12.4.06

Trellis kasvaa

Trellis-toukka sen kun vain kasvaa, vaikka paljoa en ole puikoilla joutanut aikaani viettämään. Eilinen meni lasten kanssa autoillessa ja mummuloidessa ja tänään olen yrittänyt saada tätä kotoa pääsiäiskuntoon. On sen pituus kuitenkin hiukan venähtänyt ;-).

Kuvan ylänurkassa sekä alemmassa kuvassa on "muna", siis ihan itse vääntämäni sisältä juokseva lankakerä. Näin ohuen langan kanssa yksi kerä kestää aina ikuisuuden ja kun se pyörii milloin käsilaukun pohjalla milloin sohvan nurkassa, joutuu kerän pinta aika kovalle rasitukselle. Siksi olen yleensä sujauttanut kerän muovipussiin, jonka suuaukon suljen löysästi kuminauhalla: Lanka pääsee juoksemaan vapaasti, kerä ei purkaannu tai nyhjäänny pinnasta. Toimii! Suositelen!


Kiitos myös tuhannesti Tanjalle Alpaca - Kotiväki vaihdosta. Nämä punasävyiset alpacat muuttivat tänään meille ja melkein puoli kiloa Kotiväkeä siirtyi Tanjan hoiviin. Taidan heti aloitella Siljalle uutta pipoa edellisen tilalle. Voisin hiukan skarpata tuota pipoa tehdessä... josko vaikka saisin siitä raapustettua jonkin ohjeen ;-)

2 kommenttia:

laurakoo kirjoitti...

Uuh, Trellis näyttää aina vaan paremmalle ja Alpacat herkullisille :)

Huomasin Fleece Artist -kommenttitoiveesi vasta äskettäin. En osaa oikein sanoa, kun oon vasta kerinyt vyyhdin ja silitellyt sitä.. mut kysäise neuletiheyden Kirsiltä, sillä on ainakin sukat siitä :)

Sia kirjoitti...

Kiitos Laura vinkistä, löysin jo sen verran infoa niistä Fleece Artistin langoista, etteivät ne ole sitä mitä haen... etsin lankaa piiiiitkiiilllä värin vaihdoilla sillä haluan sitä pitsihuiviin (eli ohuttakin pitäisi olla...). Nopeat ja "sutjakat" värivaihdot kadottaa pitsin vaikkakin ne on tasaisilla pinnoilla tosi kivan näköisiä... eli en taida sitä lankaa tilailla Kanadasta asti (ja varsinkin kun sitäkin saapi suomestakin)