23.7.06

Pelastusköysi

Huoh. Tulipa moka. Pakko purkaa. "Haasteellinen" pitsikuvio ja "hankalien" silmukoiden kerääminen puikolle kuitenkin hiukan hirvittää... pääsenkö vähemmällä rutinalla jos puran koko työn pois vai yritänkö vain elää virheen kanssa??

Ei hätää, hankalatkin silmukat saa helposti puikolle kun kerää ne jo ennen purkamista pelastusköyden varaan. Virheellinen kohta puretaan aina pelastusköyteen asti ja sitten vain jatketaan niin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Seuraava kuvasarja varmastikin selventää tilanteen (virhe on ylimmän kuvan puikkojen välissä vasemmassa reunassa, ei ehkä helposti havaittavissa mutta pois se on kuitenkin purettava):
Kuvassa on Trelliksen alku, joka tuon purkamisen jälkeen jatkoi neuloutumistaan hetken mutta makaa nyt hyvin haavoittuneena käsityökorini pohjalla; puikko on riistetty siltä irti ilman että silmukoita olisi mitenkään suojattu tai yritetty pelastaa. Luultavasti joudun lopettamaan sen ja vapauttamaan sen kärsimyksistään ja palauttamaan koko langan (Drops Alpaca) takaisin kerälle. Tämä oli ensimmäinen versioni vaihtohuiviksi, mutta vaihdoin huomioni pian aivan toiseen projektiin. Suurimpana vikana tässä on se, että ohjeen silmukkamäärällä huivi oli hiukan liian leveä (lanka ei ehkä riittäisi), mutta yhtä mallikertaa kapeampana hiukan liian kapea. Kesken jäi tämä Trellis.

Vaalean violetista /vaaleanpunaisesta Topp Mohairista aloitin Kevät-huivin kaltaista huivia. On ihan hauska neuloa vaihteeksi 8 mm:n puikoilla... valmista tulee kivan nopeasti.

Edellisessä postauksessa unohtui yksi pikku maininta... kuvien taustat eivät ole vahingossa valkoisia vaan taustana toimii upouusi luonnonvalkoinen Interlocktrikoo, jota ostin ompeluseuran kautta 22 metriä odottamaan ompelukärpiäisen puraisua. Oonko jo nyt kaikkien muidenkin mielestä ihan kaheli??

5 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Ja jos puikko on hankala pujottaa neuleeseen, niin voi käyttää lankaa ja neulaa, ajaa saman asian! Tsemppiä!

Anonyymi kirjoitti...

Vaihtohuiviehdokas näytti varsin kauniilta, harmi jos se joudutaan lopettamaan ;-)

Kahelius on suhteellista, eihän kangasta / lankaa voi koskaan olla liikaa... Ja nehän ostetaan kaikki vain tarpeeseen, eikö? :-)

Arteeni kirjoitti...

TiinaV, hyvä huomio!!

Älä huoli Mermaid, saat ensi viikon aikana varsin onnistuneen huivikkeen, joka ei missään nimessä ole purku-uhan alla. No, itseasiassa täydellisyyttä tavoitellessa purin huivia pariinkin kertaan ja seuraavaa huivia ajatellen tiedän jo pari pientä muutoskohtaa, mutta itse olen vaihtohuiviin vallan tyytyväinen. Toivottavasti et ole allerginen hajuille... ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Tyylikäs kuvasarja! Minusta ovat jo 6 mm aika paksut ja kömpelöt puikot, olen aivan ilmiselvästi neulonnut liikaa ohuilla puikoilla...
Aika moni neuloja näyttää viime aikoina saaneet ompelukärpäsen pureman, jos blogeista voi johtipäätöksiä vetää.

Anonyymi kirjoitti...

Pelastusköydestä käytetään myös sellaista nimitystä kuin Elämänlanka, jos oikein muistan. Ja voidaan siis pujotella (erivärinen) lanka neulan avulla siihen purkukohtaan. Itse käytän kyllä mieluummin tuota puikkoversiota tai sitten sitä hampaat_irvessä_kyynärpäitämyöten_keränsotkuissa :) -versiota. Sillä ei tosin ole pelastusköysein eikä elämänlankojen kanssa mitään tekemistä :).

Ihania huiveja!