29.2.08

Ninna lapaset

En ole vielä ihan toipunut eilisestä järkytyksestä, enkä siis ole vielä tohtinut käydä huivin reiän kimppuunkaan. Kerään vielä sammiollisen rohkeutta...

Eilen sain viimeisteltyä viimeiset hamsterikuukauden työt, eipä noita tuon huivin jälkeen (ei kuulunut hamsteritöihin) ehtinytkään syntyä kuin myssyt ja lapaset molemmille muksuille. Kyseessä on Ninna-baskerin teemoilla lapaset, joissa ruusukuviot on kirjailtu jollain tekniikalla jonka mummuni minulle opetti ja jonka nimeä en tiedä (solmukirjonta? ...ei...). Monille varmasti kuitenkin aivan tuttu tapa tehdä erityisesti kukkasia.

Olisi ehkä kannattanut harjoitella hiukan enemmän, sillä noissa lapasissa näkee ruusuja vain hyvällä mielikuvituksella. Ompahan kuitenkin värit tismalleen samat kuin baskerissakin.

Ninna-lapaset
Lanka: Wollfactory Magic,
puikot: 2,25 knitpicks harmony
Malli: oma

Olen tänään ollut tuon pienen saksiintutustujan kanssa päivän kotona ja sain tuunattua jo aikaa sitten kirpparilta ostamani mekon. Käyn tosi harvoin kirppiksellä, se ei ole oikein ollut minun juttuni, mutta joskus on tullut vastaan jotain mitä en ole voinut sivuuttaa. Kuten tuokin Bakiton mekko pikkuneidille. Hintaa sillä oli kiskurimaisesti kokonainen euro, joka mielestäni oikeasti paha hinta mekon kuntoon nähden. Jos suurennatte tuon alla vasemmalla olevan kuvan, nauha on täysin hampsuuntunut ja vee-aukon pohja on puhki kulunut. Mutta ei se hinta silti liian paha ollut ettenkö olisi sitä kotiini pelastanut kun se kuitenkin näytti olevan muuten hyvässä kunnossa ja näin sen kirpparilla mahdollisuutena ja muutenkin se edusti juuri .


Lopputulos ei ole ihan sitä minkä kirppiksellä visioin, sillä en sattunut löytämään sopivaa vaaleanpunaista nauhaa tuohon kauluksen reunaan. Päädyin sitten tuollaiseen tummempaan ja lopputulos aivan toimiva ja harmoninen. En loppupeleissä enää ymmärtänyt miten olisin tuon ommellut siististi koneella, joten ompeli käsin. Neiti tykkäs ja jatkuipahan yhden mekon ikä vielä ainakin yhden lapsen käyttöiän verran.

8 kommenttia:

Henna kirjoitti...

Onpas todella nätit lapaset! Ja heti hoksas, että samaa settiä, kuin lakki.

Hienosti olet uudistanut mekon.

Osanotot myös huivin kohtalosta :(

WeirdRockStar kirjoitti...

Kauniit lapaset!

Mitä, oi mitä sä aiot tehdä huivin suhteen..?

(Jos se yhtään lohduttaa niin kahteen ikävuoteen mahtui meillä tulipalo ja nojatuolin kaataminen lapsen itsensä päälle (( niin taitava se on!)) ja aivotärähdys ja taivas tietää, kuinka paljon muuta. Pesuaineiden maistelemisesta en edes ala kertomaan.)

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten suloiset lapaset! Minäkin täällä jännityksellä odotan että mitä aiot huivin kanssa tehdä.

Kristel kirjoitti...

Minulla on tuota Magicia sinisenä puikoilla, ja se vaikuttaa tosiaan ihan yksiväriseltä, ainakaan en ole törmännyt niin isoihin sävyeroihin että olisi omaan silmään tökännyt. Ehkä sinun keräsi oli maanantaikappale?

Arteeni kirjoitti...

Kiitos kaikille. Ei tuolla huivilla suurtakaan merkitystä ole, jos puhutaan kodin palamisesta (edes osittain). Eikä syytäkään voi edes laittaa kaksvuotiaan niskoille, vaan holtittoman äipän, joka jätti sakset pienen ulottuville (ja vielä huivin viereen) ;-) Taidan toipua järkytyksestä, mutten ole silti malttanut käydä vielä korjaustyöhön käsiksi. Hiukan hirvittää, että onnistunko.

Kristel, taitaapi se olla maanantaiversio, viestittelen hiukan sinne wollfactorylle...

tuijam kirjoitti...

Kauniit lapaset, en ole aikaisemmin nähnyt vastavaa kavennusta terässä. Siis ensin nauhakavennusta ja sitten kerralla kaikki loput? Todella kauniit lapaset.

Juuri tuollaista korjailua saa harrastaa tyttöjen kanssa; tai siis niiden vaatteiden. Puuvillaisten mekkojen kaula-aukot, jolleivat ole pyöreät, repeävät yllättävän helposti. Eikä niiden korjaaminen ole aina ihan iisibiisiä. Toinen paha on sakset lapsen kädessä - kuten taidat tietääkin - niillä kun askarrellaan lattialla istuen, lipsahtaa helposti kärjet housuut tai mekkoon. Auts, pykämäinen reikä ja kohta sattaa olla sellainen että on jo haastetta saada siihen minkäänlainen järkevä korjaus = paikka, aplikaatio tms.

Arteeni kirjoitti...

Kiitos Tuijam, kävinkin jo vastailemassa blogiisi, mutta kertaampa vielä tännekin... kyseessä on siis kärjestä aloitetut lapaset, jolloin tuo tasainen pätkä tulee silmukoiden luomisesta ja "nauhakavennusta" muistuttava pätkä silmukoiden lisäämisestä. Kiilaa varten olen luonut väliaikaiset silmukat virkattuun jämälankaan, muut osat on neulottu normaalisti, ja päättelyhän tietenkin sijoittuu resorin reunaan. :)

Limeadine kirjoitti...

Tosi hempeät ja nätit lapaset!