15.5.06

Lankakysymys

Idea edistyy - tosin hirmuisen hitaasti kun eilinen äitienpäivä meni retkeillessä Nuuksiossa ja piipahtaessa Linnanmäellä. Ihania muuten nuo lasten kommentit kun esikoiseni (kesällä 3v) kysyi matkalla että "Mennäänkö me nyt sinne Mäen Lintaan?" Tarkoitti siis Linnanmäkeä mutta oli kuullut hiukan väärin ja vielä unohtanut että oliko se Linnanmäki vai mäenlinna.

Mutta asiaan... edellisessä viestissäni heittämäni pikku pähkinä on siis kasvanut yllä olevan kuvan mukaiseksi. Ainoa veikkaus tuli Meriltä, eikä kuvassa siis ollut tossun kanta vaikka hyvin olisi voinut ollakin. Nyt ei varmaankaan ole enää niin vaikea hahmottaa, että mikä on kyseessä. Yläreunassa on Novitan seiskaveikkaa ja "runko-osa" on Pirtin kehräämön kakssäikestä meleerattua villalankaa. Nyt minulla on tuosta kysymys: Onko ihan pahapaha juttu yhdistää kahta ihan erilaista villalankaa keskenään ja vielä jopa niin, ettei tuosta meleeratusta löydy tuota seiskaveikan sävyä kuin hyvin vähän (ei edes erotu kuvassa). Kuvan meleerattu osuus on vielä ihan alussa ja siihen vaihtuu seuraavaksi oranssin ja keltaisen sävyt, sävyt ovat siis samat kuin viimeksi laittamassani huovutetussa laukussa. Tällä projektilla ei sinällään ole kiirus, pääasia oli että sain yhden öisen pohdinnanaiheen pois mielestäni, sain testattua ideani ja saan taas nukkua rauhassa. Muutenkin tämä on hyvin syksyinen tekele, joten voisin kyllä tarvittaessa aloittaa alustakin jos vain saisin jotenkin hommattua tuon seiskaveikan tilalle pirtin kehräämön omaa lankaa (heillä on sävykartalla ainoastaan yksi väri, joka ehkä voisi tulla kyseeseen). Suoraan heiltä en sitä kyllä tahtoisi tilata, sillä postimaksun ja postiennakkomaksun kera langalle tulee aika paha hinta (Niinkö? Entäs sitten nuo aikaisemmat tilaukseni??). Mutta takaisin kysymykseen: Puranko vai jatkanko?

Aikaisemmin pohdin muuten myös sitä sekasävyistä pirtin kehräämön lankaa ja sain heiltä vastauksen että he voivat vaihtaa sen kyllä uuteenkin jos haluan. Ja minähän haluan, sillä en halua ottaa riskiä että täysin poikkeava lanka pilaisi koko työn.

My project that I started in my last message have got little bigger now. Probably it is now easier to figure out what I'm knitting, isn't it? It is not a slipper bottom like Meri suggested. The upper side is knitted of Novita 7 veljestä -yarn and the base part is from Pirtin Kehräämö yarn. I have been wondering if it is a huge shame to do a project from two totally different yarn that are not even the same color (or there is just a little same shades in the yarns but it can't be seen in the picture). There is only one color in Pirtin kehräämö color chart that might be suitable for this but the problem is on getting that yarn while postage and other costs makes one skein of that yarn too expensive (or does it really while considering my last postings?). The most important part is that now I have tried my idea and I have succeeded with it and now I can sleep trough the nights without wondering too much. But should I rip it or just continue?

5 kommenttia:

juuli kirjoitti...

Kiva idea mun mielestäni! Se yläosa on niin selkeästi erilaista, ettei häiritse ollenkaan niin kauan kun värit sopii keskenänsä. (Sitäjhän ei kuvasta oikein näe.) Voithan tehdä vielä hapsut tai jonkinlaisen reunuksen siitä seiskaveikasta.

Bianca kirjoitti...

The effect of the different yarn looks nice. I would suggest to finish the project,and if it is not to your wishes you can always "frog it" (I recently learned that ripping knitting out in American is called frogging)

Kati E kirjoitti...

Mä en osaa auttaa enkä osaa arvata. Mutta odotan mielenkiinnolla, että mitä tuosta tulee. :D

Anonyymi kirjoitti...

nyt katsomaan onko joku míeleinen väri löytynyt reissusta ;) Siis mun blogissa kuva.

eusu kirjoitti...

Jatka jatka, anti mennä vaan. Vaikka en kyllä tiedä mikä siitä tulee. Aiemmin postaamasi huopalaukku on IHANA. Samoin kesä tumppusi:))