2.11.06

Sukkakuun päätös


Sukkakuuni venyi hiukan pidemmäksi aivan kuin viimeisten sukkien varretkin. Sain eilen valmiiksi nro 44-45 sukat, jotka tein Maaritin lähettämästä palkintoseiskaveikasta. Sukat on neulottu pyöröpuikolla Ullan ohjeilla kärjestä aloitettuna ja tiimalasikantapäällä. Puikot ovat kokoa 3,5 mm ja silmukoita on yhteensä 48.

Olisin tehnyt molemmat sukat yhdellä kertaa, mutta silloin raidat olisivat tulleet toiseen sukkan päinvastoin tai olisin joutunut jakamaan kerän kahdeksi ennen aloittamista. En sitten viitsinyt nähdä vaivaa kumpaankaan, mutta koska en halunnut että raitalankaa jää tähteeksi, niin ekan sukan lopussa otin kuitenkin saman verran lankaa toiselle kerälle (laskin raitojen määrän perusteella) ja tein molemmista sukista juuri niin pitkät kuin lanka antoi myöden.

Nyt on sitten taas yhdet bambupuikot "kiillotettu" jatkokäyttöä varten. Nuo honkikonkilaiset bambut ovat uutena niin karheita, että minulla se vaikuttaa ihan selvästi sekä käsialaan että neulontamukavuuten. Ensimmäinen sukka tuli nytkin löysemmäksi kuin jälkimmäinen. Jotain isompaa ja "hienompaa" projektia varten puikot tulis varmaan sisäänajaa jollain pikkuprojektilla, vai olisiko kellään vinkkiä millä puikot saisi sileiksi ja liukkaiksi ilman neulomista?

Tässä vielä sukkakuun sukkasaalis:

Sukkakuun saalis; pojalle, äidille ja isälle

6 kommenttia:

Niina kirjoitti...

Hinkkaat niitä toisiinsa sillai miten kertakäyttöisiä syömäpuikkoja.
Silottaa kummasti - ainakin niitä syömäpuikkoja ;-)

Katiija kirjoitti...

aivan ihania sukkia *nam*

Anonyymi kirjoitti...

Hienolla hiekkapaperilla voi myös hioa varovasti. Yhdessä puikkopaketissa tuli sellaista mukanakin pienet palat.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat sukat!

Anonyymi kirjoitti...

Kivan näköiset sukat! Kolme paria kuukaudessa on hyvä saldo.
Tiedätkö muuten miksi blogger on heittänyt pois mun edelliset kommentit? Jätin sekä pöytä että neuleidea posteihin kommentit, jotka ovat kadonneet. Katsotaan miten tälle käy.

Arteeni kirjoitti...

Kiitos kommenteista :)

Sellaisella kynsienhoitotsetin kiillotusviilalla voisi saada puikot sieleämmiksi, tai Niinan hinkkausvinkillä. Se hiomapaperi ei mielestäni ole niin hienoa että sillä saisi pintaa sen kummemmaksi kuin se on uutenakin, voi kyllä olla väärässäkin kun en sitä ole kokeillut. Ajattelin itse vain, että se olisi laitettu mukaan päiden muotoilua tai katkenneen puikon uudelleenvirittelyä varten...

Maud, kolmet sukat eivät ehkä edusta normaalia neulontatahtiani, mutta niistä näkee kyllä suoraan että minkä verran olen ehtinyt neulomaan. Jatkossakaan tahti ei varmaan ole tuon kummempi ;-). Olen ihan ihmeissäni kommenttien katoamisen suhteen, en ole edes huomannutkaan että ne olisivat kadonneet. Muistan kyllä molemmat kommenttisi, joten perille ne ovat tulleet. Mulla alkaa tosiaan mittari täyttyä bloggerin suhteen. Kokonaan uuden blogin perustaminen olisi silti hiukan rajua kun olen vahva tunnesideihminen enkä voisi jättää vanhaa tänne bloggeriin maatumaan. Odotan vielä hetken sitä beettaa ja toivon että se ratkaiseen kaikki ongelmat. Mitenköhän paljon muita kommentteja on kadonnut...??