jäljellä 9 silmukkaa (puikolle jäi 8 silmukkaa kantapään jälkeen). Kantalapun sivuille poimittu 12 s. Raidat tasattu.

Omat kommentit: Hyvä ohje. Olen tyytyväinen sukkiin. En tiedä kestänkö enää Opalin raitalankoja (sekä tätä että aikaisempaa punasävyistä on jäljellä jonkin verran ja ajatuskin niiden neulomisesta tökkii aika pahasti). Omaan käsialanmuutokseen olen myös suht tyytyväinen; sukkien käsiala on suht tasaista vaikka keskityin kokoajan neulomaan tiukempaa kuin minulle on luontaista. Yritän pitää tämän taidon väkisin niin kauan että se muuttuu minulle luontaisemmaksi. Tiukoilla silmukoilla on helpompi tehdä siistiä käsialaa kuin puikoilla roikkuvilla jättilenksuilla.

12 kommenttia:

Maud kirjoitti...

Kivan näköiset sukat! Mitä mieltä on pikkumies itse niistä?

Sia kirjoitti...

Kiitos Maud, pikkumies sanoi; "Äiti, minä pidän näitä koko päivän!". Minä vain nyökkäsin tyytyväisenä monalisamainen hymy naamalla =D

Tuula kirjoitti...

Minulla alkoi jossain vaiheessa tökkiä tosi pahasti nuo itseraidoittuvat langat. Nyt en ole voinut edes koskea niihin. Jonkun verran noita on varastoissa, pitäisi ehkä tehdä pois.

Satu U kirjoitti...

Ihanat sukat!!!

Satu U kirjoitti...

Onneksi olkoon!!! Laitahan minulle osoitteesi tulemaan sähköpostilla:
satu.u@suomi24.fi

Tulet lähiaikoina saamaan pienen paketin....

Sia kirjoitti...

Ihanaa Satu U, olen aivan innoissani! Laitoin sulle just postia...

Hestia kirjoitti...

Hih, meidän kuusivuotiaan koko on 28..

Meri kirjoitti...

Oikein nätit ! (Vai saako poikien sukista sanoa niin :-D)
Oletko ajatellut värjätä pätkiksiä, jos tuntuu, että värit tökkii ?

Sia kirjoitti...

heh, meillä taitaa olla hiukan reipaskokoinen poikuus, suurinosa kengistä on tosiaan 28 kokoisia joskin jonkun valmistajan kengät ovat pienempiä.

Meri, loistoidea!! Jos ei vaaleammalla sävyllä värjäämällä langoista tule yhtään mieluisampia, niin sitten vedän langat niin pikimustiksi, ettei niistä näe mitään värivaihtoja... :) Tuollaisena niitä tuskin kuitenkaan koskaan (voiko sanoa ei koskaan) tulen käyttämään.

Kanerva kirjoitti...

Tosi kivan näköiset sukat :) Kyllä pienen miehen kelpaa.

Meillä on myös isojalkaisia lapsia. 5-vuotiaan jalka on 31 ja puolitoista vuotiaan 24.

Kati E kirjoitti...

Nätit sukat on. :D

Mä olen varmaan jotenkin kireä, kun mulla aina silmukat on kireitä. Siksi joudun ottamaan ihan megaisot puikot esim sun ja Kristelin juttuihin verrattuna (jos siis sama lanka).

vattumato kirjoitti...

Kivat sukat! Tuo langan väri on aivan ihana! Ihan mun värit;o)