25.7.09

Jämäkynttilät

Pari kertaa on käynyt mielessä, että pitäisköhän päivitellä blogia välillä, mutta hyvin olen siitä tähän asti välttynyt. Nyt olisi kuitenkin hetki aikaa, joten lisäilen tänne noita viime kevään tekeleitä. Jos sitä vaikka sen jälkeen innostuisi taas pitämään blogin ajan tasalla.

Kynttiläkauden päätteeksi - polttelen kyllä kynttilöitä kesälläkin, mutta sen suurimman sesongin päätteeksi - sulattelin kaikki kynttilänjämät vesihauteessa ja lirautin ne sydänlangan kanssa Sia:n tyhjiksi poltettuihin kynttilälaseihin. Väristä tuli aivan upea, vaikka suurin osa kynttilöistä oli valkoisia, niin muutama viininpunainen antiikkikynttilä ja yksi vihreä kilokynttilän jämä sai koko massan punertavan ruskeaksi. Nam.


Vesihauteeseen karkasi hiukan steariinia, joten kokeilin siinä pikkasen kynttilän valamista kastamalla. Pikkuinen pikkusormenvahvuinen kynttilä tuli aikaiseksi, mutta se on jotakuinkin käyttökelvoton, sillä se rätisee ja paukkuu ja sylkee steariinia pöydälle 15 cm säteellä. Mut ompahan kokeiltu. Ja ompahan kaapissa taas tilaa kerätä uusia kynttilänjämiä.

Ei kommentteja: