18.4.06

Etsintäkuulutus

Nyt olis hakusessa lanka, jossa olisi piiitkät ja sulavat värivaihdot. Ei siis mitään Novitan jättiraitaa, vaan jotain sulavampaa eli ikäänkuin liukuvärjättyä. Ja ne värivaihdot pitäis olla nimenomaan pitkiä, jotta tulee leveitä raitoja ja jotta siitä langasta vois tehdä pitsihuivin. Liian terhakkaat värivaihdot kadottaa pitsikuvion ja lopputuloksesta tulee minun makuun liian sähellystä.

En ole vielä hakemaani löytänyt varsinkin kun niin harvoista langoista on esitelty myös neulontajälkeä. Monia ihania lankoja kyllä myydään niin herkullisen näköisinä vyyhteinä että niitä voisi ostaa ihan koristeeksi... mutta jos vyyhdin yksi reuna on punainen, toinen reuna sininen ja välissä suikaleet violettia, niin sehän tarkoittaa että kukin väri on vain korkeintaan muutaman kymmenen sentin mittainen ja neulottuna siitä tulee vain lyhyt pätkä... esim. Novitan Hippystä tulee niin kovin värikästä sähellystä ettei siitä viitsi mitään muuta neuloa kuin tasaista...

Nyt vetoan teihin ihanaiset lukijat, kertokaa kaikki vihjeenne ja vinkkinne että mistä minun kannattaisi tuollaista lankaa lähteä metsästämään. Niin vielä, langan ohuus on plussaa (plop, plop, ploploplop) ja kuitujen luonnollisuus valttia!

Haaveilen siis sellaisesta esim. kirin tai mysteryshawl 1 tyylisestä huivista, joka aloitetaan periaatteessa niskasta eli pitkän sivun keskeltä. Silloin pitkistä värivaihdoista tulee kivat v-raidat huiviin. Lyhyimmillään yksi värivaihto saisi olla muutaman rivin mittainen, mutta ei haittaa vaikka lanka vaihtaisi väriä vain muutaman kerran koko huivin aikana...

Nyt sitten paina tuota kommentointi nappulaa ja jätä mulle vinkkisi! Kiitos ja kumarrus!

10 kommenttia:

Cairbre kirjoitti...

Virolaisissa villalangoissa on just pitkät liu'ut, ehkä jopa liiankin pitkät. Itse just neulon pitsihuivia sellaisesta. Saatavuutta Suomessa en osaa sanoa.

Lape kirjoitti...

virolaista villaa saa www.pikkupunatulkku.fi villalankojen värivalikoima viimeksi tutkittuna taisi olla jo kesäajassa? Ja lanka on aika karkeeta ilman pesua, pesussa pehmenee ja jopa huopuu hieman??? Pirtin kehräämöllä on kans kauniita liukuvärjättyjä lankoja monessa paksuudessa.

Muihin en itse ole törmännyt, eli tässä suomalaiset vaihtoehdot?

Susanna kirjoitti...

Mullakin tuli tuo virolainen villalanka mieleen. Ainakin Marjut on tehnyt siitä tuollaisia kolmiohuiveja, ellei peräti Mysterynkin, en muista.

AnneM kirjoitti...

mulla on MS1 tehty virolaisesta villalangasta täällä:
http://muro.vuodatus.net/blog/26310

AnneM kirjoitti...

http://www.katajala.net/marjut/neuleet/blog/archives/2005/08/mystery_shawlin.shtml tuossa vielä linkki miltä puna-lila näyttää, marjut teki samaisesta virolaisesta villasta huivin. Lisäksi elämää kaikki (?) blogissa tuulalla on huiveja tehtynä muistaakseni musta-harmaa-valkoisesta langasta. tuota puna-lilaa mulla olis täällä kotona, jos kiinnostuit etkä saa sitä muualta. Saat ihan samaan hintaan kuin olen maksanutkin, menen ensi kuussa lankaostoksille kuitenkin ja saan sitä lisää..

PirkkoK kirjoitti...

http://www.kolumbus.fi/pirtin.kehraamo/index.html

Katso tuolta tuotteet ja sitten meleeratut

Stricker kirjoitti...

Olen mukana yhdellä täkäläisellä huivilistalla ja siellä on viime aikoina näkynyt tosi paljon tämän puljun lankoja ja juuri erityisesti tätä linkissä olevaa: http://handpaintedyarn.com/worstedpage.php
Toinen suosittu on Kauni-lanka ja siihen löytyy linkki täältä, tosin en tiedä, mistä sitä saa Suomessa parhaiten: http://kauni.com/
Myös Karen Noe-lankoja käyttävät täkäläiset kovasti, mutta ne ovat aika kalliita.

Cairbre kirjoitti...

Se Kauni lanka taitaa olla myös virolaista villalankaa, siitä on ollut puhetta tuolla vironkielisessä käsityöfoorumissa.

päivi kirjoitti...

Mites tuo Mohair Lux josta mä tein äidille huivin? Siinä on kivat värinvaihdot, jotka tosin eivät näy hyvin kaikista kulmista katsottuina.
Harmi että Markus on jättänyt päiväunet pois. Meidän Jonna lakkasi nukkumasta päiväunia 1,5v ikäisenä. Tosin nukkui sitten kellon ympäri 20.00-08.00. Joskus jopa 09.00 saakka. Vielä nykyisinkin Jonna on oikea pitkien yöunien mestari. 14 tunnin unet ei tee edes tiukkaa, liekö sitten äitiinsä tullut. ;)

Sia kirjoitti...

Kiitos vinkeistä kaikille. Pikkupunatulkusta en löytänyt kuin tasaisen värisiä lankoja (tai sitten en osannut katsoa), pirtin kehräämöltä olen ne muutamat meleeratut bongannut joskus mutta eivät silti ole vielä innoittaneet tilaamiseen asti. handpaintetyanrin lankojen värivaihdot näyttivät mielestäni tosi lyhyiltä, sellaisilta perinteisiltä pätkävärjätyiltä, Kaunin värivaihdot lienevät hiukan pidempiä, tähän voisin tutustua enemänkin... Viron keikka ja Anne M:n tarjous virolaisista villoista taisi jäädä päälimmäiseksi mieleen ;-)

Mohair Lux ei oikein innostanut minua yhden kokeilun perusteella. Siinä värivaihdot sentään ovat jo hiukan pidempiä, mutta lankana se on aika karkea ja paksu. Yhden huivin olen siitä tehnyt ja sen perusteella en ole langasta enempää innostunut. Sitä muuten oli Ylivieskassa Kärkkäisellä tarjouksessa, yks tai kaks väriä oli jäljellä ja hinta oli ainakin yhden pikku lankakaupan tarjontaan nähden tosi halpa kun se oli vain alle 4€/kerä. Sinne jäivät silti odottelemaan innokkaampia ostajia.