7.5.06

Kuvia

Nyt sain takin viimeisteltyä kokonaan valmiiksi. Sen jujuna on siis irroitettava etupaneeli, jolla takkiin saa tarpeeksi tilaa kahta varten. Silja matkaa kyydissäni kantoliinassa eikä tarpeeksi lämpimästä pukeutumisesta tarvitse sen kummemmin huolehtia kun sovimme molemmat samojen päälyvaatteiden sisään. Kantotakin käyttöikä ei vain ole kovin pitkä, takkia voi kyllä käyttää vaikka kuinka ja kauan ilman tuota irroitettavaa etupaneelia.


Finally I finished my jacket completely. With removable front panel there is room for two and without the front panel it is very useable jacket for any ocassion. Silja baby is traveling with me in special baby carrier.

Käsityökeskuksesta ostamastani hahtuvasta alkoi muodostua laukku. Mietin ensin pitkään, että kokeilisinko tehdä pitsihuivin tosi isoilla puikoilla ja sitten huovuttaa se pesukoneessa lakanan sisään rullattuna, mutta päädyin sitten kuitenkin laukun tekoon. Mallia ei ole, on ainoastaan jonkinlainen idea päässä. Silmukoita on 115 ja neulon hahtuvaa yksinkertaisena. Laukusta on tällä hetkellä tulossa v a l t a v a ! Toivottavasti yksikertainen hahtuva kestää pesukoneessa niin kauan että se huopuu hiukan tiiviimmäksi, neulos nimittäin on tosi haurasta! Nuo liukuvat värivaihdot ovat aivan herkullisen ihania!

I started a bag from the unspunned yarn. There is 115 stithes and it is huge at the moment. I'll felt it in the washing machine. I also planned a lace shawl with really big needles and felted in the washing masine but then I decided to make a bag. I love these sliding changes of the color!

6 kommenttia:

Raisa kirjoitti...

Tuo hahtuva on kyllä kauniin väristä! Ja takki, paitsi kätevä, niin "pelkkänä" takkina tosi hyvin istuva!

Martsuli kirjoitti...

Hieno takki! Kivan näköistä hahtuvaa myös.

Anonyymi kirjoitti...

Oletpa kyllä onnistunut todella hyvin ton kantotakin kanssa! Myytävänä olevat ei tosiaankaan ole (minun mielestä) sieviä pelkkänä takkina, mutta tämä sinun on. Onnittelut! :)

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hieno tuo kantotakki! Oliko sulla jotkut valmiit kaavat siihen? Haluaisin myös tuollaisen.

Tiina kirjoitti...

Tosi hieno kantotakki ja onhan se käyttökelpoinen kapistus koko vuoden olettaen vaan että sinne saa tarpeeksi vaatetta alle talvellakin.

Minkä koon puikoilla neuloit hahtuvakassin? Olen ajatellut neulovani huivin yksinkertaisesta hahtuvasta, mutta en tiedä kestäisikö se käyttöä ollenkaan ilman huovutusta.

Arteeni kirjoitti...

Kiitos kaikille =)

Kaavat takkiin kopsin jo olemassaolevasta ja itselleni istuvasta takista, etupaneelin suunnittelin itse (siksi se onkin hiukan turhan reilu). Ehkäpä teen vielä toisen hiukan pienemmän etupaneelin ;-)

Hahtuva on neulottu 8 mm:n puikoilla ja tuo ei kyllä millään keinoin kestä seinävaatetta kummemmassa käytössä ilman huovutusta.