21.7.06

"Hermanni"

Sukuun on syntynyt eilen uusi vauva, se on tämän värinen:

Miehestäni tuli eno ja minä pääsen itse kilkuttelemaan jotain pientä sinistä tälle pikkuiselle ihmeelle. Mitäköhän sitä tekis? Syksyä vasten ajattelin ainakin tehdä myssyn, tumput ja sukat... mutta katsotaan mitä noista sitten loppupeleissä tulee. Olishan noita tarpeeksi vaikka pienen vauvan neuletakkia varten.


Lomaterveiset osa 2.

Lanka tulee langan luo!?! Tätini tuli siihen tulokseen ettei hän neulo enää koskaan mitään näistä langoista ja päätti lahjoittaa ne minulle. Ylemmän kuvan langat ovat Novitan vauvalankoja, niistä osa on merinovilla -ajalta ja osa villa -ajalta. Vyötteitä oli vain kaksi tallella, joten hiukan arvailuksi menee että mikä oli mitäkin ;-), mutta eiköhän näistä jotain pientä ja suloista synny. Alemmassa on Novitan Palmaa. Sitä olisi reilunkin vauvapeiton verran (vaatteisiin en palmaa oikein osaa käyttää sen "litistyvyyden" vuoksi). Mihin muuhun olette käyttäneet Palmaa?Huivivaihdon huivi on levittäytynyt meidän sänkymme päälle pingoitukseen. Toivottavasti tällä kertaa ei jää nuppineuloja kummittelemaan sopimattomiin paikkoihin. Olen nimittäin yrittänyt aina pitää tosi tarkan huolen nuppineuloista, mutta jotenkin kummassa viime pingoituksen jälkeen yksi oli livahtanut lakanoiden väliin. Kamalaa. Onneksi huomasin sen ennen nukkumaanmenoa eikä ainakaan vielä ole ilmaantunut niitä lisää. Joskus nuorempana muistan ommelleeni jotain käsin ja tapanani oli aina tökkästä parsinneula viereeni johonkin pehmeään materiaaliin, esim. tuolin käsinojaan, patjaan tai mihin vaan mikä oli heti vieressä ja mistä oli helppo ottaa neula jälleen käyttöön... kerran sitten löysin järjettömän suuren parsinneulan varatyynystä joka oli silloisen poikaystäväni käytössä. Onneksi hän ei saanut kymmensenttistä neulaa silmäänsä tai mihinkään muuallekaan. En edes enää muista että tohdinko kertoa hänelle neulamokastani... ;-)

Niin ja... tais tulla täytettyä ilmoittautumislomake tällaiseenkin ;-) Hauskaa!!

4 kommenttia:

Jatta kirjoitti...

Onpas kivan näköisiä vauvalankoja, värit varsinkin miellyttää silmää :) Palmaa mulla itselläkin on varastossa neljä kerää ja pää tyhjä mitä siitä vois tehdä.. Se on jotenkin hankalaa lankaa :/

Parsinneulasta tyynyssä: mulla oli tapana tökätä neulat mattoon pienempänä kun ompelin kaiken aina lattialla istuen. Arvattaen astuin neulaan ja se muuten sattui aika perkeleesti. Tongeilla se sitten saatiin kantapäästä ulos loppuviimein, siihen loppui mun huoleton neulojenjättely. Hrr, vieläkin puistattaa..

Sari V kirjoitti...

Vinkkinä vauvanpeiton tekemiseen suosittelen Samoksen yhdistämistä Palmaan. Palma venyy ja on itsestään jotenkin löysää, mutta Samos ryhdistää peittoa selvästi. Tein itse pienen peiton nelöistä. Puolet Palmasta ja puolet raidallisina Samoksesta ja Palmasta. Virkkasin yhteen Samoksella josta tein myös reunat. Tuli ihan kiva ja tyttö tykkää.

Vaatteita olen tehnyt vain yhden lapsen paidan lahjaksi. Lahjan saaja kuljetti paitaa unirättinään joka paikkaan kun pinta oli niin pehmeätä. Tein sitten langanlopuista unirätin, niin paita pääsi käyttöön ;-)

Arteeni kirjoitti...

Jatta: Täytyykin lisätä tonget ompelulaukun varusteisiin.

Sari V: Kiitos vinkistä, eipä tullut itselläni mieleenkään lisätä mitään Palman joukkoon. Edllisen palmapeiton ompelinkin sitten kiinni fleecepeittoon (koristeeksi) kun se neulottu palma oli niin venyvää ja joustavaa lirua, joka litistyi ihan littanaksi lättänäksi. Eiköhän tuollakeinoin noista palmoista tule vielä ihan hyvä peitto ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Minä olen tehnyt Palmasta ja Nallesta kaksinkerroin, siis yksi Palma ja yksi Nalle, itselleni neuletakin. Liian lämmin ja hiostava se on on sisäkäytössä, mutta viileiden päivien ulkoneuleena hyvä.
Mummi on virkannut Palmasta verkkoponchoja. Meidän neiti 5 v tykkää kovasti.