13.4.08

Fairytail cardigan

Sävelsin Siljalle neuletakin pehmeästä merinovillasta. Minusta on tullut hajamielinen, enkä enää muista langan tai neuleen tärkeimpiä tietoja. Ostin langan viime syksynä muistaakseni Menitasta ja olen luultavasti tikuttanut sen 3,5 mm puikoilla ihan oman pään mukaan, mutta muuta en kykene muistamaan. Kirjailut tein virkaten jälkikäteen ja nappien virkaa toimittaa toistaiseksi pienet "lankakerät". Ostin nimittäin kivat pinkit kristallinapit Wienistä, mutta arvelin määrän väärin ja napit eivät riittäneet. Nuo lankanötterönapit toimivat jotenkuten, mutta vaihdan tilalle oikeat kunhan ne vaan kävelevät jossain vastaan. Wienin tuliaisnapeille kyllä löytyy jotain käyttöä, ne ovat aika nätit.


Niin tosiaan, terveisiä Wienistä jonne poikkesin pari viikkoa sitten lapsuudenaikaisen parhaan ystäväni kanssa. Loma oli ihana ja kaupunki oli täynnänsä ihania nähtävyyksiä. Ja ajatelkaas, A-luokan reissu, neljä päivää ja kolme yötä täysin stressitöntä nautiskelua! Ah, se teki hyvää!


Wienissä kevät oli jo hyvällä mallilla ja sen viikonlopunkin aikana vihreys lisääntyi ihan silmissä. Päivällä oli lämmintä ja terassilla tarkeni ruokailla ilman takkia, illat olivat kylmiä, joten kevyt toppatakki ei ollut liikaa.
Lankakaupoissa ehdin poiketa vain yhdessä. HariafilferstraSSen varressa oli pieni, mutta sitäkin ystävällisempi lankakauppa, josta poimin mukaani vain vajaan kartiollisen ohutta puuvillan ja mikrokuidun seosta, sillä mitään kovin eksoottista ei ollut tarjolla.

Samaisen kadun varresta löytynyt kangaskauppa yllätti laajilla valikoimillaan. En ole vastaavia kangasmääriä nähnyt edes Eurokankaassa ja toivoisin pääseväni tuonne uudelleen kun alan sisustamaan lasten huoneita. Avukseni sain myyjän joka ei puhunut Englantia, itse en taas puhu tämän alan Saksaa kuin sen verran että numeroista (hinnat ja mitat) pääsimme yhteisymmärrykseen. Kangaskaupan eri osastoilta tehdy ostokset piti maksaa eri kassoille, ja sillä kassalla mihin minä päädyin, oli yrmeähkön oloinen mies laskuttamassa ostoksiani hyvin virallisen oloisena. Täältä mukaani lähti vain mustaa stretchkangasta housuja varten.

3 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Lasten neuleitaisi ihaillesi tulee aina mieleen ettei miksei oma tyttäreni ole enää napero, jolle voi pukea ihania prinsessajuttuja !! Aivan hurmaava neuletakki.
Keski-Euroopa ja kevät on yhistelmä, joka vetää magneetin lailla ! Teillä oli varmasti upea reissu. Olen kade !

Marika kirjoitti...

En näköjään osaa kirjoittaa enää saati oikolukea !! Siispä äskeisen kommentin eka lause uudestaan; Lasten neuleitasi katsoessa kaipaa että oma tytär olisi siinä naperoiässä, jossa äiti voi vielä pukea hänet prinsessajuttuihin !!

Arteeni kirjoitti...

Kiitos Marika! Reissu oli kyllä tosi hyvä ja tahtoisin lähteä vaikka heti uudestaankin johonkin päin Eurooppaa. Luin ihan sujuvasti tuon ekankin lauseen, ei mitään ongelmaa ;-)